“DEVIZA”-HITEL-SIKERESEN MIT TEHETSZ ELLENE? MUTATJUK A LÉPÉSEKET.

"DEVIZA"-HITEL-SIKERESEN MIT TEHETSZ ELLENE? MUTATJUK A LÉPÉSEKET.

"DEVIZA"-HITEL-SIKERESEN MIT TEHETSZ ELLENE? MUTATJUK A LÉPÉSEKET.

[good_old_share]


"Deviza"-károsultként mit tehet az ember? – Járvás Éva.

 

Alábbiak mindenkinek sikerrel járható út a bank elszámoltatásából kellően felkészült ügyvéddel, akár fogyasztó, akár vállalkozó. Azoknak is van itt kellő muníció, akik már sorra elvesztettek egy pár semmisségi pert. Nem a szerződést vitatjuk, hanem a bank teljesítését kérjük számon. Mindegy mi van a szerződésben, mert a bank nem a kölcsön jogviszony alapján teljesítette azt.
Büntető eljárás

I.) Mindenki (nem kell ügyvéd)

– 1. büntető feljelentés

– 2. elutasítás esetén fellebbezés

– 3. fellebbezés elutasítása esetén magánvádas feljelentés

– 4. IM-nél áldozattá nyilvánítás kérése (csatolni a büntető feljelentést). Csak egy nyomtatvány elküldése, de ha sokan tesszük, az felér egy tüntetéssel, hiszen kifejezed, hogy az állam nem védett meg a bűnözőkkel szemben.

Polgári eljárás

II.) Akinek élő szerződése van

– 1.) megfontolandó az elállás az eredeti állapot helyreállítása

– 2.) fizetési felszólítás 8 napos határidővel

– 3.) Fizetési MegHagyás kibocsájtása bank ellen. (közjegyző kell, 3 % illeték)

– 4.) 15 nap múlva a bank végrehajtása (illetékes vh- irodánál)
– 5.) Ha a bank ellentmond, perben az elállás megvédése bank törvénysértő szerződésszegésére, jogalap nélküli gazdagodására hivatkozva. (felkészült ügyvéddel – elfogadott munkadíj 80-100.000 + tárgyalásonként 40-50 ezer, sikerdíj nem jogos, mert itt nem nyereség keletkezik)

– 6.) akik még félnek és reménykednek egyezkedhetnek Péznügyi Békéltető Testület előtt. Kedvezőtlen határozat ellen törvényességi kifogás és PBT tagjainak bepanaszolása hivatallal való visszaélés miatt. (törvényességet szabotálják)

III.) Aki régebben elállt, ezért nincs szerződése

– 1. Felszólítás a banknak a megszűnt jogviszony alapján az eredeti állapot helyreállítására 8 napos határidővel.

– 2. Ha bank tartozik, fizetési felszólítás, majd Fizetési Meghagyás, 15 nap múlva végrehajtás a bank ellen. Ellentmondás esetén az elállás megvédése bank szerződésszegését, törvénysértő hibás teljesítését, jogalap nélküli gazdagodását bizonyítva. (sorrend, mint feljebb)

Ha ügyfél tartozik – hátra dőlni, nem fizetni, és minden banki próbálkozást csírájában elfojtani az elállás okán.

loading…


– 3. minden történésről tértivevényes tájékoztató levelet küldeni közjegyzőnek, de jobb ha személyesen átveszi és igazolja az átvételt.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

– 4. van olyan, hogy bank a nem létező szerződésre törvénytelenül alapított követelést eladja és az új "tulajdonos" a Földhivatalnál a jelzálogot átveszi, ezt a Földhivatal tudtod nélkül be is jegyzi. Ekkor határidőn belül fellebbezni kell és kérni a bejegyzés törlését, mivel nem járultál hozzá és bizonyítani tudod, hogy csalás történt. Az elállás miatt nem létező szerződésre hivatkozva nem adhatja bank el a követelést, nem jegyezhet be a földhivatal új jogosultat. Csalás történik!!!!! A levélbe mindenképpen írjátok be, bank az elállást nem vitatta bíróságon.

IV.) Akinek felmondott szerződése van

– 1. Peren kívüli megegyezés

– 2. elszámoltatási per: bank hibás teljesítéséből eredő jogalap nélküli gazdagodás

V.) Aki végrehajtás alatt áll

loading…


– 1. vh-megszűntető és egyben felfüggesztő per – Bank jogtalanul mondta fel a szerződést, mivel a hibás teljesítéséből eredő jogalap nélküli követelést akarja érvényesíteni.

VI.) Akit már végrehajtottak, elvitték a házát, autóját

– 1. Ha még mindig van fizetésből való levonás, akkor vh- megszüntető kereset

– 2. Kártérítési per. Bank jogalap nélkül behatott vagyoni érték és kamatai visszakövetelése. Okozott anyagi és nem anyagi kár megtéríttetése bankkal.

Mindenki vegye ki a saját részét a bank elszámoltatásában! Csak magadban bíz, és az igazadban.

Ne várjatok senkire. Se pártra, se más csodabogárra, aki szupermanként becsapódik és majd jól úgy megment, hogy az árokparton ágyazhatsz magadnak öregségedre.

Akkor tudjuk bankokat ízekre szedni, ha mindenki halogatás nélkül meglépi amit meg kell lépnie nap, mint nap, amíg a feladat végére nem jutott. Érdemes naplózni a feladatokat, mert a határidők fontosak, esetenként akár jogvesztő is lehet a határidő elmulasztása. Saját ügyedért TE vagy a felelős, még akkor is, ha részfeladatokra fizetség ellenében megbízol másokat is. TE vagy az ügy vezetője, a TE kezedben legyen a gyeplő!  – Járvás Éva.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM