“DEVIZAHITELES” PEREK: MELLBEVÁGÓ SMS ÉRKEZETT

Devizahiteles perek: mellbevágó sms érkezett

 

Folytatódnak a perek, ma újabb három pénzintézet száll ringbe az állam ellen. Egy friss, készpénzfelvételi sms miatt viszont nagyon nehéz elfogulatlanul szemlélni az eseményeket.

 

Ma újabb három hitelintézeti keresetet tárgyal a Fővárosi Törvényszék, a K&H Bank, az MKB Bank és a Milton Hitelezési Zrt. a magyar állam ellen kezdeményezett pert az egyoldalú banki szerződésmódosítás tisztességtelenségét vélelmező törvénnyel kapcsolatban.Az első ilyen perben, a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet kontra magyar állam esetben pénteken hirdettek elsőfokú, nem jogerős ítéletet, amelyben a kereshetőségi jog hiányára hivatkozva elutasították a takarékszövetkezet keresetét. Az egyoldalú hitelszerződés-módosítások így tisztességtelennek minősülnek.

A pénteki ítéletben a bíró rámutatott: a felperes a keresetében és a tárgyaláson egyaránt egyedileg megtárgyalt szerződéses rendelkezésekről beszélt, nem pedig általános szerződési feltételekről (ászf), így a keresetet el kellett utasítani, a szerződésmódosítási feltételek vizsgálata nélkül. A törvény ugyanis az általános szerződési feltételek vizsgálatát teszi lehetővé.

Én meg közben kaptam egy sms-t a bankomtól, hogy a vasárnapi készpénzfelvételt 1,292%-os díjjal szankcionálták. Utána kéne járni, hogy is van ez Európában, de valamiért úgy érzem, rekord közeli büntetésben részesültem, amiért meg mertem piszkálni a saját bankszámlámon lévő saját pénzemet. – Válasz.hu


Szólj hozzá

Hozzászólás