DEVIZAKÁROSULT! VEDD ELŐ A SZERZŐDÉSED!

DEVIZAKÁROSULT! VEDD ELŐ A SZERZŐDÉSED!

DEVIZAKÁROSULT! VEDD ELŐ A SZERZŐDÉSED!

[good_old_share]


loading...

Járvás Éva-Vedd elő a szerződésed és egy szép hegyesre faragott ceruzát.
– Kezdd el soronként olvasni

– Ha találsz olyan kifejezést, hogy "árfolyam-különbözet", húzd alá!

Sok szerződést átolvastam már, de az árfolyam-különbözet szerződéses sorsáról nincs egyikben sem szó. Van törlesztő részlet, kamat, mindenféle nevén nevezett költség, de eredményként (nyereség vagy veszteség) felbukkanó árfolyam-különbözet és annak sorsa sehol nincs egyik bank szerződésében sem.

Az árfolyam-különbözet nem költség, mert nem egy szolgáltatás ellenértéke.

loading...

Az árfolyam-különbözet nem a kölcsönzött tőkeérték része, hanem – esetleges kölcsön jogviszonyban tiltott piaci műveletek folytán – annak hozadéka, azaz eredménye. Mint ilyen keletkező eredmény, bizonylatolni kell. Bizonylattal kell igazolni, hogy hogyan lett a kölcsöntőke része és milyen jogalapon.

Ha nem tudja igazolni a bank, hogy milyen jogalapon lett többletfolyósítás nélkül az árfolyam-különbözet része a kölcsöntőkének, akkor az nem is lett a része. 
Ha árfolyam-spekulációra hivatkozik, akkor pedig még annyira sem lett a része, mert erre jogalapja nincs, továbbá bírói úton nem érvényesíthető. – Járvás Éva.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A DEVIZAHITELEZÉS ÉS A SZERVEZETT MAGÁNHATALOM.
A DEVIZAHITELEZÉS ÉS A SZERVEZETT MAGÁNHATALOM.

A DEVIZAHITELEZÉS ÉS A SZERVEZETT MAGÁNHATALOM. EZ DURVA LESZ! Kedves barátaim. Szeretettel köszöntelek benneteket. (olvasói levél) Röviden összefoglalva. A Szervezett...

ÚJ ELSZÁMOLÁSI TÖRVÉNYT!
ÚJ ELSZÁMOLÁSI TÖRVÉNYT!

ÚJ ELSZÁMOLÁSI TÖRVÉNYT! [good_old_share] Sajnos az elmúlt időszak is igazolta, hogy felgyorsultak a végrehajtások és kilakoltatások Magyarországon.   A FIDESZ-KDNP...

Close