MAGYAR DEVIZAHITELES PETÍCIÓ – ÍRD ALÁ TE IS!

MAGYAR DEVIZAHITELES PETÍCIÓ – ÍRD ALÁ TE IS!

OSZD MEG EZT A CIKKET, HOGY MINÉL NAGYOBB LEHESSEN A PETÍCIÓ TÁMOGATÁSA

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Az Európai Parlament kezdeményezze egy vizsgálóbizottság felállítását a széles körű esetek tanulmányozása, illetve az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és Magyarország felelősségének megállapítása céljából.

 

EU ONLINE TÁMOGATHATÓ MAGYAR DEVIZAHITELES PETÍCIÓ 

 

Tisztelt Devizahitelesek!Európai Parlament Petíciós Bizottságánál az interveniálásom eredményre vezetett. Európai Parlament Petíciós Portálján elektronikus úton támogathatóvá vált [lsd. Csilla sikeres támogatása] a 0153/2014 számú és uniós alapjogok sérelme és a devizahitelezés ellen tiltakozó magyar devizahiteles petíció. A támogatók számával nyomatékot adhatunk az Európai Parlamentnél kezdeményezett nyílt meghallgatási igényünknek, melynek teljesítése esetén annak megszervezését a Jog és Igazság Mozgalom honlapján (www.jogesigazsag.hu) kívánjuk közzétenni.   

Dr. Kriston István ügyvéd, 
a magyar petíciósok jogi képviselője

A petíció összefoglalása

 

A petíció benyújtója azt állítja, hogy Magyarország uniós csatlakozását követően az országban működő pénzintézetek felajánlották a lehetőséget ügyfeleiknek, hogy úgynevezett devizában meghatározott hitelszerződéseket kössenek.

A bankok devizakövetelésekként vették nyilvántartásba e hiteleket, amelyeket azonban forintban fizettek ki és törlesztettek. A bank úgy számolta át devizába a forintban megállapított hiteleket, hogy a devizát az ügyféltől a hitelnyújtás idejében érvényes forintárfolyamon vette meg, majd forintban kifizette az összeget. A bank a kölcsön ideje alatt a virtuális devizát a törlesztéskor érvényes havi devizaárfolyamon adta el, a bevételt pedig a hitel törlesztésére használta.A petíció benyújtója úgy véli, hogy Magyarország megsértette a pénzügyi eszközök piacairól szóló 2004/39/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv 19. cikkének (4) és (5) bekezdésében lefektetett vizsgálati követelményekkel való nem megfelelés szerződéses következményeire vonatkozó szabályokat.<BR>Kéri, hogy az Európai Parlament kezdeményezze egy vizsgálóbizottság felállítását a széles körű esetek tanulmányozása, illetve az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és Magyarország felelősségének megállapítása céljából.

FIGYELEM! A petíció aláírása előtt regisztráció szükséges!  A regisztrációt IDE KATTINTVA teheted meg!

 

A pecíciót IDE KATTINTVA írhatod alá.

 

OSZD MEG EZT A CIKKET, HOGY MINÉL NAGYOBB LEHESSEN A PETÍCIÓ TÁMOGATÁSA

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/ 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás