DR- LÉHMANN – TUDATOSAN, SUTTYOMBAN ELKÖVETETT CSALÁS

Nagyon kedves levelezőmtől kaptam nagyon alapos és értékes elemzését a mára kialakult helyzetről kölcsön ügyben.

Nem tehetem meg azt, hogy ezt ne tegyem közzé az alábbiakban.

Előtte pedig hadd idézzem ide Ángyán professzor úrnak alábbi szavait:

Higgyétek el, hogy – szomorúan mondom, de – ha valaha, akkor ma igazán újra aktuálisak és értelmiségi felelősségünkre figyelmeztetnek Illyés 1955-ben papírra vetett "Bartók" című verses jaj-kiáltásának pl. ezek a sorai:

"Mert növeli, ki elfödi a bajt. Lehetett, de már nem lehet, hogy befogott füllel és eltakart szemmel tartsanak, ha pusztít a förgeteg, s majd szidjanak: nem segítettetek!"

Siófokon 2014. november 10. napján.

Léhmann György

From: S…………………… [mailto:p………………..@freemail.hu]
Sent: Monday, November 10, 2014 1:27 PM
To: Dr. Léhmann György
Subject: A stickli nem siccer

Tisztelt kedves Dr. Léhmann úr,

Most, hogy egyelőre, eddig, mindketten megúsztuk a bableves cellát, nyilván teljesen egyetértek az Ön általi Kúria-Varga-árfolyamkérdésről írottakkal.A kormány újabb sticklijeinek se vége, se hossza, és még sok továbbira is megvan a lehetősége ebben a zajló folyamatban. Azért írtam sticklit, mert az több egy szimpla politikusi hazugságnál, az az én értelmezésemben egy tudatosan és suttyomban elkövetett csalás. 

Ha még egy, a tapasztalataim szerint inkább banklakáj.kormányhű újságíró is a tegnapiak nyomán írt ma cikkében csak max. vegyesen (+/-) tudja a helyzetet értékelni:

http://www.penzcentrum.hu/hitel/becsaptak_a_devizahiteleseket_megvan_a_forintositasi_arfolyam.1042580.html

Becsapták a devizahiteleseket? Megvan a forintosítási árfolyam  

Portfolio 2014. november 10.

"Több mint egy év tragikomikus huzavonájának… …A devizahitelesek többsége valószínűleg most nem tudja olyan nagyra értékelni, amit mi igenis nagyra értékelünk: 2011 decembere óta nem látott, piacbarát megállapodás született a devizahitelesekről a bankok és a kormány között…

…Vagy mégsem?… véli Palkó István, a Portfolio vezető elemzője." akkor nagyon úgy tűnik, hogy nekünk már semmi siccer-re semmi esélyünk nem maradt.

Az erősebb kutya elve érvényesül, punktum.

Még a legérthetetlenebb mozzanatokban is:"…az MNB várhatóan már ma odaadja a bankoknak a devizaforrások lezárásához szükséges, 8 milliárd euró körüli devizát…" –

hát persze, csak hadd kamatozzon sok száz milliárd Ft adófizetői pénz a néhány banknál több mint negyedéven át, tán féléven túl is, mire azok bármit is lépni kényszerülnek a "célcsoport" magánadósok felé… Mivel indokolják ezt?

Semmivel. Csak. Illetve, a mondat fura folytatása:

"…a bankokat lényegében már az is hidegen hagyhatja, hol jár majd az árfolyam, amikor a tényleges forintosításra sor kerül, devizaárfolyam-kockázatot ugyanis, a jegybanknak hála, nem futnak."

Nevezzük ezt pl. a magyar nép bankoknak adott Nagy Karácsonyi Ajándékának. Mert a nyomorgó nép olyan gazdag, a csaló bankok meg olyan szegények…

Őszinteségi rohamában még két dolog:

  1. "A vasárnap megismert forintosítási árfolyam (a Kúria álláspontjának megfelelően) olyan, mintha azt a bankok maguk találták volna ki."  –

egy "mintha", kell ehhez kommentár?… írhatott volna "diktálták"-ot is.

A Rogán-féle 25-30 %-ról:

"…egy átlagos devizahiteles tőketartozása az ötödével, törlesztő- részlete pedig a negyedével csökkenhet"

vagyis a "25" igazából csak 20% lesz, a "30" meg max. 25% – mai állás szerint, és ezek még tovább is csökkenhetnek a végrehajtási lépésekben (kamat meghatározás, forintosítás, stb.)

a +/- SEMMI irányába.

Mire jó ez az egész "bolhacirkusz"?: "…jelentősen csökkenteni fogja a devizahitelesek terheit, de a nagy többségét így is csak annyival, hogy a tartozás összege még mindig nem megy az eredetileg felvett hitelösszeg alá, vagyis ki fog derülni: mintha az elmúlt 6-8 év törlesztései hiábavalók lettek volna. "  Világos.

Ehhez csak annyit: Mégegy "mintha", de itt nem is az, hanem tényszerűen. Hadd írjam le mégegyszer, magyarán szólva: 

6-8 évig(!!!) nyögtük a törlesztést, és a "maradék" tartozásunk ezekkel a jelen intézkedésekkel "legalizáltan" még több, mint a felvett a hitel. Világos?Így kell egy bűnügyi (uzsorás) csalást "törvényesen" lerendezni – szerintük. Jogállam?

– Azt már most meg kell mondani, hogy "számszakilag" az sem lesz mindegy, hogy a bankok előbb "forintosítanak" és aztán "elszámolnak, vagy fordítva. Kétféle eredménye lesz, persze a maguknak jobbat fogják választani/választhatni?

– De legújabban a forintosítás nem lenne kötelező: a pl. CHF–ben hagyandó tartozás akkor egy mondjuk a 0,2% alatti svájci CHF-kamattal méltányosan arányosan 2-3% magyar banki kamattal megy tovább?

– Na és a gépjármű kölcsönökre mégse ér az egész?

Figyelem az újságfotókon és híradóképeken Varga és Rogán arcát, és meglepő, de nem látom, hogy lesül a pofájukról a bőr! Azt hiszem, utólag csatlakozok ügyvéd úr "átkozási" mozgalmához.

Így jutottunk az "átkos" komcsi rendszerből az "átkos" Fidesz rendszerbe, csöbörből vödörbe.

Azaz minden joggal mondhatnák a tüntetők: "Maffiaállam!" – ha nem ismernénk Seehofer bajor miniszterelnök híres tavalyi TV-nyilatkozatát, ami mindezt megmagyarázza:

"Akiket választanak, azok nem dönthetnek. Akik döntenek, azokat nem választják."

Tisztelettel

Dr. A………………….

Szólj hozzá

Hozzászólás