DR. KRISTON ISTVÁN ÜGYVÉD – DEVIZAHITELES KÁRTÉRÍTÉSI PERINDÍTÁSOK.

DR. KRISTON ISTVÁN ÜGYVÉD - DEVIZAHITELES KÁRTÉRÍTÉSI PERINDÍTÁSOK.

DR. KRISTON ISTVÁN ÜGYVÉD – DEVIZAHITELES KÁRTÉRÍTÉSI PERINDÍTÁSOK

[good_old_share]


– kérem megosztani –

 

DR. KRISTON ISTVÁN ÜGYVÉDI TÁJÉKOZTATÓ.
DEVIZAHITELES KÁRTÉRÍTÉSI PERINDÍTÁSOK.
1. LUXEMBOURGBAN: 

INGATLAN KÁRTÉRÍTÉSI PEREK AZ EURÓPAI UNIÓ ELLEN.

2. BUDAPESTEN: 
SÉRELEMDÍJ IRÁNTI PEREK A KÚRIA ELLEN.

Tisztelt Devizakárosultak!

Devizahiteles érdekvédelem elégtelensége, valamint az adósok jogfosztásának magyar devizajogszabályokban kifejezett és az adósok, mint fogyasztók magyar bírósági doktrínában mutatkozó hátrányos megkülönböztetése miatt nincs más hátra, minthogy a Brüsszeli Klubot (EU felelős intézményeit) és a Budapesti Klubot (Kúria) egyaránt be kell perelni.

Ez a két szabályozó centruma a magyar devizahitelesektől történő uniós és tagállami "ingatlanrablási műveletnek".

loading...LUXEMBOURGBAN: 
EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEI ELLEN 
KÁRTÉRÍTÉSI PERINDÍTÁS.

A külföldi pénznemben nyilvántartott ún. devizaalapú hitelezés az unió belső piacának minősülő Magyarország tagállam piacán olyan zavarokat okozott, amely a lakóingatlanokhoz kapcsolódó többszázezer devizaalapú kölcsönszerződés adósait az ingatlanaik (lakásaik) elvesztésének vagy annak bekövetkezése biztos valószínűségének helyzetébe sodorta.

A belső jelzálogpiac fogyasztókat védő szabályozásának tartós mulasztása miatt az Európai Unió Parlamentje és az Európai Unió Tanácsa, mint a rendes jogalkotás keretében felelős intézmények ezzel a mulasztásukkal az egyes magyar adósok ingatlanvagyonában kárt okoztak vagy az biztos valószínűséggel bekövetkezik, amely vagyoni hátrány megtérítésért ezek az uniós intézmények szerződésen kívüli kártérítési felelősséggel tartoznak.

Luxembourgban az Európai Unió Bírósága (EUB) előtti pervitelt – annak eljárási szabályainak megfelelés érdekében – ügyvédi képviselettel célszerű ellátni és a pervitel Luxembourgban lévő kézbesítési címhez kötött.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

BUDAPESTEN:
KÚRIA ELLEN SÉRELEMDÍJ IRÁNTI PERINDÍTÁS.

A külföldi pénznemben nyilvántartott ún. devizaalapú hitelezésből eredő jogviták bírósági elbírálására a Kúria bírósági jogkörben hozott 2/2014. PJE és 1/2016 PJE határozataival megsértette az adósok hátrányos megkülönböztetés tilalmához fűződő személyiségi jogait, akik ezért sérelemdíjat igényelhetnek. A pervitel ügyvédköteles (törvényszék, ítélőtábla).
 
ÜGYVÉDI PERVITELI TANÁCSADÁS ÉS ÜGYVÉDI AJÁNLAT IGÉNYLÉSE.
Az érdeklődő jogkereső közönség (csak az ingatlanhoz/lakáshoz kapcsolódó jelzálogalapú kölcsönök adósai) a fenti két pert előzetes ügyvédi perviteli tanácsadás, és azon átvehető részletes írásbeli ügyvédi ajánlat alapján közvetlenül az ügyvédtől igényelhetik. Az ügyvéd bejegyzett irodáiban történő ügyvédi személyes perviteli tanácsadásra történő előzetes bejelentkezés kizárólag az email: drkristonugyved@gmail.com útján lehetséges, amely ügyvédi tanácsadás helyét és időpontját válasz email útján visszaigazolom. A személyes ügyvédi tanácsadáson megjelent adós, mint ügyfél a szóbeli tanácsadás és azt követően az ügyvédtől írásban is átvehető ügyvédi perviteli ajánlat alapos mérlegelése alapján dönthet a konkrét perviteli szolgáltatás igénybevételéről.

ÜGYVÉDI PERVITELI TANÁCSADÁSRA BEJELENTKEZÉS ÉS IDŐPONT ELŐJEGYZÉS.
Helye: 2030 Érd, Dávid u. 4. (bejegyzett ügyvédi aliroda) Ideje: 2017. október 16. – november 30. előjegyzés alapján Bejelentkezési email: drkristonugyved@gmail.com
Tisztelettel: Dr. Kriston István ügyvéd, európajogi (pénzügyi) szakjogász. email: drkristonugyved@gmail.com.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM