A DEVIZÁSOKAT MEGINT ÁTVERTÉK?

A DEVIZÁSOKAT MEGINT ÁTVERTÉK?

A DEVIZÁSOKAT MEGINT ÁTVERTÉK?

[good_old_share]


Közeledik a 2018-as országgyűlési választás, ezért jó, ha az átvert „deviza”-károsultak néhány dologgal tisztában vannak.

 

Ismét átverték a devizahiteleseket, nem tárgyal velük a kormány.HAJDÚ PÉTER – Két hónapos hitegetés után kiderült, továbbra sem számíthatnak segítségre a devizahitelesek a kormánytól.

Többszöri ígéret ellenére még arra sem hajlandó a kabinet, hogy legalább tárgyaljon a bajban lévő devizaadósokat képviselő szervezetekkel a lehetséges kormányzati segítségről. Mindössze annyira számíthatnak, hogy írásban beadott kérdéseikre február végéig írásbeli választ kapnak.

A kormány által közvetítésre felkért, nagyon jól ismert közéleti szereplő a devizahiteles-szervezeteknek címzett levelében azt írta: a kormány számára rendkívül kellemetlen a kérdés, és nem „kívánnak szembesülni azzal a felelőtlenséggel, amelyet az ügyben tanúsítanak”.

 

Hogy miért nem akarnak tárgyalni a devizahitel-károsultakkal, arról nem nyilatkozott a kormány képviselője.

Falus Zsolt, a Bankcsapda Egyesület elnöke lapunknak elmondta, tényleges tárgyalásra soha nem került sor, csak olyan üzeneteket kaptak, hogy a kormány mennyi lépést tett a probléma megoldása érdekében. Pedig intézkedései csak arra voltak jók, hogy elodázzák az összeomlást, például az árfolyamgáttal, amely időben kitolta a fizetési kötelezettséget. Meglátása szerint a kormány a mostanában tett ígérgetéseivel is csupán az időt akarta húzni.

A mostani történések előzménye, hogy december elején egy a közéletben is ismert közvetítő hozta Trócsányi László igazságügy-miniszter és Gulyás Gergely fideszes frakcióvezető üzenetét a devizahiteles-szervezeteknek, miszerint a kormány képviselője miniszteri szinten szeretne velük tárgyalni.A javaslat szerint december közepén került volna sor a megbeszélésre. A tárgyalásokon a devizahitelesek egyrészt a végrehajtások leállítását, másrészt a tartozások újraszámolását szerették volna elérni.

Később ezt az időpontot a kormány január közepére módosította, de végül akkor sem lett belőle semmi. Mostanra végleg bebizonyosodott, a kormánynak eszében sem volt meghallgatni az érveiket, egyszerűen időt akartak nyerni, hogy addig se hallassák szavukat a bajban lévők.

Jól jellemzi a kormány hozzáállását, hogy decemberben, a közvetítőn keresztül eljuttatott üzenetben az állt, hagyják békén a jelenlegi vezetést, inkább a devizahitelezést fölfuttató balliberális kabinet képviselőinél tiltakozzanak, illetve a bankároknál.

 

Ezzel nyitott ajtókat döngettek, hiszen mind a balos vezetők, mind a bankvezérek háza előtt rendszeresen tüntetnek a devizahiteles-szervezetek.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A bajban lévőknek január elején fogyott el a türelmük, amikor az egzisztenciájukért küzdő devizahitelesektől is adományt kért levelében Orbán Viktor miniszterelnök a Soros György elleni harchoz.A válaszul megfogalmazott levélben a devizahitelek 2001. évi engedélyezése után hatalmon lévő kormányok, illetve egyéb állami szervezetek felelősségét feszegették az aláírók. – HAJDÚ PÉTER.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM