DR.LÉHMANN GYÖRGY – TISZTESSÉGES EMBEREKET KERESÜNK!

DR.LÉHMANN GYÖRGY - TISZTESSÉGES EMBEREKET KERESÜNK! OLVASD, ÉRTELMEZD, OSZD MEG. FONTOS!

OLVASD, ÉRTELMEZD, OSZD MEG. FONTOS!

Az nem lehet, hogy ész, erő

És oly szent akarat
Hiába sorvadozzanak

Egy átoksúly alatt.

http://www.youtube.com/watch?v=UaolgYgW1os

Tegnapi napon az államfő kitűzte az országgyűlési választások napját. Április 6.

Annak ismeretében tűzte ki, hogy Bogár László közgazdász hasonlata szerint hazánk jelenlegi állapota hasonlít arra lezuhant repülőgépre, melyhez siető orvos csoportnak döntenie kell arról, hogy vagy azokat igyekeznek ellátni, akik még életben vannak, de nincs reményük az életben maradásra, vagy azokat, akiknél van remény gyógyítás esetén az életben maradásra, de akkor a előzőek magukra maradva segítség nélkül meghalnak.

Bogár László professzor úr szerint négymillió ember van jelenleg olyan helyzetben hazánkban, akiken állapotuk miatt már nem lehet segíteni, a többin még lehet. 

Valószínűsítem azt, hogy négy évvel ezelőtt inkább három millió magyar ember volt kilátástalan helyzetben, tizenkét évvel ezelőtt pedig kettő millió ember sem. 24 évvel ezelőtt pedig nincs adatom arra, hogy olyan kilátástalan helyzetben lettek volna magyar emberek százezrei, mint most a négymillió.

További négy év múlva pedig nem kétséges az, hogy a négymillió reménytelen helyzetben lévő magyar emberből lesz öt, vagy hatmillió, és ez a folyamat tart a haszonélvezők létszámának eléréséig.

Ugyan mitől változnának meg mindazok, akik akár az elmúlt négy évben, akár az elmúlt huszonnégy évben csordaszellemben nyomogatták saját érdekükben a parlamenti nyomógombokat 12, vagy 7 másodperc alatt akkor, amikor hazánk jelenlegi állapotát előidéző törvényalkotást végezték, és ismeretlen helyről érkező parancsra döntöttek a haza sorsa felett önálló véleményalkotás nélkül

Valamikor bíztam abban, hogy egyszer majd csak kimerül az országnak az ellopható vagyona, és utána, amikor már nem lesz lopható vagyon, szükségszerűen tisztességessé válik az ország vezetése.


Ez az úgynevezett Friedman elmélet, ami azt mondja, hogy az éhenkórász haszonélvezők vagyoni igényét úgy kell felfogni, mint egy olyan edényt, ami ha megtelik, akkor az abból kicsorgó érték már nem az éhenkórász haszonélvezőkhöz jut.

Ma – január 19-én  – reggel ismertették a rádióban Ferenc Pápa cáfolatát erre az elméletre, és elmondta, hogy az edény nem lesz soha tele, mert az éhenkórász haszonélvezők az edényt folyamatosan nagyobbítják.

         Be kell látnom, hogy hazánk helyzetét látva Ferenc Pápának van igaza. Tévedtem.

Valamint azt is közölte Ferenc Pápa , hogy valamennyien bűnösök vagyunk, de korruptak soha.

Ebből következően Ferenc Pápa a legnagyobb bűnnek minden nemzet számára a korrupciót tartja. Azt a korrupciót, aminek eredményeként jelenleg 4 millió, de egyre növekvő számú magyar emberen már nem lehet segíteni Bogár László professzor Urnak véleménye szerint.

Ellenben a napokban nem csak Ferenc Pápa szólalt meg, hanem január 17-én az alábbiak szerint Dr. Szili Katalin ügyvéd foglalkozású volt országgyűlési elnök is:

„A párt – Dr. Szili Katalin – egyebek mellett törvényben mondatná ki, hogy a devizahitelek törlesztő részlete egyszer sem haladhatja meg a folyósítást követő első részletet árfolyamváltozás, vagy egyéb banki költség miatt, továbbá egyoldalúan ne módosíthassa a szerződési feltételeket.”

Jó reggelt ügyvédnő. És tessék mondani erre mikor jött rá? Mikor jött rá mindarra, amit az alábbi címen         http://www.youtube.com/watch?v=-Yh8GX09O8c

már 2012. májusa óta hirdetek, illetve nemzetem iránt érzett felelősségem miatt immár 8-900 peres eljárást folytatok természetesen ingyenesen.

         Tisztelt Dr. Szili Katalin ügyvédnő! Abból az egymillió 190.285.-Ft. havi bruttó jövedelméből és csekély egyéb bevételeiből kiindulva miért nem jutott eszébe az, hogy ha már egyszer tudja azt, hogy mit kellene tenni, akkor legalább a képviselősége utolsó évében mondjuk havi 500.000.-ért megbíz egy ügyvédet azért, hogy napi 10 órában ez az ügyvéd indítsa meg azokat a pereket, amelyek nálam eredményre vezetnek, és Ön szerint is megfelelők tegnapelőtti nyilatkozata szerint.

Természetesen ugyanez vonatkozik Dr. Schiffer András ügyvéd Urra, vagy Dr. Gaudi Nagy Tamás ügyvéd Urra is példaszerűen. Dr. Gruber Attila ügyvédet pedig azért nem említem, mert éppen pártjához tartozó miniszterek rejtélyes okok miatt bojkottálják azt a feladatukat, hogy közérdekű perekkel oldják meg az adósok helyett a problémát.

Gondolja el Dr. Szili Katalin ügyvédnő azt, hogy még országgyűlési elnöki tisztsége alatt mondjuk ha rá tudott volna venni képviselőtársai közül ötvenet, hogy az Önök számára jelentősnek nem mondható 500.000.-Ft. havi jövedelmüket egy évig ötven ügyvéd megbízására fordítsák fenti okból, akkor mára már nem csak a Raiffeisen, hanem a többi bank is fontolgatná a távozást, az elcsalt holmi megtartása céljából. És az immár négymillió menthetetlen magyar ember most legfeljebb hárommillió, vagy még kevesebb lenne.

Nem érzik azt Önök, hogy Petőfi Sándor az elmúlt 24 év országgyűlési képviselőinek is írta az alábbi sorokat?

Áldozat s tett, ez a két tükör, mely

A valódi honfiút mutatja,


De ti gyáva s önző szívek vagytok,

Tettre gyávák s önzők áldozatra.

Hiszem én, hogy mint a fák tavasszal,

Megifjodnak a vén nemzetek,

De ti hernyók új lombot nem adtok,

Sőt a régit is leeszitek.

Visszatérve Bogár László professzor úrnak arra a véleményére, hogy 4 millió magyar ember mára már menthetetlen, természetesen ezzel annak ellenére nem lehet egyetérteni, hogy közgazdasági törvényszerűségek alapján minden bizonnyal igaza van.

Csakhogy az emberi élet az más. Gondoljunk csak arra, hogy az az édesanya, aki 50 kg-os cementes zsákot képtelen megemelni rendes körülmények között, abban az esetben ha gyermekére egy mázsás betondarab esik, gondolkodás nélkül leemeli azt gyermekéről. Belerokkan, élete végéig nyomorék, vagy utána ebbe belehal, de gyermekét nem hagyja.

Szerintem így van ezzel most a hazáját szerető minden magyar ember. Fizikai és közgazdasági törvény ide, fizikai, közgazdasági törvény oda, a menthetetlennek hitt honfitársait ilyen esetben cserben nem hagyja.

Ebben a hitben kaptam néhány nappal ezelőtt az alábbi üzenetet:

From: hu [mailto:hu]
Sent: Sunday, January 12, 2014 11:12 PM
subject: Választási együttműködés kérése

Dr Léhmann György ügyvéd úr részére!

Tisztelt  Ügyvéd Úr!
Bizonyára értesült már arról, hogy a dr Ángyán József volt államtitkár által kezdeményezett TESZ (Tisztesség és Emberség Szövetsége) mozgalom megalakult.
TESZ induló nagygyűléséről készült anyagot a következő honlapon megtekintheti:
http://www.greenfo.hu/hirek/2013/11/22/elstartolt-angyan-tisztesseg-es-emberseg-szovetsege
Ha szimpatizál velünk, örömmel vennénk ha szakértőként, vagy akár induló jelöltként is soraink között tudhatnánk. Ha megkeresésünket pozitívan értékeli, akkor azt kérem mielőbb jelezze, hogy a professzor úrral összehozzak egy személyes találkozót.
Üdvözlettel és tisztelettel Hargitai István

Tisztességes, bátor, a lelkiismeretük szavára hallgató embereket keresünk!

Ángyán József (Tisztesség és Emberség Szövetsége), Éliás Ádám (Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége) és Lukács András (Levegő Munkacsoport) közös közleménye – A törvényhozás és az államigazgatás legfelsőbb szintjein is elterjedt korrupció és adócsalások Magyarország kibontakozásának, társadalmi fejlődésének legfőbb akadályává váltak. Kevesen hatalmas összegekre tesznek szert úgy, hogy elkerülik a közteherviselést, sőt megcsapolják a közös kasszákat, és nemcsak, hogy nem járulnak hozzá az ország valódi gazdasági teljesítményéhez, hanem éppen ellenkezőleg: rombolják azt. Az ebből származó bevételeik nagy részét luxusberuházásokra, fényűző életmódjuk fenntartására költik, illetve kiviszik az országból. Ugyanakkor egyre szélesebb rétegeket sújt az elszegényedés, végzetesen kettészakad a társadalom, szétesnek közösségeink, tönkre mennek az oktatás, a kultúra, az egészségügy intézményei. Az "érinthetetlen" nagy adócsalók miatt sok tisztességes kis- és k középvállalkozás megy csődbe. Horváth Andrásnak, az adóhivatal volt munkatársának a kilépése a nyilvánosság elé példát és reményt ad arra, hogy kitörhetünk ebből a csapdából, ha lesz elég igaz, tisztességes és elszánt ember, aki vállalja, hogy feltárja és nyilvánosságra hozza a tudomására jutó visszaéléseket. Bátorítjuk, támogatjuk és a közösség erejével megvédjük őket. Most rajtuk múlik Magyarország megújulása és mindannyiunk sorsa.

    Kiadó: Ángyán József független országgyűlési képviselő

Olyan neveket láttam az üzenetben, akikért kész vagyok tűzbe menni – Ángyán József, Horváth András, Ács Sándorné, Hargitai István – és fentiekben leírt okokból nem tehettem más, mint az alábbiakban válaszoltam erre a levélre:

From: Dr. Léhmann György
Sent: Monday, January 13, 2014 5:54 AM
To: ''
Subject: RE: Választási együttműködés kérése

Tisztelt HargitaI Úr!

Örömömre szolgált megkeresésük, bevallom vártam azt, hogy Önök megkeresnek.

Természetesen készséggel vállalok olyan munkát Szövetségükben, amit rám szabnak, ha kell szakértőként, ha kell induló jelöltként.

Más szervezettől megkeresést nem kaptam, és nem is vállaltam volna.

Bizonyára tudják azt, hogy négy évvel ezelőtt nem a Jobbik tagjaként Siófokon képviselőjelöltséget vállaltam a Jobbik részére, azóta megállapították rólam azt, hogy nem voltam jó pártkatona.

Ángyán családtól Siófokon kétszáz méterre lakom, de nem ezért tisztelem a Professzor Urat és mindazokat, akik a felvétel szerint a megalakuláskor felszólaltak, illetve Önt. 

Irataim fejrészét ide másolom abból a célból, hogy a kapcsolat kialakítását könnyíthessem.

Tisztelettel:  Léhmann György

A levélváltás óta a találkozásom Ángyán József professzor úrral létrejött, és természetesen szakértőként éppen ugy, mint ahogy képviselőjelöltként is tevékenykedek a Tisztesség és Emberség Szövetsége szervezetnél.

Az alakuló gyűlésről felvett anyagból, valamint Ángyán József  tájékoztatása alapján az állapítható meg, hogy az egyesületből kiküszöbölték az alapítók azt a lehetőséget, hogy bármiféle pártoskodást figyelembe véve egyfajta pártfegyelem alapján, illetve ebből fakadóan két-három ember irányításával, ismeretlen hatalmasságok érdekében tevékenykedjenek az egyesületben részt vevők. Minden embernek önálló véleménye van, és ezeket csak azok a szempontok kötik össze, hogy csak az egész nemzet érdekében, tisztességesen, a korrupció kizárásával, egyéni érdekek figyelmen kívül hagyásával lehet tevékenykedni.

Ebből következően olyan problémák például, hogy a TESZ által összeállított listán hányadik helyre kerülök szóba sem jöhet már csak azért sem, mert számomra közömbös az, hogy utolsó helyre kerülök, vagy máshova. Teszem a dolgom.  Ezt majd gondolom azok határozzák meg, akik az egyesületet létrehozták.

Tekintettel arra, hogy a választáson listát csak pártok állíthatnak össze, a TESZ egyesület Élőlánc Magyarországért Párt név alatt tevékenykedik.

Ángyán József professzor úrnak határozott véleménye az, hogy hazánkban sokkal több a tisztességes és emberséges értelmiségi, mint azok, akik a nemzet tönkretételében közreműködtek, ezért elsőnek azt a feladatot vállaltam, hogy az általam levelezésben állókkal az alábbiakat közlöm:

Felkérek minden olyan közösséget, akik az ebben az írásomban leírtakkal azonos nézeteket vallják arra, hogy  olyan értelmiségi embert kérjenek fel a TESZ-hez való csatlakozásra, akiben feltétel nélkül megbíznak.

Aki ismerősei, rokonai érdekét vagy akár a környezetének saját érdekét figyelmen kívül hagyva haszonszerzési szándék nélkül csupán a nemzet érdekében kész tenni, és olyan a magatartása, hogy a környezetében az példamutató, örömmel várjuk a TESZ-hez való csatlakozását. Nem szeretnék senkiben sem csalódni, hiszen csalódásom egyúttal a szégyenem is lesz társaimmal szemben.

Siófokon 2014. január 19. napján.

Léhmann György

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM