DEVIZAHITELEK – AZ ÁLLAM BEAVATKOZIK?

loading...

DEVIZAHITELEK – AZ ÁLLAM BEAVATKOZIK?

Email


ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG: Az államnak joga van beavatkozni a hosszútávú hitelszerződésekbe bizonyos rendkívüli körülmények fennállásának esetén. Ha olyan feltételek következnek be, melyek valamelyik fél számára kimondottan megnehezítik a szerződés teljesítését, akkor szükséges az állami beavatkozás!

 

Egyre sürgősebb az állami beavatkozás a „devizahiteles” szerződések kapcsán. Hamarosan lejár a kilakoltatási moratórium melynek következtében két nagyvárosnyi embert dobhatnak utcára! Sajnos ezek a valós tények!Ráadásul az eredeti „devizahitel”-szerződések is ezer sebből véreznek és – a bankok szerint ezeknek a szerződéseknek a jogkövetkezménye az, amely miatt az utcára tehetik az átvert és kifosztott családokat.

Újabb és újabb bizonyítékok látnak napvilágot, melyek igazolják, hogy a bankok által követelésként feltüntetett összegek egy része nem felel meg sem a valóságnak, sem pedig a jogszabályoknak. Márpedig ebben az esetben nem lehetne egyetlen családot sem megfosztani az otthonától!

Most Dr. Fülöp Botond ügyvéd hívta fel Facebook oldalán a deviza-károsultak figyelmét egy újabb ilyen pénzügyi anomáliára, amely miatt sok követelés esetén nem lehet megállapítani a banki követelés valós összegét:

loading…


Dr. Fülöp Botond ügyvéd: Mivel tapasztalatom szerint sokan nem tudják, célszerűnek tartom felhívni a figyelmet arra, hogy a 2004. május 1. napja után kötött lakáscélú hitelszerződések esetén a bankok az ügyleti kamatot meghaladó mértékű késedelmi kamatot csak a felmondást követő 90 napra számolhatnak fel, tovább nem (2009. évi CLXII. törvény a fogyasztói hitelről, 20/C.§ és 34.§).

Eddig az idézet az ügyvéd úrtól.

De vajon mit szól ehhez a politika? Mit szólnak a kormánypártok, akiknek nem csak joga, de kötelessége is, hogy megvédjék állampolgáriakat a jogtalan kifosztástól?

Korábbi felvétel. A videó után a cikk folytatódik!

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/Sajnos az is tény, hogy a „deviza”-károsultak nagy része fél az újabb állami beavatkozástól, mert sokan attól tartanak, hogy az állam ismét a bankok oldalára áll a saját állampolgáraival szemben. Eddig ennek a hatalmas károsulti csoportnak a tapasztalatai ezt mutatták!

Mi lehet a megoldás? Ki, vagy kik oldhatnák meg véglegesen és tisztességesen ezt az ügyet? És miért nem történt meg idáig?

Szerinted a 2019-es választások előtt a FIDESZ-KDNP megoldja az átvert „deviza”-károsultak kilátástalan helyzetét?

Megnézem a szavazási eredményeket

Betöltés ... Betöltés ...

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás