DEVIZAKÁROSULTAK DEMONSTRÁCIÓJA 2015-06-19

DEVIZAKÁROSULTAK DEMONSTRÁCIÓJA 2015-06-19.

DEVIZAKÁROSULTAK DEMONSTRÁCIÓJA 2015-06-19

Előző cikkünkben beszámoltunk róla, hogy Póka László, a Nem adom a házamat mozgalom vezetője a mai napon ( 2015-06-19 péntek) a devizakárosultak melletti demonstráción mindenképpen az aszfalton fog ülni sárgában, hangosítóval, és síppal a kezében. Mint írta- Nyilván ez nem fog tetszeni a hatalomnak, és mindent meg fognak tenni, hogy ezt megfelelően díjazzák..Korábbi cikk…TOVÁBB >>>

[cn-social-icon]

Póka László újabb levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz. Íme, a levél:

Trócsányi nem akarja, hogy ma odamenjünk hozzá

Lesz-e szabálysértés, előállítás, oszlatás 19-én pénteken?

Pár napja megírtuk Trócsáyni iGazságügyi miniszternek, hogy – mivel nem érkezett válasz a május 29-én beadott felhívásunkra – ma, június 19-én délután 14:45-kor a tiltott demó előtt benézünk hozzá egy kis beszélgetésre. Egészen véletlenül egy nappal korábban megírták a válaszlevelüket, melyet Répássy Róbert jegyzett.Bár ne tették volna. Sorban leírták, hogy mikor és mit tettek a bankok érdekében. A legfontosabb adat, amit megtudtunk a levélből, hogy 8 ülésnapon is foglalkoztak azzal, hogy a károsultakat hogyan szolgáltassák ki a bankok kényének, és hogyan lehetetlenítsék el a kifosztottak igényeinek jogi érvényesítését. 14 órát tárgyaltak. Már csak abban bízom, hogy a bankárok ezeket meg fogják hálálni.

Én mindenesetre benézek hozzájuk 2015. június 19. napján 14: 45-kor. Nem lesz időm sokat dumcsizni, mert 16 órára a Bajcsy – Andrássy kereszteződésben lesz a helyem.

Utána mehet az útzár.

loading...

Van, aki még bízik abban, hogy nyomásgyakorlás nélkül lesz elfogadható megoldás?

Aki igen, az ma ne jöjjön velünk.

Válaszlevél: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1154460191246591.1073741935.626932930665989&type=3&uploaded=3

Még a levél megismerése előtt, csütörtökön az alábbi közleményt írtuk ki a résztvevőknek a szabálysértések lehetséges következményeiről:

Lesz-e szabálysértés, előállítás, oszlatás 19-én pénteken?

(Kérjük, hogy ezt az írást viszonylag sok helyre osszátok meg, hogy mindenki el tudja dönteni, részt akar-e venni a „Gyere ki az utcára, hogy ne kerülj utcára!” rendezvényen)

A bíróság hatályban tartotta a rendőrségi tiltást.

A végzésből sugárzik az önkény, a diktatúra parancsa. Ilyen körülmények között csak a határozott, de lehetőleg békés ellenállás jelenthet kiutat.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Fontos tudni mindenkinek, hogy ha elfogadjuk, hogy a hatalom ilyen módon is –a bíróság befolyásolásával, a jog kifacsarásával… – korlátozhatja a véleménynyilvánítás szabadságát, akkor egy még sötétebb diktatúra felé rohanunk. Nekünk kell megmutatni, hogy nem mehetnek tovább, sőt vissza kell vonulniuk.

Természetesen annak ellenére, hogy tiltott a rendezvény, több út, és terv is van. Ezeket most felvázolom, mert mindenkinek tudnia kell, hogy mik a lehetőségek, és azoknak mi lehet a következménye. Én személy szerint bármelyiket bevállalom. Azt javaslom, hogy gondolkodjatok ezeken, és ott a helyszínen döntsük el együtt, hogy melyiket hajtjuk végre.

 

1.                          A tiltás ellenére többen leülünk a kereszteződésbe. Megmutatjuk, hogy velünk a hatalom semmilyen módon nem packázhat. Erőből megyünk az önkény ellen.

Mi lehet a következmény:

a.       Mivel a tiltás ellenére megtartott rendezvény azonnali oszlatási ok, így szinte biztos, hogy a rendőrség fel fogja szólítani a leülő embereket, hogy hagyják el a helyszínt.

b.      Aki ezt megteszi, mármint hogy feláll, szinte biztosan nem lesz ellene eljárás

c.       Aki ülve marad, – esetleg térde alatt összekulcsolva a kezét megvárja, hogy elvigyék – az ellen biztosan eljárás indul jogszerű intézkedéssel szembeni ellenszegülés miatt. Pénzbírság várható, ami közmunkában ledolgozható, vagy elzárásra váltható. HA nem tanúsít aktív ellenállást – ne verekszik a rendőrökkel, nem tagadja meg az igazoltatást –  akkor nem valószínű, hogy előállítják.

d.      Ha valaki, akit lecipeltek az útról a járdára, és igazoltatás után visszaül, annál előfordulhat az előállítás. Pl a szabálysértés továbbfolytatása miatt.

e.       Előnye ennek a lehetőségnek az, hogy várhatóan nagy lehet a sajtóvisszhangja. (Erre nincs garancia) Igazán akkor érdemes megcsinálni, ha sokan be merik vállalni, hogy a rendőrökkel lecipeltetik, lekísértetik magukat az útról. A balesetek elkerülése miatt fontos, hogy térd alatt végig legyen összekulcsolva a kéz, vagy már az elején az együtt sétálást válasszuk.

f.        Hátránya a szabálysértéseken túl: biztosan nem fog 4 órán át tartani, hacsak nem leszünk több ezren.

 

2.                          A tiltáson, és vagy bármi máson valaki annyira felháborodik, hogy egy másik, de közeli helyszínre bejelent egy rendezvényt 4 órás leülésre. (Így egy kicsit csúszhat a befejezés, mert később kezdjük)

Így, ha békés marad a rendezvény, akkor csak nagyon különleges esetben oszlatható fel. Pl egy híd lezárása esetleg lehet ilyen, de nem biztos hogy az is jogszerű lenne.

De pl. a József Attila utca ott, ahol először leültünk nem valószínű, hogy ebbe a kategóriába esne.

Mivel nincs oszlatás, így akik leülnek, nem vonhatók lejárás alá, mert nem követtek el semmilyen szabálysértést. Gyakorlatilag részt vettek egy rendezvényen. Ekkor, ha a rendőrség nem fogadja el, hogy gyorsreagálásúként jogos volt, hogy nem jelentettük be előre, akkor a bejelentővel szemben indíthat csupán eljárást.

a.       Előnye:Nem indul eljárás sok emberrel szemben, Mégis megvalósulhat a 4 órás útzár

b.      Hátránya:

Nem indul sok emberrel szemben eljárás, pedig itt már szerintem időszerű, hogy sokan szabályokat szegjünk.

Lehet, hogy a sajtó nem fogja kidomborítani, hogy ésszel sikerült győznünk, és nem erővel.

Ezeken gondolkodjatok.

Részletesebb infókat, érthető jogi elemzést a TASZ honlapján találtok a témában: http://tasz.hu/gyulekezesi-jog ( ha van lehetőséged mindenképpen tájékozódj)

Én ott leszek.

Tudom, hogy lesznek ott sokan, sokféle beállítottsággal.

Lesznek bátrak, lesznek vakmerők, lesznek kitartók, lesznek megfontoltak. Lesznek, akik ezeket a tulajdonságokat túlzó módon fogják képviselni.

Azt javaslom, hogy döntsön a többség, és fogadjuk el (természetesen nem kötelező módón) az ott megjelenő közösség akaratát.

Tisztelettel: Póka László Nem adom a házamat mozgalom 0630-931-9802 [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások
loading...