DEVIZAPEREK – A BÍRÓSÁGOK MINDEN TÁMOGATÁST MEGADNAK!

DEVIZAPEREK - A BÍRÓSÁGOK MINDEN TÁMOGATÁST MEGADNAK!

DEVIZAPEREK – A BÍRÓSÁGOK MINDEN TÁMOGATÁST MEGADNAK!

[good_old_share]


NCK: örülünk annak, hogy ilyen ügyvédi véleményről, tapasztalatról is be tudunk számolni! Dokumentum az oldal alján!

 

Dr. Budaházi János ügyvéd – Látható, hogy azoknál a deviza hiteles pereknél, amelyeknél az Európai Unió Bírósága pozitív döntése nagyban befolyásolná a per kimenetelét, ott a Bíróságok szinte minden támogatást megadnak, hogy életben tartsák a pereket az EUB döntéséig.

loading...Az Ítélőtábla mondvacsinált eljárási hibára hivatkozva semmisítette meg az I. fokú bukott Ítéletet.

Egyértelműen látszik a bíróságok jó hozzáállása a deviza hiteles érvénytelenségi pereknél.

FIGYELEM! a beszámolóhoz kapcsolódik: DEVIZAHITEL-MEGLEPŐ FORDULAT! A BÍRÓSÁG KÉSZÜL AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG DÖNTÉSÉRE.

„Az elsőfokú bíróság ítéletét hatályon kívül helyezi és elrendeli az ügy áttételét a Fővárosi Törvényszékhez.”„Az elsőfokú bíróság a perbeli jogvitára irányadó alávetési kikötést nem észlelte, és nem hívta fel a felperest arra, kíván-e a kizárólagos illetékességi kikötés tisztességtelenségére hivatkozni.

Ezt a mulasztást az ítélőtábla pótolta, s mivel a felhívásra a felperes nem nyilatkozott, az ítélőtábla úgy tekintette, hogy az alávetéses kikötés tisztességtelenségére nem kíván hivatkozni, ezért annak semmissége nem vehető figyelembe, következésképpen annak alapján a Pp. 23. § (1) bekezdés k) pontja szerint törvényszéki hatáskörbe tartozó per elbírálására a Fővárosi Törvényszék kizárólagosan illetékes.

loading...

Az elsőfokú bíróság ezt figyelmen kívül hagyta, ami olyan lényeges eljárási szabálysértés, amely a fellebbezési kérelem és ellenkérelem korlátaira tekintet nélkül indokolttá teszi az elsőfokú bíróság ítéletének hatályon kívül helyezését.”

Eljárási hiba akkor merülhet fel amennyiben nincs a keresetben a bírósági illetékességi kikötés tisztességtelenségére való hivatkozás, és a Bíró nem hívja fel a figyelmet, hogy szeretnénk-e hivatkozni erre a tisztességtelenségre.

 

Kerestlevél 1- pontjában hivatkozunk a bírósági illetékességi kikötés tisztességtelenségére:

„Önmagában a bírósági illetékességi kikötése illetve az erről való külön tájékoztatás hiánya megvalósítja a Ptk. 209. §–ban foglalt tisztességtelenség kritériumát és a 209/A. § (2) bekezdésében foglalt semmiséget.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A Bíróság illetékességének kikötése az Általános Szerződési Feltételen vagy egyedileg meg nem tárgyalt feltételen alapuló- kikötése tisztességtelen (2/2011 (XII.12.) PK vélemény 5/a.) pont) (Kúria 3/2013 számú jogegységi határozata)
Kifogásoljuk, hogy a bank kikötötte a Bíróság illetékességét bármely szerződés érvénytelenségével kapcsolatos vita esetén.”A keresetben benne volt a hivatkozás, tehát nem valós az eljárási hiba.

II. fokú végzés mellékelve/alább csatolva:
Dr. Budaházi János ügyvéd. Ügyvédi iroda elérhetősége: 2030 Érd Mályva utca 14.
Tel: 06-70-632-3583. Vezetékes telefon/fax: 06-23-360-472. Email cím: drbudahazijanos.erd@gmail.com

H-CS 08:00-16:00-ig Pénteken 08:00-14:00-ig

Ügyfélfogadás kizárólag telefonos egyeztetés után lehetséges. Banki, hitelintézeti egyéb kölcsönnel, lízinggel kapcsolatos keresetek, perek, rendkívüli megegyezések a bankokkal, pénzintézetekkel.

NCK: Ettől függetlenül sajnos azt is tudjuk, hogy Dr. Marczingós László ügyvéd úrnak más bíróságon, másféle tapasztalata van.

loading…


[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DR. MARCZINGÓS - JOGÁLLAMISÁG, JOGBIZTONSÁG.
DR. MARCZINGÓS – JOGÁLLAMISÁG, JOGBIZTONSÁG.

DR. MARCZINGÓS - JOGÁLLAMISÁG, JOGBIZTONSÁG. [good_old_share] Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda - Van egy olyan fővárosi ítélőtáblai tanács, melyben eddig...

A BANK FENYEGET? ÍGY BIZTOSÍTHATOD OTTHONODAT!
A BANK FENYEGET? ÍGY BIZTOSÍTHATOD OTTHONODAT!

A BANK FENYEGET? ÍGY BIZTOSÍTHATOD OTTHONODAT! [good_old_share] Mintalevél a cikk után! Oszd meg!   Teo Fiser - BANKKAL, KÖVETELÉSKEZELŐKKEL ALKUDOZÓK...

Close