“DEVIZÁS” LEVÉL A FÖLDHIVATALNAK – TÖRVÉNYSÉRTŐ ZÁLOGBEJEGYZÉSEK.

"DEVIZÁS" LEVÉL A FÖLDHIVATALNAK – TÖRVÉNYSÉRTŐ ZÁLOGBEJEGYZÉSEK.


NCK: Kíváncsian várjuk a Földhivatal válaszát. Ha megérkezik, és Járvás Éva megosztja velünk, akkor közzétesszük!

 
Hibabejelentését 60000017471/2017 regisztrációs számmal fogadtuk.

Tisztelt Földhivatal!

 

A Földhivatalok törvénysértő hibás bejegyzéseket eszközöltek a devizahitelek zálogbejegyzésekor. Megsértették a 9000/1946 (VII.28.) ME rendelet (hatályos 1991.01.01-) 11.§ és 12.§ rendelkezéseit. 

E rendelkezés alapján a Földhivatal a zálogbejegyzés értékét, csak és kizárólag forint pénznemben meghatározva jegyezhette volna be, más pénznemben bejegyzés nem engedélyezett. Ez a földhivatali törvénysértő hiba a bankoknak visszaélésre adott lehetőséget, amit meg is tettek. 

Indokolt, hogy a tisztelt Földhivatal vétett hibáját saját hatáskörben javítsa. Saját hatáskörben való hibajavítás nem kötött határidőhöz. 

Felhívom a figyelmét, hogy a törvénytelen eljárással okozott hibáért kártérítési felelősséggel is tartozik. Mivel ez a hiba egyben a kölcsönérték meghamisítása is, így a közokirat-hamisítás ténye is fennáll, amiért felelős vezetők büntetőjogi felelősséggel tartoznak. 
Felszólítom Magyarország összes Földhivatalát, hogy a törvénytelenség észlelése okán haladéktalanul revidiálja a külföldi deviza értékre szóló földhivatali zálogjog bejegyzéseit, a bejegyzés napján érvényes devizaárfolyamon forint értékre átszámítva, hogy a közhitelessége helyreálljon. 

Tisztelettel: Járvás Éva magyar állampolgár.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás