DEVIZAKÁROSULT! VEDD ELŐ A SZERZŐDÉSED!

DEVIZAKÁROSULT! VEDD ELŐ A SZERZŐDÉSED!

DEVIZAKÁROSULT! VEDD ELŐ A SZERZŐDÉSED!

[good_old_share]


Járvás Éva-Vedd elő a szerződésed és egy szép hegyesre faragott ceruzát.
– Kezdd el soronként olvasni

– Ha találsz olyan kifejezést, hogy "árfolyam-különbözet", húzd alá!

Sok szerződést átolvastam már, de az árfolyam-különbözet szerződéses sorsáról nincs egyikben sem szó. Van törlesztő részlet, kamat, mindenféle nevén nevezett költség, de eredményként (nyereség vagy veszteség) felbukkanó árfolyam-különbözet és annak sorsa sehol nincs egyik bank szerződésében sem.

Az árfolyam-különbözet nem költség, mert nem egy szolgáltatás ellenértéke.

Az árfolyam-különbözet nem a kölcsönzött tőkeérték része, hanem – esetleges kölcsön jogviszonyban tiltott piaci műveletek folytán – annak hozadéka, azaz eredménye. Mint ilyen keletkező eredmény, bizonylatolni kell. Bizonylattal kell igazolni, hogy hogyan lett a kölcsöntőke része és milyen jogalapon.

Ha nem tudja igazolni a bank, hogy milyen jogalapon lett többletfolyósítás nélkül az árfolyam-különbözet része a kölcsöntőkének, akkor az nem is lett a része. 
Ha árfolyam-spekulációra hivatkozik, akkor pedig még annyira sem lett a része, mert erre jogalapja nincs, továbbá bírói úton nem érvényesíthető. – Járvás Éva.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM