KÖZLEMÉNY: NEM ZÁRHATÓK KI A MAGYAR ÁLLAMMAL SZEMBEN INDÍTANDÓ TÖMEGES DEIZAADÓS KÁRTÉRÍTÉSI PEREK!

KÖZLEMÉNY: NEM ZÁRHATÓK KI A MAGYAR ÁLLAMMAL SZEMBEN INDÍTANDÓ TÖMEGES DEIZAADÓS KÁRTÉRÍTÉSI PEREK!

Közlemény: Nem zárhatók ki a magyar állammal szemben indítandó tömeges devizaadós kártérítési perek!

 

Nem zárhatók ki a magyar állammal szemben indítandó tömeges devizaadós kártérítési perek! Egyre több jel mutat abba az irányba, hogy a kormány eleget kíván tenni a rablóhiteles bankok azon igényeinek, hogy a devizahiteles pereket meggátolja, majd törvényi szinten olyan ELSZÁMOLÁST kényszerítsen a devizaadósokra, melynek lényege az, hogy "visszajár a lopott malac füle és farka", tehát a FELSZÁMOLT UZSORA 90 %-át az állami erőszak monopóliumra alapozva, letolja a torkunkon. Azaz adók módjára a fedezetek kényszerértékesítésével és fizetésletiltásokkal behajtassa.


A PITEE megkongatta a vészharangot: "Jogszerű-e a bírósági eljárások felfüggesztése? Ki fogja kifizetni a perilletéket? Ki fogja kifizetni a fogyasztók jogi képviselőit? Mit lehet tenni, ha a posta kézbesítette az eljárást felfüggesztő végzést? 

Augusztusban állítólag tízezer devizahiteles pert  függesztettek fel a bíróságok.  Az eljárások felfüggesztése, a 2014. évi XXXVIII. sz. törvény szerint legfeljebb az év végéig tarthat. Pont addig, amíg a tervek szerint lezárulnak azok a perek, amiket augusztus végétől indítanak a bankok az állam ellen.”

A már eddig a rablóhitelezésből eredő károk egyértelmű okozói, a rablóhiteles bankok és az ezt lehetővé tevő – abban közreműködő – magyar állam.


A károk devizaadós szerződésenként – a szerződésekre és a hiteltörténeti kimatatásokra alapozva – számszerűsíthetők, ahogy számszerűsíthetők az eddigi perköltségek is. A Devizaadósok Szövetsége – a bankok vs. Magyar állam – persorozattal párhuzamosan felkészül a magyar állammal szemben indítandó kártérítési perek megszervezésére egyénileg és csoportosan perben álló tagjai soraiban. – devizaadós.hu

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM