AZ UNICREDIT MÁSODFOKON IS PERVESZTES

AZ UNICREDIT MÁSODFOKON IS PERVESZTES.

Az UniCredit Bank másodfokon is elveszítette a pert

Kedves Olvasóink!

Igazán jó hírrel szolgálhatunk, amit dr. Orgován István ügyvéd úrnak köszönhetünk!
 

Az UniCredit Bank életbiztosítás fedezete mellett nyújtott, szabad felhasználású kölcsönszerződését, másodfokon is semmisnek találta a bíróság.
 


Az elsőfokú eljárást a Hpt.213.§ (1) bekezdés c) pontja alapján találta semmisnek a bíróság és a másodfokú eljárásban a törvényszék teljes mértékben egyetértett ezzel a döntéssel.
A banki érvelésből kiragadnánk egy mondatot, mely kiválóan rámutat, hogy a bankok szerint nem kell a törvényeket betartani:
“A kölcsönszerződés megkötésekor nem volt olyan jogszabály, amely tiltotta volna az eladási és vételi árfolyam alkalmazását. Az árfolyamrés alkalmazása bevett gyakorlat volt, mértéke nem volt kirívó.“

A teljes ítélet itt olvasható


Gratulálunk!

Forrás: Hitelsikerek

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM