DEVIZAHITELEK-MOST TÉNYLEG MEGTÖRIK A JÉG?

DEVIZAHITELEK-MOST TÉNYLEG MEGTÖRIK A JÉG?

DEVIZAHITELEK-MOST TÉNYLEG MEGTÖRIK A JÉG?


[good_old_share]

Hogy a „deviza”-hitelek esetében komoly változást hoz-e a 2017-es esztendő, az most csak a károsultak tömegén múlik!
A Magyarországi devizakárosultak hatalmas tömege tisztában van vele, hogy éveken keresztül átverte őket a bankjuk. Ezt a tényt nem csak a bankok közölték a forintosításkor kiküldött elszámolási értesítőben, melyben egyértelműen meghatározták az ügyfeleiktől éveken keresztül jogtalanul elvont „tisztességtelenül felszámított összeg” mértékét, hanem számtalan pénzügyi szakember, jogász, és szakértő is feltárta azokat a banki „trükköket”, melyekkel ezen felül újabb költségeket vonhattak el ügyfeleiktől a pénzintézetek.

loading...

Korábban egy végrehajtás megszüntetése iránt indított per kapcsán Dr. Bölönyi-Horváth László, bronz fokozatú igazságügyi szakértő szakvéleményében részletesen feltárta, hogy a deviza-nyilvántartású kölcsön befektetéssel vegyes hitel. Ez egy eléggé lényeges megállapítás, ugyanis a befektetési ügyletre a hitelfelvevőnek nem volt szerződéses akaratuk, tekintve, hogy nem is tudtak erről a mögöttes ügyletről. Erről IDE KATTINTVA olvashatsz részletesebben.

Most egy másik trükkre is fény derülhet!

Úgy tűnik, hogy kezd megtörni a jég, és a hazai banki „jól bevált” gyakorlat lassan lelepleződik.

Volt biztosításuk, de behajtották az ügyfelektől is a hitelt a bankok – számolt be az esetről a Blikk.

Kétszer kereshettek a bankok az egyes bedőlt jelzáloghiteleken? – Teszi fel a kérdést.

loading...

A hitelválság előtt a hitelszerződések jelentős részére ugyanis a nagyobb pénzintézetek biztosításokat kötöttek. Ennek lényege az volt, hogy a bank a pénzügyi veszteségeire kötött biztosítást, így ha az adós fizetésképtelen lesz, akkor a biztosító megtéríti a bank veszteségét – derül ki a Blikk birtokába kerülő bírósági jegyzőkönyvekből. A világ egyik legnagyobb biztosítótársaságának magyarországi jogi vezetője arról is beszélt az egyik per során, hogy a kárösszeg kifizetése után a biztosító semmilyen igénnyel nem lépett fel az érintett adósokkal szemben.
– A társaságunk a bank ügyfelével nem áll kapcsolatban. Mi a káresemény bejelentésekor a folyósítási feltételeket nézzük, illetőleg hogy beletartozott-e abba az állományba, amibe mi a szerződést kötöttük. Nincs olyan igényünk, hogy akár a bankkal, akár pedig a bank adósával szemben felléphessünk viszontköveteléssel – ismertette a biztosító főjogásza a gyakorlatot.

Ezt a folyamatot egy szemléletes ábrával is példázza a portál:

Majd így folytatják: A bankok a hitelekre biztosítást kötöttek. A bedőlt adósok után meg is kapták a pénzüket, de követeléseiktől így sem álltak el /Grafika : Séra Tamás

Ezzel azonban nem szűnik meg a pénzintézet követelése a bedőlt adóssal szemben. Az ügyfelek részéről pedig lassan, de biztosan kezdenek elszabadulni az indulatok.

– A bankoknak hivatalból kellene engedményezni a hitelessel szembeni követelését a biztosítónak, mert különben jogalap nélkül gazdagodnak, a kettős követelés miatt – mondta Czirmes György ügyvéd. – Ez azt jelenti: ha a bank a biztosítási összegből hozzájutott a követeléséhez, akkor az ügyfelével szemben már nem támaszthat további igényt. Ha végrehajtás zajlik az adóssal szemben, akkor azt meg kell szüntetni – tette hozzá.
Ráadásul a bankok ezt a biztosítási díjat az ügyfeleikkel fizetették ki, ami az egyik bank jogászának elszólásából derült ki. Azt vitatta, hogy az adott szerződés benne lett volna a biztosítotti állományban. Ha ezt a biztosítást megkötötték volna, akkor magasabb lett volna a folyósítási jutalék – jelentette ki a jogi képviselő a bíróságon.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Mindeközben úgy tűnik, hogy a Magyar állam tétlenül szemléli az eseményeket és hamarosan közel félmillió ember kerül az utcára.

Tudhatták, hogy nagy baj lesz.

loading…


Mint arról a Blikk beszámolt, már jóval a hitelválság előtt tisztában voltak a bankok az árfolyamkockázat veszélyeivel. Egy hitelügyintéző tanúvallomásából kiderült: főnökei direkt lebeszélték, hogy saját maga devizahitelt vegyen fel, arra azonban bátorították, hogy az ügyfeleknek ugyanezeket a konstrukciókat értékesítse. További részletek ide kattintva!

Hamarosan újabb „devizás bomba” is robbanhat az átvert károsultak részéről! A Bankcsapda Érdekvédelmi szervezet vezetője a banki kockázatkezelés kapcsán áll perben bankjával. Ennek a pernek a kimenetele is hatalmas változást hozhat az átvert károsultak számára. További részletek IDE KATTINTVA!

[apss_share] Forrás.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
BARABÁS GYULA FELHÍVÁSA A DEVIZAKÁROSULTAKHOZ.
BARABÁS GYULA FELHÍVÁSA A DEVIZAKÁROSULTAKHOZ

BARABÁS GYULA FELHÍVÁSA A DEVIZAKÁROSULTAKHOZ [good_old_share] Barabás Gyula - Pénzügyi tanácsadás - Az elmúlt héten megjelent cikkekben lehetett olvasni azokról...

DEVIZAÜGYEK-ALKOTMÁNYJOGI PANASZ AZ ÖNÁLLÓ ZÁLOGJOG BEVEZETÉSE MIATT.
DEVIZAÜGYEK-ALKOTMÁNYJOGI PANASZ AZ ÖNÁLLÓ ZÁLOGJOG BEVEZETÉSE MIATT.

DEVIZAÜGYEK-ALKOTMÁNYJOGI PANASZ AZ ÖNÁLLÓ ZÁLOGJOG BEVEZETÉSE MIATT. Dr. Csikász Levente üzenete a "deviza"-károsultakhoz.   Devizaügyek - panasz az Alkotmánybírósághoz az...

Close