„DEVIZAHITELEK” – UTOLSÓ ESÉLY, ÉS UTOLSÓ KENET

„DEVIZAHITELEK” - UTOLSÓ ESÉLY, ÉS UTOLSÓ KENET?

„DEVIZAHITELEK” – UTOLSÓ ESÉLY, ÉS UTOLSÓ KENET


[good_old_share]

loading...

Ha eddig fizettél, és nem tettél semmit, akkor ismerd el jogosnak a bank követelését és fizess tovább!
Ha nem tudsz fizetni, akkor is ismerd el amit a bank követel, és ő majd megmondja, hogy milyen ütemezésben kell fizetned azt, amit követel! Ez a dolog lényege!

Több tízezer nehéz helyzetben lévő jelzáloghitelesnek küldenek levelet a bankok és más hitelező cégek a hónap végéig – írja az Index.

A hitelintézetek nem mérlegelhetnek: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ajánlása miatt kell megkeresniük az ügyfeleiket. A cél: fizetőképessé tenni azokat az adósokat, akiknek a lakáshitele késedelmes, esetleg már fel is mondták. Aki nem működik együtt a bankkal, azzal a hitelintézeteknek nem muszáj tovább egyezkedni, elindulhat a keményebb behajtás – írja a Világgazdaság.
loading...

A jegybank szerint 144 ezer jelzáloghiteles helyzetét kellene rendezni.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A bankok többsége már az MNB ajánlását megelőzően is számos adósságrendező megoldást ajánlott a jelzáloghiteleseknek; ezek között például tőkefizetési moratóriumot (egy ideig csak a kamatokat kell fizetni), futamidő-hosszabbítást, vagy néhány hónapos fizetési haladékot.

A tapasztalatok alapján azonban az átstrukturálás sokszor nem hozott eredményt, a hitelek ismét késedelmessé váltak. A jegybank adatai is alátámasztják ezt: az újragombolt lakáscélú hiteleknek több mint 40 százaléka, a szabad felhasználású jelzáloghiteleknek pedig több mint a fele dőlt be később.

Ami reményt adhat a családoknak és a bankoknak is, az egyrészt az általános gazdasági fellendülés, hogy a növekvő reálkeresetek mellett egyre könnyebb törleszteni a hiteleket. A kamatok is csökkentek, ez is mérsékli a törlesztőrészleteket.

A másik kiutat az ingatlanpiac fellendülése jelentheti, a lakásárak emelkedése miatt egyre könnyebb úgy értékesíteni egy ingatlant, hogy annak árából rendezni lehessen a devizaárfolyamok elszállása után megnőtt tartozást – írja a VG.
FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979/

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
HOGYAN TOVÁBB? MI LESZ A DEVIZAKÁROSULTAKKAL?
HOGYAN TOVÁBB? MI LESZ A DEVIZAKÁROSULTAKKAL?

HOGYAN TOVÁBB? MI LESZ A DEVIZAKÁROSULTAKKAL? [good_old_share] A beszélgetésben Dr. Varga-Damm Andrea “a tőke összege az az összeg amit meg...

ELÁLLÁS A SZERZŐDÉSTŐL-KI CSINÁL VÉGRE RENDET AZ ORSZÁGBAN?
ELÁLLÁS A SZERZŐDÉSTŐL-KI CSINÁL VÉGRE RENDET AZ ORSZÁGBAN?

ELÁLLÁS A SZERZŐDÉSTŐL - KI CSINÁL VÉGRE RENDET AZ ORSZÁGBAN? [good_old_share] Úgy tűnik, hogy ebben az országban vannak egyenlők -...

Close