DR. CSIKÁSZ-„DEVIZAHITELEK” AVAGY JOGBIZTONSÁG, OBJEKTÍV ÉS TISZTESSÉGES ÍTÉLKEZÉS.

DR. CSIKÁSZ-„DEVIZAHITELEK” AVAGY JOGBIZTONSÁG, OBJEKTÍV ÉS TISZTESSÉGES ÍTÉLKEZÉS.

DR. CSIKÁSZ-„DEVIZAHITELEK”  AVAGY JOGBIZTONSÁG, OBJEKTÍV ÉS TISZTESSÉGES ÍTÉLKEZÉS.

[good_old_share]

Dr. Csikász – Jogbiztonság, objektív és tisztességes ítélkezés – avagy hogyan torzultak el ezen alapelvek a devizaperekben.
Már számos bizonyíték került napvilágra, ami igazolja, hogy a devizás ügyekben – mély és nagy tisztelet a kivételeknek – az ítélkezés nem a jog helyes értelme, nem a jogalkotó valós szándéka szerint, főleg nem objektív módon és az uniós joggal összhangban történik.

loading...

Legutóbb a Pécsi Ítélőtábla "oktatási" anyaga került nyilvánosságra, ami azóta már nem érhető el az eredeti linkjén, ám a www.hitelsikerek.hu weboldal szerkesztői mentették ezen bizonyítékot.

Az anyag tartalma rávilágít arra, amit mi, devizás pereket vivő ügyvédek eddig is tudtunk, hogy sokszor a bírók nem a jogszabály helyes tartalmát alkalmazzák, hanem a perben részt nem vevők érdekei, illetve "felsőbb utasítások" szerint járnak el.
Elég csak megemlíteni a Dr. Wellmann Györgynek a Bankszövetség által írt panaszkodó levelet, amikor az OTP elbukta a Kúrián a végrehajtás megszüntető perét a Kúria Pfv. I. tanácsának döntése miatt.

A Welmann-féle és a Bankszövetségnek írt válaszlevél óta ez a tanács is "igazodik az ítélkezési gyakorlathoz", amiről Wellmann úr írt a válaszlevelében.

A jelen iratban már arról értekeznek a bírák, hogy hogyan tudják "KILŐNI" az adósi érveket az érvénytelenség körében tudva és kimondva azt, hogy az érvényessé nyilvánítás "NEM AZ ADÓS ÉRDEKE"!

loading...

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Ezt a helyzetet ügyvédként sem egyszerű megélni, mert egy jogállamban elvileg jogbiztonság van, de ez sajnos egyre kevésbé mondható el ezekben a perekben.
Én ennek ellenére még mindig találkozom számos olyan bíróval, aki precízen, alaposan, a jogszabályok helyes szellemében jár el és hoz ítéletet, és ez tartja bennem a reményt a saját hitemen túl.

A hivatkozott dokumentum a mellékelt linken található oldalon érhető el: Dr. Csikász.

ITT  és  ITT.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A JOGI EGYETEM SELEJTJEIRŐL.
A JOGI EGYETEM SELEJTJEIRŐL.

A JOGI EGYETEM SELEJTJEIRŐL. [good_old_share] Barabás Gyula - Pénzügyi tanácsadás   A jogi egyetem selejtjeiről néhány rövid mondatban, mert ők...

KÁSLER ÁRPÁD-MI LEGYEN A TALÁROSOKKAL?
KÁSLER ÁRPÁD-MI LEGYEN A TALÁROSOKKAL?

KÁSLER ÁRPÁD-MI LEGYEN A TALÁROSOKKAL? [good_old_share] Kásler Árpád - Mi Legyen a Talárosokkal? Bicskanyitogató ? IGEN! Törvényes? PERSZE, itt minden...

Close