DEVIZAKÁROSULTAK AKTÍV ÉRDEKVÉDELME – KÉRJÜK A MEGOSZTÁST

DEVIZAKÁROSULTAK AKTÍV ÉRDEKVÉDELME - KÉRJÜK A MEGOSZTÁST

DEVIZAHITELESEK ÉRDEKVÉDELMÉNEK CSŐDJE
"JOG ÉS IGAZSÁG MOZGALOM" CIVILTÁRSASÁG FELHÍVÁSA
CSATLAKOZZ, HA NEM AKARSZ TÉRDEN ÁLLVA ÉLNI  
[cn-social-icon]

Dr. Kriston István ügyvéd
európajogi (pénzügyi) szakjogász

DEVIZAALAPÚ mintegy 1.000.000 kölcsönszerződés közül 12.000 lett peresítve, ez 1,2%-a mindössze a jogvitás szerződéseknek, tehát az egyedi perek csak azoknak hozhatnak megoldást, akik a perek terheit vállalni tudják.

Az állam még ezt a lehetőséget is korlátozta a perek felfüggesztésével és a szerződések kifoltozásával.És hol találjuk a devizások érdekvédő szervezeteit? A perek körül és máshol alig, ez pedig nem véletlen. A devizahitelesek érdekvédő szervezeteinek többsége páholyvédő államügynökség vagy a nemzetközi bankokat óvó-védő külföldi ügynökség, a feladatuk pedig az érdekvédelem zsákutcákba terelgetése és szétverése.

A zsákutcákban a devizahitelesek közvetlenül a bankoknak lettek vezetve, azért mert onnan érdekérvényesítő képesség hiányában lepattannak, illetőleg elkerülendő a devizahitelesek alulról jövő politikai szerveződése és nyomásgyakorlása a kormányra és általa a bankokra. A politikai pártok pedig devizaügyben valamennyien alibiznek.

Levonható tehát a következtetés, hogy a devizahiteles egyedi perének megszenvedésén kívül a devizahiteles érdekvédők az egyedi peres ellátáson és néhány utcai megmozduláson kívül semmit nem tudnak felmutatni. Egyesek az összefogás hiányával magyarázzák az érdekvédelem csődjét. Ez tévedés. Összefogni kivel? Összefogni a bankokat óvó-védő hemzsegő szervezetekkel és személyekkel, ugyan már.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.  

Átfogó, a devizahitelesek széles tömegeit joghoz juttató érdekvédő projektekre van szükség, ami jelenleg nincs. A magam részéről tömegkiszolgáló jogi projekteket indítottam [0153/14 uniós petíció, C-312/14 uniós bírósági eljárás, államper, MNB elleni adatvédelmi eljárás], ezek kimenetelére jelenleg várni kell.

A hatalom nemzetáruló, a magyarsághoz köze nincs, rárontott a nemzetre és sajnos a nemzetközi befolyásnak engedtek, így a devizaügy hibernálódni látszik. Azt sem lehet kizárni, hogy romboló külföldi szolgálatok finanszírozták magukat a magyar devizaalapú lakossági hitelpiacon, azért olyan nagy és szervezett a devizainformáció elzárása. Mit lehet tenni?

Átvenni március 1 – április 30. között  banki elszámolást és csatlakozni a "Jog és Igazság Mozgalom" Civiltársasághoz. A magyar nép nem tudja megúszni ezt a devizaügyet politikai küzdelem nélkül, aki ezt nem hiszi, azt március-április során a 10-20 éves futamidejű forintosított devizaalapú kölcsöne vagy a felmondott és forintra váltott devizatartozása fogja meggyőzni, hogy itt a vége, leterítettek.

TESSÉK FELÁLLNI, ha nem akarsz térden állva élni, és elfelejteni a sok "műmájer" érdekvédőt, alkotmányos egyesülési jogait gyakorolva 2015. április 30. napjáig tessék csatlakozni a "Jog és Igazság Mozgalom" Civiltársasághoz [email: jogtanacsos@pr.hu].

Ez a civiltársaság nem szövetkezik más érdekvédőkkel, csak Önökkel devizahitelesekkel. Az ország lakosságának, közösségeinek, családoknak a szétverésére szakosodott politikai-gazdasági-pénzügyi elit a devizaügyet nem úszhatja meg. A "Jog és Igazság Mozgalom" Civiltársaság (alapítás alatt) mintegy 100 fős alapító magja eltökélt, igazságszerető ember, akik köré érdemes tömörülni.

De ha azt tapasztaljuk, hogy a devizahitelesek a TV előtt nézik, hogyan vívjuk a hatalommal ezt a küzdelmet, akkor feloszlatjuk magunkat, mert aki nem tesz másért, az maga sem érdemli meg a segítséget. Mi nem utcai demonstrációkat, hanem magunkat fogjuk megszervezni és amikor erősek leszünk, akkor színre lépünk és alkotmányos eszközökkel leváltjuk ezt a nemzetromboló-külföldi erők lakájaként kormányzó és nemzetáruló politikai elitet.

Dr. Kriston István jogvédő állampolgár
"Jog és Igazság Mozgalom" Civiltársaság alapítója
email csatlakozás: jogtanacsos@pr.hu

Ajánlás, néhány perc figyelmet megérdemel:
Ludányi Horváth Attila közgazdász, nyugdíjas külügyminisztériumi elemző, egykori kolozsvári konzul "Mi a megoldás?" című előadásának részlete.[cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM