JÁR A KÁRTÉRÍTÉS A DEVIZAHITELESEKNEK!

JÁR A KÁRTÉRÍTÉS A DEVIZAHITELESEKNEK!

Tovább bonyolódik a "deviza"-botrány.

[cn-social-icon]

Elkezdődtek a Fővárosi Törvényszéken a devizahiteles kártérítési perek. Egy civil szervezet azt mondja, szerintük már nem az a lényeg, hogy semmisek-e a szerződések.
A Fővárosi Törvényszéken kártérítési perekkel folytatódnak a devizahitelesek ügyei. Egy, a károsultak érdekeit védő civil szervezet most közleményben tudatta a világgal, véleményük szerint nem semmisek a devizaszerződések!

loading...

– Az Egyesület folyamatosan felhívja a figyelmet a deviza típusú hitel- és kölcsönszerződésekhez tartozó különböző pénzügyi termékekre és biztosításokra, illetve üzleti partnerekre, melyeken keresztül a hazai pénzügyi szolgáltatók, az árfolyamkockázatot kezelik.

A szerződéskötés során, az ügyfelek részére nyújtott hitelezői tájékoztatások a kockázatok kezelésének a lehetőségéről nem szóltak. A hitelezői kockázatkezelésben közreműködő nemzetközi pénzügyi társaságok és tulajdonosi csoport tagok, az ügyfelek előtt gyakorlatilag ismeretlen pénzügyi vállalkozások.

EMLÉKEZET FRISSÍTŐ: Dr. Kriston István európajogi (pénzügyi) szakjogász a Magyar „deviza”-„hitelesek” védelme érdekében az Európai Bírósághoz fordult.
TÁRGY: – Magyarország tagállamban a bankok megkerülve a tőkepiaci szabályokat kölcsön jogcímén tőzsdén kívüli deviza határidős tömeges – mintegy 1.000.000 db deviza alapú szerződési – ügyletet kötöttek a fogyasztókkal.

Lényegében a bankok kölcsönbe burkolva, kölcsön címén összetett pénzügyi eszközt tartalmazó pénzügyi terméket értékesítettek a fogyasztóknak. ( Természetesen a bankok csak és kizárólag a tőzsdén kívüli deviza határidős ügyletek segítségével tudták ilyen mértékben megkárosítani a fogyasztókat, hisz a hatályos tőkepiaci szabályok a  valódi kölcsön esetében számos pénzügyi tétel felszámítását, és pénzügyi művelet elvégzését nem tették volna lehetővé.)
Az árfolyamkockázatok hitelezői kezeléséről, az adatvédelemre vonatkozó törvény alapján, az ügyfeleket mindenképpen tájékoztatni kellett volna. A megfelelő tájékoztatás hiánya miatt, a hitelezői adatkezelés jogellenes. A jogellenes adatkezelés miatt, az ügyfeleket kártérítés illeti.

Az Egyesület elnöke Falus Zsolt Ferenc örömmel tájékoztatja az érintetteket, hogy a Fővárosi Törvényszéken már elkezdődtek a kártérítési perek. – olvasható a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet állásfoglalása.

Főtitkáruk, Szabó Tamás a Borsonline-nak összefoglalta az érveiket.

loading...

– A szerződések az okirati bizonyítékok arra, hogy kártérítés jár a hitelt felvevőknek – mondta Szabó. – A bankoknak árfolyamnyeresége volt, így a hitelcsapdába kerültek kárigényét kártérítési perek során érvényesíthetik a hitelező bankokkal szemben.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.  [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
SZABADULJ MEG A TARTOZÁSTÓL - AUTÓHITELEK.
SZABADULJ MEG A TARTOZÁSTÓL – AUTÓHITELEK

SZABADULJ MEG A TARTOZÁSTÓL - AUTÓHITELEK Az ÉnPénzem.hu cikke szerint az esetek hetven-nyolcvan százalékában egyezséggel szabadulhat a tartozás egy részétől...

BŰNPÁRTOLÁS, KORRUPCIÓ - BÜNTETŐ ELJÁRÁS A BANKÁRMAFFIA ELLEN.
BŰNPÁRTOLÁS, KORRUPCIÓ – BÜNTETŐ ELJÁRÁS A BANKÁRMAFFIA ELLEN

Magyar Nép Esküdtbírósága Budapest, Parlament, KÜLSŐHÁZ - Menyhért Péter Ügyirat szám:1/Bü./2015. Tárgy: idézés Polt Péter Legfőbb Ügyész részére I d...

Close