Kártérítés a bank ellen?? Hogyan??

Kártérítés a bank ellen?? Hogyan??

Kártérítés a bank ellen?? Hogyan??

".. A kárt forintosítani is kell. (összegszerűség). Az elrontott életet, állandó szorongást nem lehet pontosan beárazni de meg lehet jelölni egy általános kártérítési összeget…"

A devizahitel szerződésekkel kapcsolatos kártérítés követelése akkor lehetséges ha valakinek van jogerős nyert ítélete a bankkal szemben amiben kimondta a bíróság ,hogy tisztességtelenül járt el a bank.

Ekkor a károsult adósnak fel kell mérnie milyen károkat okozott neki a szerződés teljesítése, milyen emberi, egészségügyi, gazdasági károkat szenvedett el.

Ezeknek a károknak okozati összefüggésben kell állnia az érvénytelen szerződéssel vagyis a kárai kizárólag azért következtek be mert a tisztességtelen feltételeket ( a kockázat nagyságát) a bank elhallgatta a fogyasztó elől és ha mindenről tájékoztatást adott volna akkor a fogyasztó fel sem veszi a hitelt.

Tehát a károkozás ott van, hogy a bank a szerződés megkötésére sarkallta a fogyasztót azzal, hogy a reális veszélyeket nem tárta fel.

Miután a fogyasztó szerződést kötött az árfolyam meglódult és az adós élete tönkrement.

Azt kell a kártérítési perben levezetni, hogy milyen élete lehetett volna enélkül a tisztességtelen szerződés nélkül a károsultnak.

Az állandó létbizonytalanság, nyomor, szorongás, elmaradt üzleti lehetőségek, utazások, gondtalan élet, gyermekek élete.

Tehát össze kell szedni azt, hogy hogyan nyomorította meg a szerződés a károsult életét.

A bank felróhatóságát ( azt, hogy nem tett meg mindent a kár bekövetkezésének elkerülésére) a jogerős ítéletek bizonyítják.

Ez csak a jogalap.
A kárt forintosítani is kell. (összegszerűség)

Az elrontott életet, állandó szorongást nem lehet pontosan beárazni de meg lehet jelölni egy általános kártérítési összeget.

Kezdetben ez legyen alacsony, hogy ne kelljen sok illetéket fizetni, később a per folyamán fel lehet emelni a követelés összegét. Dr.Szabó V.László kártérítési ügyvéd.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM