“DEVIZA”-“HITELEK” – MÁR SZÁMOLGAT A MINISZTÉRIUM

Már számolgat a devizahiteleknél az NGM

A tárca elkészítette a szükséges háttérszámításokat és elemzéseket a devizahitelek kivezetésével kapcsolatban – tudatta meglepő módon egy igen szűkszavú közleményben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A bejelentésre a Magyar Bankszövetséggel Varga Mihály miniszter által korábban keddre ígért egyeztetést követően került sor.

A Nemzetgazdasági Minisztérium képviselői Orbán Gábor  adó és pénzügyekért felelős  államtitkár vezetésével kedd délután a Magyar Bankszövetséggel egyeztettek a devizahitelek kivezetéséről – közölte a szaktárca. Korábban Varga Mihály miniszter beszélt erről a találkozóról. Az ügy előzményéhez tartozik, hogy az Európai Bíróság korábban kihirdetett ítélete alapján a Kúria a vártnál az adósok számára kedvező döntést hozott a Kásler-perben, és helyezett kilátásba a továbbiakra. 


Mint most (ismét) megtudhattuk: az NGM tárca többféle javaslattal készül a Kúria jogegységi döntésére azért, hogy a határozat megszületése után a lehető legrövidebb időn belül lépni tudjon. Igazán meglepő azonban, hogy azt is bejelentették, hogy a tárca már el is készítette a szükséges háttérszámításokat és elemzéseket.

A közlemény szerint az NGM vezetői folyamatosan értekeznek a devizahitelesek problémájának megoldásáról az érintett szereplőkkel.
 


Az adósokkal foglalkozó szervezetek és jogászok közül azonban már többen jelezték: velük ugyan nem tárgyal senki.

Az eddigi információk alapján tehát úgy tűnik, kizárólag a bankszövetség véleményét kérik ki. Tény azonban, hogy a devizahitelek beígért kivezetése során főként rájuk támaszkodhat majd a kormányzat (a hitelszerződések átszámítását ők végezhetik majd (…khmmm blush ). – AzEnPenzem

Szólj hozzá

Hozzászólás