Devizahitelek: Magyarország megbukott, Izland példát statuált

Dr. Fiszter Zsuzsanna, Devizahitelek: Magyarország megbukott, Izland példát statuált

Figyelem! Fontos videó az oldal alján!

Mi is történt a valóságban Izlandon?? Megtudhatod! Tényleg lehetetlen feladat a kivéreztetett devizakárosultakat megóvni a pénzéhes bankároktól? Izlandon drasztikusan megcsinálták, és Európa érintett országaiban is rendezték ezt az áldatlan helyzetet! Még a miniszterelnököt is a vádlottak padjára ültették…Az olal alján látható videóból kiderül az igazság!

Izland nem szórakozott, nem beszélt mellé. Hanem a lakosság mellé állt és komoly intézkedéseket vezetett be a 2008-as válság okozta kilábalásból.

Érdekes mód Izlandot nem volt képes az uzsora háttérhatalom megregulázni, ezzel ellentétben itthon családok ezreit tették tönkre és teszik mind a mai napig. Hogy történhetett, hogy abban a kicsiny országban nem találtak olyan politikust aki statisztált volna a teljes kifosztáshoz?

De milyen radikális és nem mindennapi változásokat vezettek be?

Izland bankárokat zár börtönbe pénzügyi csalás miatt

IZLAND: ÍGY LEHET ODACSAPNI A BANKOKNAK

A nagyobb bankokat hagyták csődbe menni, a vezetőket elszámoltatták, lakáshitel-elengedési programot hirdettek, vagy éppen egy 40%-os adósságelengedést nyomtak le néhány külföldi nagybefektető torkán anélkül, hogy a piac részleges csődként értékelte volna az esetet.

Ilyen intézkedésekkel ellentétben a magyar kormány intenzív család ellenes programban állapodott meg az EBRD-vel, majd saját követőit érdekeltté tette a behajtás-végrehajtás bizniszben.

A Mi Hazánk Mozgalom határozott álláspontja, hogy mielőbb határozott és végleges megoldás kell a kizsákmányoló, globális érdekeket kiszolgáló bankok ellen! Ezen belül egy bankadót vetnénk ki, amivel a bankokat sújtanánk a devizacsalás miatt. Ezen összegből pedig a devizahitel áldozatokat kártalanítanánk. Legyen szó már kifizetett, elengedett vagy folyamatban lévő devizahitel ügyről!

Másik sarkalatos és égető pont, hogy egy valódi nemzeti bankra van szükség, ami piaci alapon kiszorítaná a külföldi tőke alapú bankokat a piacról!

Fel kell számolni az uzsorakamat illegális és törvényesített változatát is és ezt nem lehet másképp, mint radikális bank rendszerre vonatkozó reformmal! Minden devizahitel károsultnak pedig végre igazságot kell szolgáltatni, legyen végre vége a több éve folyó küzdelmüknek a családoknak! Az izlandi felelősségre vonás pedig valódi irányt kell, hogy mutasson! Dr. Fiszter Zsuzsanna

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM