“DEVIZAÜGY” – ÚJ FEJLEMÉNYEK! A HÉTEN DÖNTHET AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG!

"DEVIZAÜGY" - ÚJ FEJLEMÉNYEK! A HÉTEN DÖNTHET AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG!

Új fejlemények várhatók a héten a devizahitelek ügyében.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az Alkotmánybíróság (AB) akár már kedden állást foglalhat a kabinet beadványáról, szerdán pedig nyilvánosságra hozzák Luxembourgban a főtanácsnok véleményét a Kásler-per kapcsán.

A kormány még novemberben kérte: az Alkotmánybíróság értelmezze az alaptörvény néhány rendelkezését, adjon választ arra, alkotmányosnak minősülnek-e a hajdani devizaszerződések. Vizsgálatot kíván különösen a megállapodásoknak az a kikötése, amely lehetővé teszi az egyoldalú kamatemelést, az árfolyamrés megállapítását és azt, hogy a kockázatot az ügyfelekre hárítsák.

loading...


A másik fórum, vagyis az Európai Bíróság a főtanácsnok szerdai előterjesztését követően akár egy hónapon belül meghozhatja döntését a Kásler-ügyben. Ezután idehaza a Kúria az árfolyamrés és az egyoldalú szerződésmódosítás témaköreiben kiegészítheti december 16-i jogegységi határozatát. Összességében még tavasszal eldőlhet, hogy a jogalkotás milyen új rendelkezéseket hozhat a devizahitelesek megsegítésére.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány január 27-en nyújtotta be a devizaügyek két új, eddig ismeretlen dokumentumát az Ab-hez.

A Magyar Nemzet nyomán – Nemzeti Civil Kontroll


loading...
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A BANKI SZABADRABLÁS ÚJABB BIZONYÍTÉKA

A POFÁTLANSÁG NETOVÁBBJA EZ IS !!! KÜLFÖLDÖN DOLGOZÓK FIGYELEM !!!  A banki szabadrablás egy újabb bizonyítéka: Tünde Gáspártól átvéve "FIGYELEM...

DR. LÉHMANN GYÖRGY-"DEVIZAHITELES" NYILVÁNOS ELŐADÁSOM
DR. LÉHMANN GYÖRGY-“DEVIZAHITELES” NYILVÁNOS ELŐADÁSOM

Minden nyilvános előadásom után az az érzésem, hogy ennél jobbat, többet is mondhattam volna. Az alábbi videó megtekintése után be...

Close