Kártérítés a bank ellen?? Hogyan??

Kártérítés a bank ellen?? Hogyan??

Kártérítés a bank ellen?? Hogyan??

".. A kárt forintosítani is kell. (összegszerűség). Az elrontott életet, állandó szorongást nem lehet pontosan beárazni de meg lehet jelölni egy általános kártérítési összeget…"

A devizahitel szerződésekkel kapcsolatos kártérítés követelése akkor lehetséges ha valakinek van jogerős nyert ítélete a bankkal szemben amiben kimondta a bíróság ,hogy tisztességtelenül járt el a bank.

Ekkor a károsult adósnak fel kell mérnie milyen károkat okozott neki a szerződés teljesítése, milyen emberi, egészségügyi, gazdasági károkat szenvedett el.

Ezeknek a károknak okozati összefüggésben kell állnia az érvénytelen szerződéssel vagyis a kárai kizárólag azért következtek be mert a tisztességtelen feltételeket ( a kockázat nagyságát) a bank elhallgatta a fogyasztó elől és ha mindenről tájékoztatást adott volna akkor a fogyasztó fel sem veszi a hitelt.

Tehát a károkozás ott van, hogy a bank a szerződés megkötésére sarkallta a fogyasztót azzal, hogy a reális veszélyeket nem tárta fel.

Miután a fogyasztó szerződést kötött az árfolyam meglódult és az adós élete tönkrement.

Azt kell a kártérítési perben levezetni, hogy milyen élete lehetett volna enélkül a tisztességtelen szerződés nélkül a károsultnak.

loading...

Az állandó létbizonytalanság, nyomor, szorongás, elmaradt üzleti lehetőségek, utazások, gondtalan élet, gyermekek élete.

Tehát össze kell szedni azt, hogy hogyan nyomorította meg a szerződés a károsult életét.

A bank felróhatóságát ( azt, hogy nem tett meg mindent a kár bekövetkezésének elkerülésére) a jogerős ítéletek bizonyítják.

Ez csak a jogalap.
A kárt forintosítani is kell. (összegszerűség)

Az elrontott életet, állandó szorongást nem lehet pontosan beárazni de meg lehet jelölni egy általános kártérítési összeget.

Kezdetben ez legyen alacsony, hogy ne kelljen sok illetéket fizetni, később a per folyamán fel lehet emelni a követelés összegét. Dr.Szabó V.László kártérítési ügyvéd.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Devizahitel-II. fokon is bukott az OTP
Devizahitel-II. fokon is bukott az OTP

Devizahitel-II. fokon is bukott az OTP A OTP Bank sem sérthetetlen! 2 az 1-ben jogerős ítélet. Érvénytelen, semmis!!! Az ítéletet...

VÁLTOZÁS! Árfolyamkockázat-A kölcsönszerződés érvénytelen, semmis !!!
VÁLTOZÁS! Árfolyamkockázat-A kölcsönszerződés érvénytelen, semmis !!!

VÁLTOZÁS! Árfolyamkockázat-A kölcsönszerződés érvénytelen, semmis !!! Egy kis változás a Fővárosi Törvényszéken is. FIGYELEM! A Rész-és közbenső ítélet az oldal...

Close