Devizaügyek – jönnek a nyertes ítéletek!

Dr. Csikász Levente ügyvéd devizahitel - Devizaügyek - jönnek a nyertes ítéletek! Nemzeti Civil Kontroll

Devizaügyek – jönnek a nyertes ítéletek!

Mielőtt közzé tennénk Dr. Csikász által elért újabb sikereket, előtte felhívnánk Tisztelt Olvasóink figyelmét egy jelenségre: főleg Facebook oldalainkon sérelmezi több az olvasónk, hogy (szerintük) nem közlünk nyertes ítéleteket.Természetesen ez nincs így, legfeljebb ezek az olvasók nem követik az általunk közzétett cikkeket. Ha megtennék, gyakrabban olvashatnának pozitív híreket is a Magyar történelem egyik leg aljasabb átverésével – a „deviza”-hitelezéssel kapcsolatban.

Ide kattintva pedig (kategorizálva) olvasható néhány bankok által átvert „deviza”-hiteles nyertes pere. 

És akkor a jó hírek:

Dr. Csikász Levente

Devizaügyek – az engedményes keresete jogerősen elutasítva

A másodfokú bíróság jogerősen helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Devizaügyek – pernyerés

Ismét elvérzett egy engedményes (az Argenta Faktor Zrt.) az elsőfokú Tiszaújvárosi Járásbíróságon.

Egy korábbi Lombardos szerződés kapcsán, ami a korábbi perben jogerősen érvénytelen lett, kérte az érvényessé nyilvánítást az Argenta engedményesként.

Azonban mivel ő csak a követelést szerezte meg és nem lett a jogelődjének általános jogutódja, így nem volt lehetősége pert indítani érvényessé nyilvánításra.

Az ítélet nem jogerős, ám a Miskolci Törvényszék e körben meglévő egységes joggyakorlatát ismerve a jogerő valószínűsíthető.

Egy újabb adóst került közel ahhoz, hogy jogerősen is megszűnjön a deviza alapú kölcsöntartozása.

Devizaügyek – másodfokú pernyerés

A Miskolci Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így újabb devizaadós szabadult meg e tisztességtelen szerződéses konstrukciótól.

Deviza ügyek – pernyerés a korábbi CIB Credit Zrt. ellenében

Elsőfokon nyertünk a Kazincbarcikai Járásbíróság korábbi CIB-es autós ügyben a felperes engedményes ellen.

A bíróság ítéletében azt a nagyon fontos körülményt is megállapította, hogy az engedményes nem kérhette volna a perben az érvényessé nyilvánítást (noha amúgy sem kérte), illetve érvénytelenség megállapításának hiányában a felmondás is jogellenes lett volna a tisztességtelenül felszámított összegre tekintettel, így a felperes emiatt is bukott volna.

Az ítélet még nem jogerős, de igen nagy valószínűséggel az lesz másodfokon is. Egy újabb adós, aki kikerült a jogtalan deviza adósság hálójából! Dr. Csikász LeventeFigyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM