Nincs szükség lakossági áramáremelésre!

rezsicsökkentés, Dr. Tóth Bertalan, Nincs szükség lakossági áramáremelésre

Az alábbi írás, statisztika és videó Dr. Tóth Bertalan hivatalos Face oldalán jelent meg:

Táblázat és videó az oldal alján! Az alábbi táblázatban látható, mennyi áramot termelt a Paksi Atomerőmű 2013 és 2021 között évente, és ebből mennyit fogyasztott a magyar lakosság az adott évben.

Az is itt szerepel, mennyi árbevétele volt ebből az erőműnek évente. Kiszámolható tehát, mennyibe került egy kilowattóra lakossági áram megtermelése Pakson.
Jól látható: 2013-tól egyetlen évben sem érte el a Pakson előállított villamos áram termelési ára a 12 forintot kilowattóránként.

Miért lenne drágább ugyanazt az áramot ugyanolyan feltételekkel megtermelni 2022-ben?
Tehát miért is kell az áramot a magyar lakosságnak az – önkényesen és nagyon szűkre szabottan megállapított – „átlagfogyasztás” fölött több mint 70 forintért adni kilowattóránként?
Ez egyszerűen nem indokolt!

Újra mondjuk: nincs szükség lakossági áramáremelésre! Sem a kormány által közölt 268 forintos „valós piaci árra”, sem a 70,1 forintos, fából vaskarika módján elnevezett „lakossági piaci árra”.

Egyszerűen nem kell emelni az áram árát a lakosság számára, mert családok milliói rokkannak bele még a kedvezményesnek titulált tarifába is a mostani ütemű árdrágulás és forintgyengülés mellett! Dr. Tóth Bertalan
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM