“A DEVIZÁS PER”- KEVÉS VOLT A HELY EZÉRT NAGYOBB TEREMBEN FOLYTATÓDIK A DEVIZAKÁROSULTAK PERE.

"A DEVIZÁS PER"- KEVÉS VOLT A HELY EZÉRT NAGYOBB TEREMBEN FOLYTATÓDIK A DEVIZAKÁROSULTAK PERE.

"A DEVIZÁS PER"- KEVÉS VOLT A HELY EZÉRT NAGYOBB TEREMBEN FOLYTATÓDIK A DEVIZAKÁROSULTAK PERE.

[good_old_share]


loading...

80-100 ember gyűlt össze (NCK:a cikk szerzői szerint) reggel a Fővárosi Bíróság Markó utcai épülete előtt, hogy támogatásáról biztosítsa Falus Zsoltot, a Bankcsapda egyesület elnökét, akit egy tévés nyilatkozata miatt perelt be egy bank jó hírnév megsértése miatt -írja az AbcNews.
A devizakárosultakat képviselő szervezet egyik tagja és támogatója, Bíró Ica az AcNews-nak elmondta: ha kell, az EU bíróságáig is elmennek, mert úgy érzik, a nagypolitika cserben hagyta a hitel- és brókerkárosultakat.

A reggeli hűvös idő ellenére 70-80 ember már igen korán, 9 óra körül megjelent a Fővárosi Bíróság Markó utcai épülete előtt. A pórul járt devizahiteleseket a Bankcsapda Egyesület szólította az utcára, a törvényszék elé, mert odabent 10:30-kor kezdődött el az egyesület vezetőjének, Falus Zsoltnak a pere, amelyet az UniCredit Bank indított ellene jó hírnév megsértéséért. Falust a pénzintézet azután perelte be, hogy a férfi a HírTv-nek nyilatkozva kifejtette, hol és hogyan érhető szerinte tetten a bankok árfolyam-politikájában és korábbi szerződéskötéseiben a jogsértő, legalábbis morálisan kifogásolható elem, ami miatt sokan ma sokszorannyi pénzt kénytelenek visszafizetni, mint amennyit hitelként felvettek.

A per precedens értékű, ha ugyanis kiderül, hogy Falus nem sértette meg a bank hírnevét, és az általa elmondottak jogilag is megállnak, az további, a bankokkal szembeni pereknek lehet az alapja.

A per előtt már megtöltötte a tömeg az utcát, s amint lehetőség nyílt rá, a legtöbben benyomultak a tárgyalóba, illetve megszállták annak környékét, így aztán a bírósági folyosón 10 óra felé már mozdulni sem lehetett.

loading...

A videó után a cikk folytatódik!
Odakint is szépen gyűltek az emberek, a főbejárat mellett egy kék autó tetejéről szólt hangszórón a hazafias dallam, a hangszórók és a molinók köré pedig kisebb-nagyobb csoportokban érkeztek az emberek. Külön a Questor-károsultak, külön az egyéb brókerkárosultak, külön a devizahitelesek, és egy-két kormányellenességét hangoztató csoport is megjelent, annak ellenére, hogy a szervezők külön kérték az aktuálpolitikai üzenetek mellőzését.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Nemzetiszín zászló alatt a bíróság főbejáratánál gyülekezett a „kemény mag”, akik gyanakvó arccal vizslatták a köröttük növekvő tömeget. Nem ők voltak az egyetlenek, akik bizalmatlanságukról biztosították a jelenlévőket: az emberek között kóvályogva az elcsípett beszélgetés-foszlányokból kiderült, hogy számos összeesküvés-elmélet él a magyarok adósságcsapdába-kergetéséről, sőt, egyik-másik idősebb úr „kémgyanús arcokat” emlegetett, meg beépített ügynököket.
A perre várakozó tömegben Bíró Icát nem találtuk, sőt, többen is kifogásolták, merre lehet, az ügyben szintén érintett énekesnő – aki az elmúlt évek során a mozgalom „arcává” vált. Bíró Icát az ítélethirdetés után értük utol, telefonon. – Az ügy folytatódik tovább! – szögezte le Bíró Ica. – A bírónő biztosította az ott megjelent embereket arról, hogy a hihetetlen érdeklődésre tekintettel a tárgyalás egy lényegesen nagyobb teremben folytatódik a jövőben.

Ez a per jól mutatja a helyzet lényegét: a devizában károsultak, mondjuk ki, meglopottak ellenében vérlázító, hogy még egyes bankoknak áll feljebb! Miféle jó hírnevét félti tőlünk egy bank? Szerintem ma már egyetlen banknak sincsen jó hírneve ebben az országban! Noha a kormány megígérte, hogy megment minket, nem igazán érezzük a valóságos mentőövet.

loading…


Amíg embereket tesznek utcára, amíg egyetlen ember is ellehetetlenül, addig nem vagyunk megmentve. Hamarosan vége a moratóriumnak és megkezdődnek a kilakoltatások. Ez minimum tisztességtelen! És amíg a jogszabályok nem úgy változnak, hogy az a károsultak érdekét szolgálná, addig kénytelenek vagyunk magunkért kiállni, összefogva, együtt. Ha itthon ezt nem értik meg, tovább megyünk az Európai Unió Bírósága elé! – mondta az AcNews-nak Bíró Ica.

loading…Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
FALUS ZSOLT-KÖSZÖNET 2017-02-14.
FALUS ZSOLT-KÖSZÖNET 2017-02-14.

FALUS ZSOLT-KÖSZÖNET 2017-02-14. [good_old_share] VIDEÓ ALÁBB!   Kedves Barátaim, Ismerőseim és Sorstársaim! Az első szavaim a KÖSZÖNET és a HÁLA,...

A "DEVIZÁSOK" KIFOSZTÁSA MELLETT NEM LEHET SZÓ NÉLKÜL ELMENNI!
A “DEVIZÁSOK” KIFOSZTÁSA MELLETT NEM LEHET SZÓ NÉLKÜL ELMENNI!

A "DEVIZÁSOK" KIFOSZTÁSA MELLETT NEM LEHET SZÓ NÉLKÜL ELMENNI! [good_old_share] Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll! A jogász- és bankárbál. – szerintem...

Close