DR.KRISTON-FELHÍVÁS A DEVIZAKÁROSULTAKHOZ! 2017.

DR.KRISTON-FELHÍVÁS A DEVIZAKÁROSULTAKHOZ! 2017.

DR.KRISTON-FELHÍVÁS A DEVIZAKÁROSULTAKHOZ! 2017.

[good_old_share]


FIGYELEM! LETÖLTHETŐ/NYOMTATHATÓ DOKUMENTUMOK AZ OLDAL ALJÁN!

 

– kérem megosztani –

FELHÍVÁS A DEVIZAKÁROSULTAKHOZ

 

Jog és Igazság Mozgalom Civil Társaság

Tisztelt Devizakárosultak!
Kormány és a hitelezők "láthatatlan" paktuma szerint zakatol a jogfosztó devizatörvényeken [DH1-2-3] és jogfosztó devizahiteles bírósági doktrínán [6/2013, 2/2014, 1/2016] nyugvó adósellenes törvénykezés és bírósági végrehajtás.

Nincs hova hátrálnotok, mert a lakásaitokból is kivetnek és a szabad ég alatt találjátok magatokat. És hogy ez veletek nem történhet meg, nos és sajnos meg fog történni.

Álljatok fel és vegyetek lendületet, mert az utolsó pillanatban ismét megkíséreljük a devizakárosultakat, a "derék magyar népet" összefogni és a tettek mezejére hívni a saját igazságuk kivívásában.

A devizakárosultak saját maguk is felelősek azért, hogy hagyták ezt a helyzetet kialakulni és bíztak azokban, akiké a Hatalom, hogy majd lágyulni fog a Hatalom birtokosainak szíve és segítenek a szegény magyar devizakárosultakon. Hiú ábránd.

Felejtsétek el, hogy a magyar politikai osztály kiáll értetek.

Tömörüljetek ide a civil mozgalmunkba, és ha majd százezer torokból kiálltjuk a mintegy négymillió devizakárosult igazságát, akkor a magyar politikai osztály is kénytelen lesz velünk a kártalanításotokról tárgyalni.

A kormányfő megmondta már, hogy ez a kormány csak azt hallgatja meg, aki erősen dörömböl az ajtón. Sajnos a devizakárosultak csak kopogtatnak, hála az "államemberek" által szétvert és informátorokkal tűzdelt devizahiteles érdekvédelemnek.

Téved, sajnos nagyot téved valamennyi devizakárosult.

A szakembereket (jogászok, közgazdászok) is köti a jogszabályi környezet [devizatörvények – DH-1-2-3] és a hírhedt bírósági iránymutatások [6/2013, 2/2014, 1/2016], ezért nem tudjuk egyedül és Nélkületek megoldani a devizaügyet, csak egyes ügyeket, amiben látunk réseket.

A jogi környezet megváltoztatása csak társadalmi mozgalommal lehetséges, azt a szakemberek nem, kizárólag a devizakárosultak képesek elérni, akiknek többsége otthon ülve kényelmesen kizárólag a szakemberekre vár, holott egyidejűleg a hatalomra kellene nagy nyomást helyeznie.

 A hatalom jól elrendezte, mivel csak bírósági úton kezelteti a devizaügyet, ott azonban a jogi és bírói környezettel akadálypályát épített ki és ennek vagyunk nekivezetve. Tisztelt devizakárosultak, ezt kell velünk – a civil mozgalmunkkal – együtt áttörni. Mindössze ennyi a lecke.

Nem átfogó megoldás a hitelezőkkel szembeni büntetőjogi igény sem.
A "közérdekű feljelentések" legfeljebb azt érhetik el, hogy büntetőeljárás induljon, amelynek két kimenetele lehetséges.

Az egyik, hogy a materiális bűncselekmények közé tartozó "csalás" esetében a devizakárosult kára bekövetkezésével – annak időpontjában – a cselekmény befejezett és 2017. évben elévülés miatt már megszüntethetik a büntetőeljárást, így mentesülhetnek alóla az elkövetők és erről papírjuk is lesz.

A másik, hogy büntetőeljárás indul és a büntetőbíróság vagy maga megállapítja a sértett – és csakis a sértett – károsult kárát és az elkövetőket ennek megfizetésére kötelezi, de elmarad a többmilliónyi devizakárosult kártérítése avagy a büntetőbíróság ún. addicionális polgári perbírósági útra utalja a devizakárosult kártérítési igényének elbírálását és megint a jogfosztó devizatörvényekkel és hírhedt bírósági iránymutatásokkal terhelt polgári pernél tartunk.

És végül arról is szóljunk, hogy a magyar eljárásjogban a büntetőbíró ítélete a polgári perbírót nem köti és fordítva sem (…) Ennyit a devizaalapú hitelezés megoldó képleteként gyakran kiáltott – "de hát csalás az egész" – megoldásra nem vezető néphülyítő dogmáról.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Jog és Igazság Mozgalom Civil Társaság a devizakárosult egyéni képviselő-jelöltek ajánlóíven történő támogatására szólít fel, ez lehet a pártmentes devizahiteles választási stratégia.

Választási eljárásról szóló törvény szerint országgyűlési képviselővé független jelölt vagy jelölőszervezet (párt) által jelölt válhat.

Nézetünk szerint az országgyűlési egyéni választókerületekben devizakárosult független személyt kell az ajánlóívén támogatni, ezt a támogatást a devizakárosultak magánszemélyek közötti kommunikációként akár a választások előtt, akár a választási kampány időszakban megtehetik.

Jog és Igazság Mozgalom Civil Társaság a civil nyomást kívánja választásokon kívül kifejteni, míg a választásokon devizakárosult független jelölt ajánlását és megválasztását kívánja támogatni.

loading…


Jog és Igazság Mozgalom Civil Társaságba belépni a csatolt "Aláírási és tagnyilvántartó lap" és az "Általános ügyvédi meghatalmazás" – e kettő dokumentum – letöltésével vagy aki nem tudja letölteni, úgy email: jogtanacsos@pr.hu címről történő igénylésével, majd ezen kettő aláírt dokumentum 2701 Cegléd, Pf. 27. postacímünkre történő beküldésével lehet. Azonban belépési döntése előtt olvassa el a www.jogesigazsag.hu honlapunkat és az ott található Alapszabályt is.

Tisztelettel: dr. Kriston István, a civil társaság törvényes képviselője. honlapunk: www.jogesigazsag.hu, email: jogtanacsos@pr.hu.

loading…


[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM