“DEVIZAHITEL”-AZ IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐ NYILATKOZATA.

"DEVIZAHITEL"-AZ IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐ NYILATKOZATA.

"DEVIZAHITEL"-AZ IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐ NYILATKOZATA.

[good_old_share]


Teo Fiser – Amikor a változás szelei fújnak,a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták vitorlákat !!!

 

Idézet egy igazságügyi szakértő szakvéleményéből :

loading...

A bankok elszámolásában" a devizaárfolyam figyelmen kívül hagyása a kölcsön számítását lényegesen befolyásolja, hiszen figyelmen kívül marad a különböző értéktartalmú devizaösszegek egymásból való kivonásának, illetve összeadásának helytelensége, továbbá az a számítási módszertani ellentét, hogy a kölcsön teljesítésekor a forintértéket a devizaárfolyammal osztották, a maradvány devizaértéket viszont a devizaárfolyammal szorozták.

Ebből eredően mind a tartozás devizaösszege, mind a tartozás forintösszege valótlanná válik, mert valótlan kölcsönértéket fejeznek ki.

Ez jelenik meg abban az ellentmondásban, hogy a törlesztés ellenére a kezdeti értéknél magasabb a fizetendő tartozás értéke.

 

A deviza nyilvántartású kölcsönnél belép egy plusz elem, az árfolyam, amelynek az a szerepe, hogy a kölcsön összege ezzel kerüljön értékelésre.

A számviteli előírások alapján a nyitó egyenlegből kell kivonásra kerülnie a törlesztő részletnek, és a nyitó egyenlegből kell megállapításra kerülnie az új törlesztő részletnek. A záró egyenlegből kell kiszámításra kerülnie a kamatnak.
Az előző periódus záró, és következő periódus nyitó egyenlege az árfolyam változása miatt soha nem lehet ugyanaz a deviza nyilvántartási összeg.

loading...Ebből következően, ha a pénzügyi intézmények a záró egyenlegből vonták ki a törlesztő részleteket, nem értékelték a követelést a törlesztés időpontjában érvényes értékbázison, így a nem valós tőkeösszegből került kivonásra a törlesztés. Ezáltal valótlan követelésösszeg szerepel a pénzügyi intézmények deviza nyilvántartásában." Teo Fiser.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
KILAKOLTATTÁK ŐKET, PEDIG NEM IS TARTOZTAK SENKINEK.
KILAKOLTATTÁK ŐKET, PEDIG NEM IS TARTOZTAK SENKINEK.

KILAKOLTATTÁK ŐKET, PEDIG NEM IS TARTOZTAK SENKINEK. [good_old_share] A végrehajtók és a bíróságok nem mérlegelhetik, hogy ki miért nem fizet....

ÁLLJON ÁT A KORMÁNY A DEVIZAHITELESEK OLDALÁRA-2018 A CSALÁDOK ÉVE.
ÁLLJON ÁT A KORMÁNY A DEVIZAHITELESEK OLDALÁRA-2018 A CSALÁDOK ÉVE.

ÁLLJON ÁT A KORMÁNY A DEVIZAHITELESEK OLDALÁRA-2018 A CSALÁDOK ÉVE. [good_old_share] A cikk előtt egy rövid vélemény a legnagyobb közösségi...

Close