DR. LÉHMANN -“DEVIZAHITELEK” MI LESZ A VÉGE?

DR. LÉHMANN -"DEVIZAHITELEK" MI LESZ A VÉGE?

DR. LÉHMANN -"DEVIZAHITELEK" MI LESZ A VÉGE?

Egész nap tartottam magam, de az alábbi levél a nap végén mégis nagyon megrázott. Feldúlva csak szitkozódni tudok. És egy kicsit sirdogálni.

Siófokon 2014. december 10. napján. Léhmann György

Igen hibás vagyok, hogy nem mentem tüntetni. Bocsánat, éppen 15 órát dolgoztam, próbálom a lehetetlent végrehajtani, hogy a pénz hegyet amit oda KELL tolni a banknak összeszedjem. 

Reszketve nézem a naptárt, hogy már megint itt a hónap vége és mikor csördül meg a verbálisan bántalmazó telefon, mondjam meg mikor születtem és a beszélgetés rögzítésre kerül. Egyszerűen nem volt egy percem sem. 
Azt is hogy megszavazták a bankmentést, csak este tudtam meg, másoktól elkapott félmondatból: Megszavazták. – Mondta valaki. – És nem kellett visszakérdezni senkinek, hogy mit. Az emberek csendben voltak. Mereven nézve a semmibe, nem kérdezve. Rágondolva a kirótt pénznemre. Én attól tartok, ebbe az egy lenyelt fájdalomba, sokkal több indulat szorult, mint több órányi ordítás a parlament előtt. 

Én jobban tartok ezektől az emberektől, akik csendben elballagtak az estébe, zárlatos agyakkal. Mert itt már nincs további fokozat, nem tudni mi veri ki a biztosítékot. 

Eldöntetett, a kizsákmányolás törvényes. Jön a finálé. Szuper kreatív módon fogják a 'devizások' egyesével megadni a válaszokat. Van aki a panel nyolcadikról a betonra. Van aki gyufával a gázcsap előtt, de megtöltik majd szalag címekkel a médiát. Az is lehet hogy nem lesz biztonságos bank kirakat mögött sisak nélkül ücsörögni.

Én a passzivitás mögött az irányíthatatlanságot látom. Egyszerűen ekkora tömeget nem tud megmozdítani egyetlen szerveződés sem. Még nem. És tudjátok kedves sorstársak Dublinból, Münchenből sem egyszerű az elszívott tehetséges, életerős szakember gárdának haza ugrani intézkedni. Ugyan itthon sem a csak hülyék maradtak, de a java ott van és megdöbbenve figyel.

Kell még néhány hónap, a kirekesztett többség, a felmondott kölcsönnel rendelkezők bevagonírozásához. A félresöpört tömeg nem kapott választ a problémájára. A halálgyár szépen sorban szólítja őket tértivevényesen és az ezernyi kifundált variáció egy közös transzportba foglalja őket, akkor jön a bumm.
 
Tavaszra, nyár elejére gőzerővel beindulnak a végrehajtási procedúrák. -Most aztán törvényesen lehetnek pofátlanok.- Lesz minta az emberek előtt, a harmadik szomszéd hogy járt. 

Jöttek a rendőrök és kidobták az utcára őket. A gyerek jött haza az iskolából és nem volt hová. A Pista meg leverte a lakatot a kapuról bement és ……… Ez velem is megtörténhet ? IGEN. Na erre mondják azt, hogy kezelhetetlen helyzet. Ezek az emberek ha feljönnek ide majd tüntetni, nem vesznek retúr jegyet.
 Érthetetlen, hogy a magáncsőd intézményét miért nem szorgalmazza senki ? A védekezésre képteleneknek ez lenne az egyetlen egérút. Ezt kellett volna követelni. A bank már megkapta a pénzét a biztosítótól. A faktor cég a névérték feléért 'vette' meg a tartozást. Amit itt művelnek, azt már csak pusztán élvezetből teszik. 
Reggel megint menni KELL. dolog az idő sietni, gyorsan össze kell szedni az utolsót is, amíg sorra nem kerülök a nagy darálóba. Én a senki, hogyan fogom harapni a martalóc kezeket, levetkőztetve a sarokban, a fogó pengék előtt csak a pillanatnyi ötlet adja meg. Lehet én leszek a legnagyobb szalagcím a híradóban, de lehet hogy magamtól ugrok bele, hogy legyen végre vége. 

– De lehet, ha kimennék a többiekkel a tüntetésre, kiüvölteném magamból mindazt a fájdalmat amit ezek okoztak, egy kis időre megint lennék valaki, csak egy hang a tömegből. Talán másképp látnám a dolgokat, kicsit a hideg szél kifújná a fejemből ezeket a sötét gondolatokat. Talán erőre kapnék lelkileg. Hogy tettem valamit, ha nem is sokat, de olyat ami ezeknek nagyon nem jó és ez elég ok arra, hogy megtegyem. On Wednesday, December 10, 2014 3:57 PM


Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM