„DEVIZAÜGYEK”-PEREN KÍVÜLI MEGÁLLAPODÁS.

„DEVIZAÜGYEK”-PEREN KÍVÜLI MEGÁLLAPODÁS.

„DEVIZAÜGYEK”-PEREN KÍVÜLI MEGÁLLAPODÁS.

[good_old_share]


Devizaügyek – peren kívüli megállapodás, ERSTE, autókölcsön – dr. Csikász Levente.
Úgy látszik, az autós ügyekben sokkal inkább egyezkednek az ügyfelekkel a pénzintézetek, mint ingatlanos ügyekben. Az ügyfelem anno az Erste Leasing autófinanszírozási Zrt-vel szerződött, akinek a jogutódja az Erste Bank Hungary Zrt. lett.

Az ügyfelem a tanácsomra befejezte a havi törlesztést (itt fontos kiemelni, hogy 1.962.000,-Ft kölcsönre akkor már kb. 3.200.000,-Ft körül fizetett vissza), ami után a kölcsönszerződést felmondta a pénzintézet.

Ezt követően a felszólításunkra kiadták a vételi jogot, az elidegenítési és terhelési tilalmat törlő nyilatkozatot és a törzskönyvet.

A pénzintézet még kb. 2.700.000,-Ft-ot követelt tőle ekkor.

Ezután kapott még két levelet a pénzintézet, amiben leírtuk, hogy ügyfelemnek nincs vagyona, igazán nem érdekli az sem, ha per van és a jelenlegi ítélkezési gyakorlat alapján minden fokon veszít, mert nincs miből végrehajtani a követelést, ám felajánl a pénzintézetnek 900.000,Ft-ot (ekkor még nem volt eladva a kocsi, de a törzskönyv már nála volt).

Nem fogadták el.

 

Ezt követően ügyfelem eladta a kocsiját (ami már elég régi volt és csak tovább csökkent volna az értéke) és ismét írtunk egy levelet a pénzintézetnek, egy második ajánlatot, amiben már csak 500.000,-Ft-ot ajánlottunk, hiszen ennyiért ment el a kocsi.

Ezt sem fogadták el.

 
Na ezután ment ki (e hét elején) az az adat-, infó- és iratokat bekérő levelünk, amiben már érdemben szedem össze az infókat a majdani per előkészítése érdekében.

Erre ma szól az ügyfelem, hogy hívták a pénzintézettől, hogy ha befizet augusztus végéig 388.000,-Ft-ot, akkor végleg lezárják a kölcsönt. Az ajánlatot elfogadjuk, amint megjön levélben is.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

loading…


Ennek örülünk, mert így végleg rendeződik a dolog és ügyfelemnek soha többé nem kell erre a katyvaszra gondolnia.

Szóval megéri kitartani és próbálkozni az adósoknak még akkor is, ha a pénzintézetek által a Kormányon, az OBH-n és a Kúrián keresztül befolyásolt ítélkezés többségében elutasítja az adósok kereseteit. Azt is meg kell jegyezzem, hogy ez a fajta egyezkedés nem megy ilyen könnyen ingatlanos ügyekben, hiszen ott az ingatlanfedezet elég erős biztosítékot jelent az esetek nagy többségében. – dr. Csikász Levente.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM