DEVIZAHITELEK-MENNYIT ÉRNEK A KÖZJEGYZŐI OKIRATOK?

DEVIZAHITELEK-MENNYIT ÉRNEK A KÖZJEGYZŐI OKIRATOK?
loading...

DEVIZAHITELEK-MENNYIT ÉRNEK A KÖZJEGYZŐI OKIRATOK?

[good_old_share]


"..hiányzik a jogügyletből egy okirat, pedig két törvényben is, szó szerint megegyezően jogszabály írja elő.."Hiányzó okiratok a devizahitelezésben! -Horváth Rudolf.

A magyar nyelv szabályait szem előtt tartva, mindegyik deviza alapú közjegyzői közokirat egy majdani kölcsön folyósítását rögzít. Tehát egy kölcsönígérvényt.

loading...

Egy jövőbeli tartozást elismerő jognyilatkozatot csak feltétellel lehet okiratban rögzíteni, hiszen az okirat keletkezésének dátumában a tartozás még nem lehet közokirati tény. A feltétel, vagy feltételek teljesülését, pedig egy, az akkor már ténylegesen adós által tett újabb egyoldalú elismerő jognyilatkozatnak (ügyleti okiratnak) kellene igazolnia.

Ezt írja elő a Közjegyzői törvény 1991. évi XLI. trv. 112.§ (2) és a Végrehajtási törvény Vht. 23/ c § (2) es pontja is.

A megegyező jogszabályhelyek szövege: """Ha a kötelezettség feltételnek vagy időpontnak a bekövetkezésétől függ, a végrehajthatósághoz az is szükséges, hogy a feltétel vagy időpont bekövetkezését közokirat tanúsítsa."""""A közjegyzői okiratokból még az sem derül ki, hogy az adós egyáltalán melyik naptári naptól lesz adós. A bank pedig a kölcsönfolyósítás feltételeként szabta a nyilatkozat előre történő megtételét. Így mind a feltétel,mind az időpont bekövetkezését egy másik okiratnak kellene igazolnia.

Egyetlen Bíróság vagy Közjegyző sem akarja figyelembe venni, hogy hiányzik a jogügyletből egy okirat, pedig két törvényben is, szó szerint megegyezően jogszabály írja elő. Kitérnek a válasz elől, azt mondják az első okirat hatályosult a másik félhez történő megérkezéssel, illetve a banki felmondó okiratot , jegyzőkönyvet értelmezik a második hiányzó okiratnak.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A felmondó okirat nem helyettesítheti a hiányzó okiratot, mert a felmondás lehetőségéhez előbb meg kell valósulnia a feltételeknek, amit egy mások okiratnak kell igazolnia. Horváth Rudolf.

Korábbi felvétel:A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Read previous post:
MOCSKOS BANKI CSALÁSOK. I RÉSZ.
MOCSKOS BANKI CSALÁSOK. I RÉSZ.

MOCSKOS BANKI CSALÁSOK. I RÉSZ. [good_old_share] A BANKVILÁGBAN BÁRKI, BÁRMIT ELRABOLHAT…"DEVIZA"-HITELES KIS SZÍNES KÁLVÁRIA.   Ha nem adtál hozzájárulást, nem...

ENGEM IS BECSAPOTT A BANK-BÍRÓ ICA A "DEVIZA"-HITELES TÜNTETÉSEN.
ENGEM IS BECSAPOTT A BANK-BÍRÓ ICA A “DEVIZA”-HITELES TÜNTETÉSEN.

ENGEM IS BECSAPOTT A BANK-BÍRÓ ICA A "DEVIZA"-HITELES TÜNTETÉSEN. [good_old_share] Bíró Ica a devizahitelesek miatt tüntetett. "..Mindenki annyit fizessen vissza...

Close