DEVIZAHITELEK – ISMÉT TERÍTÉKEN AZ ELSÉTÁLÁSI JOG.

DEVIZAHITELEK - ISMÉT TERÍTÉKEN AZ ELSÉTÁLÁSI JOG.
loading...

DEVIZAHITELEK – ISMÉT TERÍTÉKEN AZ ELSÉTÁLÁSI JOG.


Az elsétálási jog is segítené az adósokat.

 

A következő fél év alkalmat teremthet az úgynevezett elsétálási jog magyarországi bevezetésére – mondta a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György a Magyar Időknek, amely úgy tudja, az elsétálási jog bevezetése már felmerült a kormányzat berkeiben is.
A lap keddi számában megjelent cikk szerint rövid úton komoly jelentőségűvé válhat az a jogszabály-módosítás, amelyet nemrégiben szavazott meg a törvényhozás, és amely a kilakoltatási moratórium kezdetét előre hozta november 15-re és a végét az eddiginél két hónappal későbbre, április végére tolta.

Egyesek szerint a moratórium meghosszabbítása módot adhat arra, hogy a törvényhozás rendezze a devizahitelezés egyik igencsak ellentmondásos kérdését. Többször is előfordult ugyanis, hogy bár az adós mindent megtett devizahitelének visszafizetéséért, végül mégsem lehetett elkerülni az ingatlan elárverezését.

 

Ráadásul a banki tartozásból még úgy is maradt nemegyszer milliós összeg, hogy az ügyfél minden érdemi vagyontárgyát dobra verték.loading...

“Az ilyen esetekben igazságos megoldás lehetne az úgynevezett elsétálási jog hazai bevezetése” – mondta a végrehajtók vezetője.

A tengerentúlon alkalmazott módszer lényege, hogy ha az adós minden érdemi vagyontárgyát értékesítik, akkor az érintett – bizonyos feltételekkel – mentesül az esetleg fennmaradó tartozás megfizetése alól.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Schadl György szerint a megoldás idehaza csak akkor működhetne, ha szigorú kitételek érvényesülnének. A hazai elsétálási jog például csupán a korábbi devizahiteleknél jöhetne szóba; azért csak ott, mert az ilyen kölcsönök adósait korábban rendkívüli helyzetbe hozta az árfolyamok elszabadulása.
Emellett az elsétálás joga csak azokat illethetné meg, akik a banki hitelüket legalább részben megpróbálták törleszteni, miközben minden más fizetési kötelezettségüket teljesítették.

loading…


Read previous post:
POLITIKUS URAK! KÉPVISELJE MÁR VALAKI A DEVIZAKÁROSULTAKAT!
POLITIKUS URAK! KÉPVISELJE MÁR VALAKI A DEVIZAKÁROSULTAKAT!

POLITIKUS URAK! KÉPVISELJE MÁR VALAKI A DEVIZAKÁROSULTAKAT! Ti küldtétek - Tóth Lajos: Mindenki tudja, hogy csalás történt, annak is a...

A KORMÁNY AZONNAL SZÜNTESSE BE A VÉGREHAJTÁSOKAT!
A KORMÁNY AZONNAL SZÜNTESSE BE A VÉGREHAJTÁSOKAT!

A KORMÁNY AZONNAL SZÜNTESSE BE A VÉGREHAJTÁSOKAT! Az idei évben, rekordszámú kilakoltatásra került sor.   3600 kilakoltatás történt, miközben a...

Close