“DEVIZAHITEL”-AZ IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐ NYILATKOZATA.

"DEVIZAHITEL"-AZ IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐ NYILATKOZATA.

"DEVIZAHITEL"-AZ IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐ NYILATKOZATA.

[good_old_share]


Teo Fiser – Amikor a változás szelei fújnak,a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták vitorlákat !!!

 

Idézet egy igazságügyi szakértő szakvéleményéből :

A bankok elszámolásában" a devizaárfolyam figyelmen kívül hagyása a kölcsön számítását lényegesen befolyásolja, hiszen figyelmen kívül marad a különböző értéktartalmú devizaösszegek egymásból való kivonásának, illetve összeadásának helytelensége, továbbá az a számítási módszertani ellentét, hogy a kölcsön teljesítésekor a forintértéket a devizaárfolyammal osztották, a maradvány devizaértéket viszont a devizaárfolyammal szorozták.

Ebből eredően mind a tartozás devizaösszege, mind a tartozás forintösszege valótlanná válik, mert valótlan kölcsönértéket fejeznek ki.

Ez jelenik meg abban az ellentmondásban, hogy a törlesztés ellenére a kezdeti értéknél magasabb a fizetendő tartozás értéke.

 

A deviza nyilvántartású kölcsönnél belép egy plusz elem, az árfolyam, amelynek az a szerepe, hogy a kölcsön összege ezzel kerüljön értékelésre.

A számviteli előírások alapján a nyitó egyenlegből kell kivonásra kerülnie a törlesztő részletnek, és a nyitó egyenlegből kell megállapításra kerülnie az új törlesztő részletnek. A záró egyenlegből kell kiszámításra kerülnie a kamatnak.
Az előző periódus záró, és következő periódus nyitó egyenlege az árfolyam változása miatt soha nem lehet ugyanaz a deviza nyilvántartási összeg.Ebből következően, ha a pénzügyi intézmények a záró egyenlegből vonták ki a törlesztő részleteket, nem értékelték a követelést a törlesztés időpontjában érvényes értékbázison, így a nem valós tőkeösszegből került kivonásra a törlesztés. Ezáltal valótlan követelésösszeg szerepel a pénzügyi intézmények deviza nyilvántartásában." Teo Fiser.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM