Devizahitelek? Alakulnak a dolgok!

Devizahitelek? Alakulnak a dolgok!

Devizahitelek? Alakulnak a dolgok!


"…a teljes semmiség megállapítása és az eredeti állapot helyreállítása a bíróság feladata…."Kártérítési Ügyvéd. Az Európai Bíróság C-260/18.sz ítélete kimondja, hogy ha az adós lemond arról, hogy a tisztességtelen árfolyamrést tartalmazó szerződését az ő védelme érdekében érvényben tartsa a bíróság, akkor a teljes semmiség megállapítása és az eredeti állapot helyreállítása a bíróság feladata.

A Kásler-ügyben is csak azzal a feltétellel mondták ki, hogy életben tartható az érvénytelen szerződés, ha nincs tisztességtelen feltétel a szerződésben és a felek egyébként is közösen ebben megállapodnak.

Amennyiben azonban a fogyasztó lemond arról a "védelemről", hogy a szerződését életben tartsák ( forintosítással és Bubor kamattal) akkor a feleknek a jogalap nélküli gazdagodás alapján kell elszámolniuk.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Az nyitott kérdés, hogy jár-e kamat vagy csak mindegyik félnek azt kell visszaadnia amivel gazdagodott, az adósnak amennyivel még tartozik levonva a már teljesített törlesztőrészleteket, a banknak pedig a túlfizetéseket kell visszafizetni. Kártérítési Ügyvéd.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM