“DEVIZA”-“HITELEK” – MÁR SZÁMOLGAT A MINISZTÉRIUM

"DEVIZA"-"HITELEK" - MÁR SZÁMOLGAT A MINISZTÉRIUM.

Már számolgat a devizahiteleknél az NGM

A tárca elkészítette a szükséges háttérszámításokat és elemzéseket a devizahitelek kivezetésével kapcsolatban – tudatta meglepő módon egy igen szűkszavú közleményben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A bejelentésre a Magyar Bankszövetséggel Varga Mihály miniszter által korábban keddre ígért egyeztetést követően került sor.

A Nemzetgazdasági Minisztérium képviselői Orbán Gábor  adó és pénzügyekért felelős  államtitkár vezetésével kedd délután a Magyar Bankszövetséggel egyeztettek a devizahitelek kivezetéséről – közölte a szaktárca. Korábban Varga Mihály miniszter beszélt erről a találkozóról. Az ügy előzményéhez tartozik, hogy az Európai Bíróság korábban kihirdetett ítélete alapján a Kúria a vártnál az adósok számára kedvező döntést hozott a Kásler-perben, és helyezett kilátásba a továbbiakra. 


Mint most (ismét) megtudhattuk: az NGM tárca többféle javaslattal készül a Kúria jogegységi döntésére azért, hogy a határozat megszületése után a lehető legrövidebb időn belül lépni tudjon. Igazán meglepő azonban, hogy azt is bejelentették, hogy a tárca már el is készítette a szükséges háttérszámításokat és elemzéseket.

A közlemény szerint az NGM vezetői folyamatosan értekeznek a devizahitelesek problémájának megoldásáról az érintett szereplőkkel.
 


Az adósokkal foglalkozó szervezetek és jogászok közül azonban már többen jelezték: velük ugyan nem tárgyal senki.

Az eddigi információk alapján tehát úgy tűnik, kizárólag a bankszövetség véleményét kérik ki. Tény azonban, hogy a devizahitelek beígért kivezetése során főként rájuk támaszkodhat majd a kormányzat (a hitelszerződések átszámítását ők végezhetik majd (…khmmm blush ). – AzEnPenzem

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM