TEGYÜNK RENDET A “DEVIZÁS” FEJEKBEN

TEGYÜNK RENDET A "DEVIZÁS" FEJEKBEN.

TEGYÜNK RENDET A "DEVIZÁS" FEJEKBEN

Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda

[cn-social-icon]

Közérdekű "közlemény" lenne az alábbi:

loading...
  • A) az ügyvéd nem kőműves, nem eredményt vállal, hanem azt, hogy a leggondosabban jár el ügyfele érdekében.
  • B) az ügyvéd nem jós, aki százalékra megmondja, mi lesz az ítélet.
  • C) az ügyvéd nem automata, amibe az ügyfél bedobja a pénzt, és kidobja az ítéletet.
  • D) az ügyvéd nem rabszolga, aki ingyen köteles dolgozni, és nem is szociális munkás.
  • Senkit nem akarok megbàntani, de a fenti dolgok körében nincsen mit félreérteni.

Közvetlenül a témához kapcsolódik:

Még egy sajnálatos dolog kívánkozik ki belőlem. Ahogyan "dagad a mocsok", egyre többen keresnek meg engem írásban, szóban. Ez önmagában megtisztelő körülmény, mely miatt visszaigazolva látom munkámat, ezek szerint írásaimat sokan megértik.
 

Ám sok elektronikus levelet kapok olyan megfogalmazással, hogy "ha érdekel engem az ügy", akkor majd a megbízó engem felkeres.
Ez valami fatális félreértés. Én nem szórakozásból vagyok ügyvéd, nem saját szórakoztatásomra vállalok ügyeket. Van valakinek egy jogvitája, melyben elvileg arra kérne fel, hogy képviseljem, nyújtsak segítséget az Ő ügyében.
Azaz a jogvita nem az én jogvitám, hanem a félé. Én segítséget nyújtok valakinek, nem nekem tesznek szívességet, hogy dolgozhassak.

 

Olyan kérdést is feltesznek nekem, hogy van-e tapasztalatom. Már a kérdés is megalázó. Erre nem is tudok mit mondani. Valakinek egy tapasztalt emberre van szüksége, vagy olyanra, aki magasan képzett, és tisztességgel végzi a munkáját?
 

Olyan is van, hogy a megkeresésben eleve "lebasz" az ügyfél, hogy ő engem keresett és nem voltam elérhető. erre is nehéz mit mondani.
Gondoljon bele mindenki a dologba. Ha egy ügyvédnek van x ügyfele, y ügye, az azt jelenti, hogy más gondját-baját magára veszi bizonyos szinten, ha ellátja a képviseletet. Az ügyfél helyett konfrontálódik, ő vívja meg a jogi harcot, etc. Ez azt jelentené, az ügyfél tesz szívességet az ügyvédnek?

 

loading...

Nagyon nagy gondok vannak a fejekben, és csak azt mondhatom, ha a társadalom korrekt, nagy tudású ügyvédeket akar maga mellé állítani a bankos "háborúban", akkor el kellene kezdeni tisztelni azt a személyt, akit fel akarnak kérni.
És itt nem rólam van szó, mert az egymillió lehetséges jogvitában és hozzávetőlegesen egy tízezreléket tudok képviselni. Azaz az én személyem a problémában csaknem közömbös…Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda

NCK: Kedves "devizások"! Hasonló ügyfél hozzáállásról sajnos mi is sokat hallottunk. Sok átvert károsult elkeseredettségében "mindenkire lő, aki mozog". Érdekes, hogy nem a probléma okozóit (a bankárokat és a politikusokat) támadják ezek az ügyfelek, hanem azt, akit esetenként pont ők keresnek meg segítség reményében. Egy jótanács – hozzátéve, és külön kiemelve hogy tisztelet a kivételnek – a fenti sorokon érdemes elgondolkodni.

[cn-social-icon]

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ÚJABB POFON A "DEVIZA"-KÁROSULTAKNAK.
ÚJABB POFON A “DEVIZA”-KÁROSULTAKNAK

ÚJABB POFON A "DEVIZA"-KÁROSULTAKNAK Közzétette a semmisség jogkövetkezményeit tartalmazó összefoglaló véleményét a Kúria, amiben – minden előzetes várakozással ellentétben –...

OTTHONVÉDELEM 2.0 - Tatár József
OTTHONVÉDELEM 2.0

Otthonvédelem 2.0 - Tatár József Otthonvédelmi Tanács Ahhoz, hogy a lakosság 1/3-át érintő devizahiteles kérdés megoldódjon teljesen más síkon kell gondolkodni és...

Close