DEVIZAÜGYEK. AZ ÁLLÁS 1-1

DEVIZAÜGYEK. AZ ÁLLÁS 1-1.

DEVIZAÜGYEK. AZ ÁLLÁS 1-1

[good_old_share]

Vajon a kitartás meghozza a várt eredményt?
Csikász Levente – Devizaügyek – vh. per, másodfok.

Elsőfokon az ERSTE ellenében létre nem jöttséggel nyertem vh. megszüntetési pert a Miskolci Járásbíróságon.

A másodfokú Miskolci Törvényszék megváltoztatta ezen ítéletet és elutasította a keresetet. Szerintük minden rendben van, mert a szóbeli indokolás szerint "minden meghatározott".
Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy a Ptk. 205. §-a alapján nem meghatározottságra van szükség, hanem tényállításokkal alátámasztott bizonyítottságra, hogy létrejött-e a konszenzus a lényeges elemekben, és önmagában az okirat szövege nem jelent feltétlenül bizonyítottságot. Mi tanúval bizonyítottuk, hogy bizony lényeges elemek tekintetében kizárt volt a konszenzus, mert sok infóról tudomása sem volt az ügyfeleimnek. Na erre mondja a másodfok, hogy ez nem baj, mert így is létrejön a kötelem.

Az állás 1-1. Jön a harmadik és utolsó forduló a Kúrián. Nincs megállás, érvényre juttatjuk az ügyfelemmel az igazságot majd e fórumon. Csikász Levente.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM