„DEVIZAÜGYEK”-PEREN KÍVÜLI MEGÁLLAPODÁS.

„DEVIZAÜGYEK”-PEREN KÍVÜLI MEGÁLLAPODÁS.

„DEVIZAÜGYEK”-PEREN KÍVÜLI MEGÁLLAPODÁS.

[good_old_share]


Devizaügyek – peren kívüli megállapodás, ERSTE, autókölcsön – dr. Csikász Levente.
Úgy látszik, az autós ügyekben sokkal inkább egyezkednek az ügyfelekkel a pénzintézetek, mint ingatlanos ügyekben. Az ügyfelem anno az Erste Leasing autófinanszírozási Zrt-vel szerződött, akinek a jogutódja az Erste Bank Hungary Zrt. lett.

loading...

Az ügyfelem a tanácsomra befejezte a havi törlesztést (itt fontos kiemelni, hogy 1.962.000,-Ft kölcsönre akkor már kb. 3.200.000,-Ft körül fizetett vissza), ami után a kölcsönszerződést felmondta a pénzintézet.

Ezt követően a felszólításunkra kiadták a vételi jogot, az elidegenítési és terhelési tilalmat törlő nyilatkozatot és a törzskönyvet.

A pénzintézet még kb. 2.700.000,-Ft-ot követelt tőle ekkor.

Ezután kapott még két levelet a pénzintézet, amiben leírtuk, hogy ügyfelemnek nincs vagyona, igazán nem érdekli az sem, ha per van és a jelenlegi ítélkezési gyakorlat alapján minden fokon veszít, mert nincs miből végrehajtani a követelést, ám felajánl a pénzintézetnek 900.000,Ft-ot (ekkor még nem volt eladva a kocsi, de a törzskönyv már nála volt).

Nem fogadták el.

 

Ezt követően ügyfelem eladta a kocsiját (ami már elég régi volt és csak tovább csökkent volna az értéke) és ismét írtunk egy levelet a pénzintézetnek, egy második ajánlatot, amiben már csak 500.000,-Ft-ot ajánlottunk, hiszen ennyiért ment el a kocsi.

loading...

Ezt sem fogadták el.

 
Na ezután ment ki (e hét elején) az az adat-, infó- és iratokat bekérő levelünk, amiben már érdemben szedem össze az infókat a majdani per előkészítése érdekében.

Erre ma szól az ügyfelem, hogy hívták a pénzintézettől, hogy ha befizet augusztus végéig 388.000,-Ft-ot, akkor végleg lezárják a kölcsönt. Az ajánlatot elfogadjuk, amint megjön levélben is.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

loading…


Ennek örülünk, mert így végleg rendeződik a dolog és ügyfelemnek soha többé nem kell erre a katyvaszra gondolnia.

Szóval megéri kitartani és próbálkozni az adósoknak még akkor is, ha a pénzintézetek által a Kormányon, az OBH-n és a Kúrián keresztül befolyásolt ítélkezés többségében elutasítja az adósok kereseteit. Azt is meg kell jegyezzem, hogy ez a fajta egyezkedés nem megy ilyen könnyen ingatlanos ügyekben, hiszen ott az ingatlanfedezet elég erős biztosítékot jelent az esetek nagy többségében. – dr. Csikász Levente.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MA ELMENT A HARMADIK FIAM IS!
MA ELMENT A HARMADIK FIAM IS!

MA ELMENT A HARMADIK FIAM IS! [good_old_share] NYÍLT LEVÉL ORBÁN VIKTORNAK Viktor! „Az ország jobban teljesít.” – igen, így igaz....

TOLVAJ BANK! AZONNAL VISSZA A TÖRZSKÖNYVET!
TOLVAJ BANK! AZONNAL VISSZA A TÖRZSKÖNYVET!

TOLVAJ BANK! AZONNAL VISSZA A TÖRZSKÖNYVET! [good_old_share] Járvás Éva - Bíró határozott: Azonnal add vissza a törzskönyvet tolvaj Lombard Lízing!...

Close