DEVIZAKÁROSULT! VEDD ELŐ A SZERZŐDÉSED!

DEVIZAKÁROSULT! VEDD ELŐ A SZERZŐDÉSED!
loading...

DEVIZAKÁROSULT! VEDD ELŐ A SZERZŐDÉSED!


Járvás Éva-Vedd elő a szerződésed és egy szép hegyesre faragott ceruzát.
– Kezdd el soronként olvasni

– Ha találsz olyan kifejezést, hogy "árfolyam-különbözet", húzd alá!

Sok szerződést átolvastam már, de az árfolyam-különbözet szerződéses sorsáról nincs egyikben sem szó. Van törlesztő részlet, kamat, mindenféle nevén nevezett költség, de eredményként (nyereség vagy veszteség) felbukkanó árfolyam-különbözet és annak sorsa sehol nincs egyik bank szerződésében sem.

loading...

Az árfolyam-különbözet nem költség, mert nem egy szolgáltatás ellenértéke.

Az árfolyam-különbözet nem a kölcsönzött tőkeérték része, hanem – esetleges kölcsön jogviszonyban tiltott piaci műveletek folytán – annak hozadéka, azaz eredménye. Mint ilyen keletkező eredmény, bizonylatolni kell. Bizonylattal kell igazolni, hogy hogyan lett a kölcsöntőke része és milyen jogalapon.

Ha nem tudja igazolni a bank, hogy milyen jogalapon lett többletfolyósítás nélkül az árfolyam-különbözet része a kölcsöntőkének, akkor az nem is lett a része. 
Ha árfolyam-spekulációra hivatkozik, akkor pedig még annyira sem lett a része, mert erre jogalapja nincs, továbbá bírói úton nem érvényesíthető. – Járvás Éva.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

loading…


Read previous post:
A DEVIZAHITELEZÉS ÉS A SZERVEZETT MAGÁNHATALOM.
A DEVIZAHITELEZÉS ÉS A SZERVEZETT MAGÁNHATALOM.

A DEVIZAHITELEZÉS ÉS A SZERVEZETT MAGÁNHATALOM. EZ DURVA LESZ!   Kedves barátaim. Szeretettel köszöntelek benneteket. (olvasói levél)   Röviden összefoglalva....

ÚJ ELSZÁMOLÁSI TÖRVÉNYT!
ÚJ ELSZÁMOLÁSI TÖRVÉNYT!

ÚJ ELSZÁMOLÁSI TÖRVÉNYT! Sajnos az elmúlt időszak is igazolta, hogy felgyorsultak a végrehajtások és kilakoltatások Magyarországon.   A FIDESZ-KDNP tétlenül...

Close