DEVIZAHITELEK-A BANKOK MENEKÜLNÉNEK A FELELŐSSÉG ELŐL!

DEVIZAHITELEK-A BANKOK MENEKÜLNÉNEK A FELELŐSSÉG ELŐL!

DEVIZAHITELEK-A BANKOK MENEKÜLNÉNEK A FELELŐSSÉG ELŐL!

[good_old_share]


OSZD MEG A CIKKET!! Hiába próbálnak a hazai bankok menekülni, az Európai Bíróság döntött. A döntései világosak és egyértelműek. Azok a hazai „deviza”-károsultaknak kedveznek.

 

Hiába próbálja a bankok érdekében a fősodratú média az igazságot elferdíteni, a szomszédos országokban már mindenhol megoldották ezt a hatalmas társadalmi problémát.És IGEN, szinte mindenhol a „hitelekben” rejlő kockázatok, illetve az ezekkel kapcsolatos banki tájékoztatás hiánya, vagy nem megfelelő mértéke volt az, amely a szerződések vesztét okozták.

Itthon a bankok nagy része csendben van az Európai Bíróság döntése után, de akad olyan hazai nagybank, amely már jó előre támadásba lendült és váltig állítja, hogy ő bizony minden esetben megfelelően és tisztességesen felhívta az ügyfelei figyelmét a devizahitelekben rejlő kockázatokra.

Azért maradjunk a valóság talaján és tegyük fel a nagy kérdést: akad-e olyan ember, aki a családja és saját otthonát kockáztatja annak tudatában, hogy a bankok általi pénzkövetelésnek nincs felső korlátja? Gyakorlatilag az szinte bármekkora lehet? Ugye, hogy nem életszerű az, hogy bárki is ilyen kockázatot vállaljon?

Mert itt kérem ez történt! A bankok csak emeltek és emeltek, még akkor is, amikor például a CHF kamata mínuszba ment át, és tartósan ott is maradt! Akkor „véletlenül elfelejtették” csökkenteni a havi részleteket, és azzal együtt a követelés mértékét! De ez csak egyetlen „érdekes” példa volt a sok közül. Sajnos vég nélkül lehetne sorolni a „trükköket”, melyekről a bankok a szerződéskötéskor szintén nem tájékoztatták az ügyfeleiket!

Mi viszont nem felejtünk, és biztosan tudjuk, hogy az igazság a mi oldalunkon áll! És mostmár elmondhatjuk, hogy az Európai Bíróság döntései is a Magyar „deviza”-károsultakat erősíti!

Persze biztosak lehetünk abban, hogy bankok ebbe a döntésbe nem fognak egykönnyen belenyugodni, és mindent elkövetnek majd, hogy kibújjanak a rájuk háruló felelősség alól, és az átvert ügyfeleiket továbbra is adós-rabláncon tartsák. Lehetőleg minél tovább!Ennek már most is tisztán érezhető jelei vannak. Az OTP részéről Csányi Sándor már meg is kezdte a magyarázkodást. Azt állítja, hogy „az OTP Bank nemcsak megfelelő tájékoztatást adott, hanem a legtöbb esetben próbálta rábeszélni az ügyfelet a forinthitelre, és ebből sok esetben majdnem sértődés lett.”

Ez a mondata nagy felháborodást váltott ki a „deviza”-károsultakból, akik Csányi Sándornak üzentek a Facebookon keresztül. Ezekből az üzenetekből alább olvashatsz néhányat.

A bankok érzik, hogy nagy a tét és menekülőre fogják a dolgot, ugyanis a szerződések érvénytelenségé esetén Igencsak jelentős összegtől esnének el, illetve hatalmas összegeket kellene visszafizetniük ügyfeleiknek.

Viszont a változás már elkezdődött!

Az Európai Bíróság, és a Kúria a döntése tulajdonképpen a bankokra tette a bizonyítás terhét azzal kapcsolatban, hogy megfelelő volt-e az árfolyamkockázattal kapcsolatos tájékoztatás. Ha nem, akkor a szerződés semmis.

Egy perben a bíróság a Ptk. a 2/2014 PJE valamint a C-186/16 Európai Bírósági határozat figyelembevételével megállapította, hogy a felperes nem adott kellő tájékoztatást az árfolyamkockázatról, így annak megfizetésére az adós nem is kötelezhető. Az árfolyamkockázatra vonatkozóak a főszolgáltatás körébe tartoznak, ezért azok tisztességtelensége az egész szerződés érvénytelenségét eredményezi! Részletek IDE KATTINTVA.

De a szerződésekkel kapcsolatos kockázatokról a törvényhozó politikusaink is beszéltek. Mivel minden döntéshozó politikus tisztában van azzal, hogy a bankok becsapták ügyfeleiket, nem mondták el nekik a rájuk leselkedő valós veszélyeket, ezért elvileg a károsultak megnyugodhatnának.

Tudjuk, hogy a törvényalkotók tisztában vannak azzal, hogy a bankok becsapták az ügyfeleiket, és az Európai Bíróság döntése is a „deviza”-károsultaknak kedvez. Mostmár a bankoknak kell bizonyítaniuk, hogy megfelelően tájékoztatták az ügyfeleiket, a bíróságoknak pedig hivatalból kell észlelniük a szerződésekben rejlő anomáliákat.

Így hát elmondhatjuk, hogy hazánkban végre minden zavaró tényező elhárult a devizahitelek végső, és tisztességes rendezése elől.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

És, hogy mit üzentek Csányinak a „deviza”-károsultak? Néhány üzenet a sok százból. Íme:

loading…


A „deviza”-károsultak üzentek Csányi Sándornak:

  • Nem adtak forinthitelt! A felvilágosítás meg az volt, hogy a forint folyamatosan romlik, a svájci frank pedig stabil!
  • Ezt a hitelt senki nem vette volna fel, ha megfelelő a tájékoztatás!
  • Csányi! Hazudsz! Én forint hitelt akartam felvenni 2007-ben, de az OTP azt mondta, hogy olyan NINCS!
  • Egy tájékoztatás akkor megfelelő, ha az emberek is megértik, amit abban leírnak. Az ügyintézők általában gyorsan elhadarják, amit kell, és az ott ülő gondjaival küzdő ember tudatáig el sem jut, hogy most verik át!
  • Még szerencse, hogy több tízezren vallanak ellened, ha sor kerül rá! Csányi! Ne erőlködj! Mutasd meg azt a megfelelő tájékoztatót!
  • Ha adtak volna megfelelő tájékoztatást, senki nem vette volna fel a devizahitelt! Nem keresett volna ennyi pénzt az OTP.
  • Az Otp-nél van a "nagy sikerű" (persze bedőlt) devizahitelem…Semmi a legapróbb betűs résznél sem említve bármiféle kockázatot! Főleg ekkorát.
  • Megkezdődött az igazság eltakarása? Beindult a menekülés előkészítése? Sajnálom, mert nem hittem, hogy ilyen hitvány ember válik magából. Nemhiába, a pénznek ára van! No de ilyen magas ára?loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM