DEVIZAHITELEK-MOST TÉNYLEG MEGTÖRIK A JÉG?

DEVIZAHITELEK-MOST TÉNYLEG MEGTÖRIK A JÉG?

DEVIZAHITELEK-MOST TÉNYLEG MEGTÖRIK A JÉG?


[good_old_share]

Hogy a „deviza”-hitelek esetében komoly változást hoz-e a 2017-es esztendő, az most csak a károsultak tömegén múlik!
A Magyarországi devizakárosultak hatalmas tömege tisztában van vele, hogy éveken keresztül átverte őket a bankjuk. Ezt a tényt nem csak a bankok közölték a forintosításkor kiküldött elszámolási értesítőben, melyben egyértelműen meghatározták az ügyfeleiktől éveken keresztül jogtalanul elvont „tisztességtelenül felszámított összeg” mértékét, hanem számtalan pénzügyi szakember, jogász, és szakértő is feltárta azokat a banki „trükköket”, melyekkel ezen felül újabb költségeket vonhattak el ügyfeleiktől a pénzintézetek.

Korábban egy végrehajtás megszüntetése iránt indított per kapcsán Dr. Bölönyi-Horváth László, bronz fokozatú igazságügyi szakértő szakvéleményében részletesen feltárta, hogy a deviza-nyilvántartású kölcsön befektetéssel vegyes hitel. Ez egy eléggé lényeges megállapítás, ugyanis a befektetési ügyletre a hitelfelvevőnek nem volt szerződéses akaratuk, tekintve, hogy nem is tudtak erről a mögöttes ügyletről. Erről IDE KATTINTVA olvashatsz részletesebben.

Most egy másik trükkre is fény derülhet!

Úgy tűnik, hogy kezd megtörni a jég, és a hazai banki „jól bevált” gyakorlat lassan lelepleződik.

Volt biztosításuk, de behajtották az ügyfelektől is a hitelt a bankok – számolt be az esetről a Blikk.

Kétszer kereshettek a bankok az egyes bedőlt jelzáloghiteleken? – Teszi fel a kérdést.

A hitelválság előtt a hitelszerződések jelentős részére ugyanis a nagyobb pénzintézetek biztosításokat kötöttek. Ennek lényege az volt, hogy a bank a pénzügyi veszteségeire kötött biztosítást, így ha az adós fizetésképtelen lesz, akkor a biztosító megtéríti a bank veszteségét – derül ki a Blikk birtokába kerülő bírósági jegyzőkönyvekből. A világ egyik legnagyobb biztosítótársaságának magyarországi jogi vezetője arról is beszélt az egyik per során, hogy a kárösszeg kifizetése után a biztosító semmilyen igénnyel nem lépett fel az érintett adósokkal szemben.
– A társaságunk a bank ügyfelével nem áll kapcsolatban. Mi a káresemény bejelentésekor a folyósítási feltételeket nézzük, illetőleg hogy beletartozott-e abba az állományba, amibe mi a szerződést kötöttük. Nincs olyan igényünk, hogy akár a bankkal, akár pedig a bank adósával szemben felléphessünk viszontköveteléssel – ismertette a biztosító főjogásza a gyakorlatot.

Ezt a folyamatot egy szemléletes ábrával is példázza a portál:

Majd így folytatják: A bankok a hitelekre biztosítást kötöttek. A bedőlt adósok után meg is kapták a pénzüket, de követeléseiktől így sem álltak el /Grafika : Séra Tamás

Ezzel azonban nem szűnik meg a pénzintézet követelése a bedőlt adóssal szemben. Az ügyfelek részéről pedig lassan, de biztosan kezdenek elszabadulni az indulatok.

– A bankoknak hivatalból kellene engedményezni a hitelessel szembeni követelését a biztosítónak, mert különben jogalap nélkül gazdagodnak, a kettős követelés miatt – mondta Czirmes György ügyvéd. – Ez azt jelenti: ha a bank a biztosítási összegből hozzájutott a követeléséhez, akkor az ügyfelével szemben már nem támaszthat további igényt. Ha végrehajtás zajlik az adóssal szemben, akkor azt meg kell szüntetni – tette hozzá.
Ráadásul a bankok ezt a biztosítási díjat az ügyfeleikkel fizetették ki, ami az egyik bank jogászának elszólásából derült ki. Azt vitatta, hogy az adott szerződés benne lett volna a biztosítotti állományban. Ha ezt a biztosítást megkötötték volna, akkor magasabb lett volna a folyósítási jutalék – jelentette ki a jogi képviselő a bíróságon.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Mindeközben úgy tűnik, hogy a Magyar állam tétlenül szemléli az eseményeket és hamarosan közel félmillió ember kerül az utcára.

Tudhatták, hogy nagy baj lesz.

loading…


Mint arról a Blikk beszámolt, már jóval a hitelválság előtt tisztában voltak a bankok az árfolyamkockázat veszélyeivel. Egy hitelügyintéző tanúvallomásából kiderült: főnökei direkt lebeszélték, hogy saját maga devizahitelt vegyen fel, arra azonban bátorították, hogy az ügyfeleknek ugyanezeket a konstrukciókat értékesítse. További részletek ide kattintva!

Hamarosan újabb „devizás bomba” is robbanhat az átvert károsultak részéről! A Bankcsapda Érdekvédelmi szervezet vezetője a banki kockázatkezelés kapcsán áll perben bankjával. Ennek a pernek a kimenetele is hatalmas változást hozhat az átvert károsultak számára. További részletek IDE KATTINTVA!

[apss_share] Forrás.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM