Devizahitelek? Alakulnak a dolgok!

Devizahitelek? Alakulnak a dolgok!

Devizahitelek? Alakulnak a dolgok!


"…a teljes semmiség megállapítása és az eredeti állapot helyreállítása a bíróság feladata…."Kártérítési Ügyvéd. Az Európai Bíróság C-260/18.sz ítélete kimondja, hogy ha az adós lemond arról, hogy a tisztességtelen árfolyamrést tartalmazó szerződését az ő védelme érdekében érvényben tartsa a bíróság, akkor a teljes semmiség megállapítása és az eredeti állapot helyreállítása a bíróság feladata.

A Kásler-ügyben is csak azzal a feltétellel mondták ki, hogy életben tartható az érvénytelen szerződés, ha nincs tisztességtelen feltétel a szerződésben és a felek egyébként is közösen ebben megállapodnak.

Amennyiben azonban a fogyasztó lemond arról a "védelemről", hogy a szerződését életben tartsák ( forintosítással és Bubor kamattal) akkor a feleknek a jogalap nélküli gazdagodás alapján kell elszámolniuk.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Az nyitott kérdés, hogy jár-e kamat vagy csak mindegyik félnek azt kell visszaadnia amivel gazdagodott, az adósnak amennyivel még tartozik levonva a már teljesített törlesztőrészleteket, a banknak pedig a túlfizetéseket kell visszafizetni. Kártérítési Ügyvéd.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DR. KRISTON - DEVIZA JAVASLAT A KÚRIÁHOZ.
DR. KRISTON – DEVIZA JAVASLAT A KÚRIÁHOZ.

DR. KRISTON - DEVIZA JAVASLAT A KÚRIÁHOZ. Devizahiteles ítélkezési gyakorlat megváltoztatására EX POST FACTO "DEVIZA" JAVASLAT A KÚRIÁHOZ   Dr....

A bankok jogalap nélkül gazdagodtak?
A bankok jogalap nélkül gazdagodtak?

A bankok jogalap nélkül gazdagodtak? Végre már előkerült ez az alapvetés is! És végre van olyan bátor ügyvéd, aki ezt...

Close