DR. CSIKÁSZ-„DEVIZAHITELEK” AVAGY JOGBIZTONSÁG, OBJEKTÍV ÉS TISZTESSÉGES ÍTÉLKEZÉS.

DR. CSIKÁSZ-„DEVIZAHITELEK” AVAGY JOGBIZTONSÁG, OBJEKTÍV ÉS TISZTESSÉGES ÍTÉLKEZÉS.

DR. CSIKÁSZ-„DEVIZAHITELEK”  AVAGY JOGBIZTONSÁG, OBJEKTÍV ÉS TISZTESSÉGES ÍTÉLKEZÉS.

[good_old_share]

Dr. Csikász – Jogbiztonság, objektív és tisztességes ítélkezés – avagy hogyan torzultak el ezen alapelvek a devizaperekben.
loading...

Már számos bizonyíték került napvilágra, ami igazolja, hogy a devizás ügyekben – mély és nagy tisztelet a kivételeknek – az ítélkezés nem a jog helyes értelme, nem a jogalkotó valós szándéka szerint, főleg nem objektív módon és az uniós joggal összhangban történik.

Legutóbb a Pécsi Ítélőtábla "oktatási" anyaga került nyilvánosságra, ami azóta már nem érhető el az eredeti linkjén, ám a www.hitelsikerek.hu weboldal szerkesztői mentették ezen bizonyítékot.

Az anyag tartalma rávilágít arra, amit mi, devizás pereket vivő ügyvédek eddig is tudtunk, hogy sokszor a bírók nem a jogszabály helyes tartalmát alkalmazzák, hanem a perben részt nem vevők érdekei, illetve "felsőbb utasítások" szerint járnak el.
Elég csak megemlíteni a Dr. Wellmann Györgynek a Bankszövetség által írt panaszkodó levelet, amikor az OTP elbukta a Kúrián a végrehajtás megszüntető perét a Kúria Pfv. I. tanácsának döntése miatt.

loading...

A Welmann-féle és a Bankszövetségnek írt válaszlevél óta ez a tanács is "igazodik az ítélkezési gyakorlathoz", amiről Wellmann úr írt a válaszlevelében.

A jelen iratban már arról értekeznek a bírák, hogy hogyan tudják "KILŐNI" az adósi érveket az érvénytelenség körében tudva és kimondva azt, hogy az érvényessé nyilvánítás "NEM AZ ADÓS ÉRDEKE"!

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Ezt a helyzetet ügyvédként sem egyszerű megélni, mert egy jogállamban elvileg jogbiztonság van, de ez sajnos egyre kevésbé mondható el ezekben a perekben.
Én ennek ellenére még mindig találkozom számos olyan bíróval, aki precízen, alaposan, a jogszabályok helyes szellemében jár el és hoz ítéletet, és ez tartja bennem a reményt a saját hitemen túl.

A hivatkozott dokumentum a mellékelt linken található oldalon érhető el: Dr. Csikász.

ITT  és  ITT.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A JOGI EGYETEM SELEJTJEIRŐL.
A JOGI EGYETEM SELEJTJEIRŐL.

A JOGI EGYETEM SELEJTJEIRŐL. [good_old_share] Barabás Gyula - Pénzügyi tanácsadás   A jogi egyetem selejtjeiről néhány rövid mondatban, mert ők...

KÁSLER ÁRPÁD-MI LEGYEN A TALÁROSOKKAL?
KÁSLER ÁRPÁD-MI LEGYEN A TALÁROSOKKAL?

KÁSLER ÁRPÁD-MI LEGYEN A TALÁROSOKKAL? [good_old_share] Kásler Árpád - Mi Legyen a Talárosokkal? Bicskanyitogató ? IGEN! Törvényes? PERSZE, itt minden...

Close