DR. VARGA-DAMM ANDREA KÉRÉSE

DR. VARGA-DAMM ANDREA KÉRÉSE

Osszátok meg! Minél több embernek látnia kell, hogy Magyarországon visszatért az igazságszolgáltatás néhány figurája az 50-es évekbe.

 

Szeretném emlékeztetni a levél iróját arra, hogy néhai Papp János, a Veszprém megyei Pártbizottság volt első titkára öngyilkos lett a rendszerváltás után azért, mert tudta, számon fogják tőle kérni Brusznyai Árpád 1956 utáni koncepciós perében irott azon levelét, melyet a másodfokú biróságra irt azért, mert nem ért egyet az első fokú biróság életfogytiglani büntetést kiszabó itéletével, itéljék halálra.Halálra itélték és kivégezték.

Az a tanács, amely ezt a Wellmann által kifogásolt itéletet meghozta, a jogszabályok messzemenő ismerete, tisztelete alapján döntött.

Ha ez ellen Wellmann fellép, ő halálra itélteti a törvényes itéleteket. Most már nekünk nem csak a becsapott adósokat, az ügyek tisztességes elbirálását kell kikövetelnünk, hanem meg kell védenünk a felelősségteljes, tisztességes birákat is ezektől a jogállamiságot tagadó lelkektől.

KÉREM SZÉPEN, HOGY AZ ALÁBBI LEVELET ÉS FÉNYKÉPET MINDEN MINTHA DEVIZÁS KÜLDJE EL AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK!

EU Parlament email címe: juri-secretariat@ep.europa.eu

mail címe: Vajon milyen viszonyt ápol a Magyar Kúria és a Magyar Bankszövetséggel??

Wellmann levele (letölthető fénykép) IDE KATTINTVA, a lap alján olvasható.

mail szövege:
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Vajon milyen viszonyt ápol a Magyar Kúria a Magyar Bankszövetséggel, ha Wellmann György, a Kúria Polgári Kollégiumának vezetője tulajdonképpen elnézést kért a bankszövetségtől egy, a Kúrián született ítélet miatt. 
A kollégiumvezető által április 11-én írtakból kiderül, hogy a Magyar Bankszövetség vezetői keresték meg őt egy ítéletről panaszkodva. Wellmann egyetértett a szövetség álláspontjával, s jelezte, hogy a Kúria a saját tanácsa által hozott ítéletet nem tartja irányadónak. Mint írta, intézkedésére – az egyébként az adósoknak kedvező – ítélet már nem szerepel a legfőbb bírói testület honlapján. A kollégiumvezető egyben megígérte a bankszövetségnek, hogy az érintett ítélkező tanács a jövőben igazodni fog a Kúria korábbi jogegységi határozatához és az azon alapuló ítélkezési gyakorlathoz.

wellmann.JPG az ominózus levél.

A levél tartalma számos kérdést felvet, többek között azt, hogy mióta fonódik össze a Kúria és a Bankszövetség? 
Mióta sérülnek a magyar emberek jogai amit az Európai Charta biztosít számukra?

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Idézem:

"47. cikk
A hatékony jogorvoslathoz és a tisztességes eljáráshoz való jog
Mindenkinek, akinek az Unió joga által biztosított jogait és szabadságait megsértették, az e cikkben megállapított feltételek mellett joga van a bíróság előtti hatékony jogorvoslathoz.Mindenkinek joga van arra, hogy ügyét a törvény által megelőzően létrehozott független és pártatlan bíróság tisztességesen, nyilvánosan és ésszerű időn belül tárgyalja. Mindenkinek biztosítani kell a lehetőséget tanácsadás, védelem és képviselet igénybevételéhez.
Azoknak, akik nem rendelkeznek elégséges pénzeszközökkel, költségmentességet kell biztosítani, amennyiben az igazságszolgáltatás hatékony igénybevételéhez erre szükség van".

Hol beszélhetünk itt tisztességes eljárásról, ha a Bankszövetség mondja meg, mi a helyes ítélet és mi nem helyes ítélet?
Kérem haladéktalan intézkedésüket, hogy ne sérüljön tovább a magyar emberek tisztességes eljáráshoz való joga!

Kelt.: 2016…..

Tisztelettel és Nagyrabecsüléssel:
Neved:
Lakcímed:

Osszátok meg! Minél több embernek látnia kell!

Szólj hozzá

Hozzászólás