DEVIZAPEREK – A BÍRÓSÁGOK MINDEN TÁMOGATÁST MEGADNAK!

DEVIZAPEREK - A BÍRÓSÁGOK MINDEN TÁMOGATÁST MEGADNAK!

DEVIZAPEREK – A BÍRÓSÁGOK MINDEN TÁMOGATÁST MEGADNAK!

[good_old_share]


NCK: örülünk annak, hogy ilyen ügyvédi véleményről, tapasztalatról is be tudunk számolni! Dokumentum az oldal alján!

 

Dr. Budaházi János ügyvéd – Látható, hogy azoknál a deviza hiteles pereknél, amelyeknél az Európai Unió Bírósága pozitív döntése nagyban befolyásolná a per kimenetelét, ott a Bíróságok szinte minden támogatást megadnak, hogy életben tartsák a pereket az EUB döntéséig.Az Ítélőtábla mondvacsinált eljárási hibára hivatkozva semmisítette meg az I. fokú bukott Ítéletet.

Egyértelműen látszik a bíróságok jó hozzáállása a deviza hiteles érvénytelenségi pereknél.

FIGYELEM! a beszámolóhoz kapcsolódik: DEVIZAHITEL-MEGLEPŐ FORDULAT! A BÍRÓSÁG KÉSZÜL AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG DÖNTÉSÉRE.

„Az elsőfokú bíróság ítéletét hatályon kívül helyezi és elrendeli az ügy áttételét a Fővárosi Törvényszékhez.”„Az elsőfokú bíróság a perbeli jogvitára irányadó alávetési kikötést nem észlelte, és nem hívta fel a felperest arra, kíván-e a kizárólagos illetékességi kikötés tisztességtelenségére hivatkozni.

Ezt a mulasztást az ítélőtábla pótolta, s mivel a felhívásra a felperes nem nyilatkozott, az ítélőtábla úgy tekintette, hogy az alávetéses kikötés tisztességtelenségére nem kíván hivatkozni, ezért annak semmissége nem vehető figyelembe, következésképpen annak alapján a Pp. 23. § (1) bekezdés k) pontja szerint törvényszéki hatáskörbe tartozó per elbírálására a Fővárosi Törvényszék kizárólagosan illetékes.

Az elsőfokú bíróság ezt figyelmen kívül hagyta, ami olyan lényeges eljárási szabálysértés, amely a fellebbezési kérelem és ellenkérelem korlátaira tekintet nélkül indokolttá teszi az elsőfokú bíróság ítéletének hatályon kívül helyezését.”

Eljárási hiba akkor merülhet fel amennyiben nincs a keresetben a bírósági illetékességi kikötés tisztességtelenségére való hivatkozás, és a Bíró nem hívja fel a figyelmet, hogy szeretnénk-e hivatkozni erre a tisztességtelenségre.

 

Kerestlevél 1- pontjában hivatkozunk a bírósági illetékességi kikötés tisztességtelenségére:

„Önmagában a bírósági illetékességi kikötése illetve az erről való külön tájékoztatás hiánya megvalósítja a Ptk. 209. §–ban foglalt tisztességtelenség kritériumát és a 209/A. § (2) bekezdésében foglalt semmiséget.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A Bíróság illetékességének kikötése az Általános Szerződési Feltételen vagy egyedileg meg nem tárgyalt feltételen alapuló- kikötése tisztességtelen (2/2011 (XII.12.) PK vélemény 5/a.) pont) (Kúria 3/2013 számú jogegységi határozata)
Kifogásoljuk, hogy a bank kikötötte a Bíróság illetékességét bármely szerződés érvénytelenségével kapcsolatos vita esetén.”A keresetben benne volt a hivatkozás, tehát nem valós az eljárási hiba.

II. fokú végzés mellékelve/alább csatolva:
Dr. Budaházi János ügyvéd. Ügyvédi iroda elérhetősége: 2030 Érd Mályva utca 14.
Tel: 06-70-632-3583. Vezetékes telefon/fax: 06-23-360-472. Email cím: drbudahazijanos.erd@gmail.com

H-CS 08:00-16:00-ig Pénteken 08:00-14:00-ig

Ügyfélfogadás kizárólag telefonos egyeztetés után lehetséges. Banki, hitelintézeti egyéb kölcsönnel, lízinggel kapcsolatos keresetek, perek, rendkívüli megegyezések a bankokkal, pénzintézetekkel.

NCK: Ettől függetlenül sajnos azt is tudjuk, hogy Dr. Marczingós László ügyvéd úrnak más bíróságon, másféle tapasztalata van.

loading…


[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM