DEVIZAHITEL – ÁLLAMI KÁRTÉRÍTÉS, ALAPJA A BÍRÓK SOROZATOS TÖRVÉNYSÉRTÉSE.

DEVIZAHITEL - ÁLLAMI KÁRTÉRÍTÉS, ALAPJA A BÍRÓK SOROZATOS TÖRVÉNYSÉRTÉSE.

DEVIZAHITEL – ÁLLAMI KÁRTÉRÍTÉS, ALAPJA A BÍRÓK SOROZATOS TÖRVÉNYSÉRTÉSE.


Járvás Éva – Minden eddig elvesztett devizás per, ok az állam elleni kártérítési per indítására."Pp. 24. § (1) A pertárgy értékének megállapításánál a keresettel érvényesített követelés vagy más jog értéke irányadó"

Már az illeték kiszabásánál is törvénysértés, ha nem a kölcsön értéke határozza meg az illeték alapját, hanem a bank által kreált érték, ami eleve vitatott.

Szerintem a kölcsön jogviszony alapján kellene a pertárgy értéket megállapítani, csak ehhez tudni kellene, hogy a kölcsönszerződés egy pénzértékre szóló megállapodás, és minden ettől eltérő követelés jogalap nélküli követelés.

Miért jutott ez eszemben? Pl az állam elleni kártérítés miatt a sok vesztes per esetén. Az illeték kiszabása jogalap nélküli követelésre és ráadásul a jogalap nélküli követelés megfizettetése adóssal súlyos törvénytelenségek sorozata.

A Ptk 204. § (1) bekezdés a) pontja szerint: „Bírósági úton nem lehet érvényesíteni

a) a játékból vagy fogadásból eredő követeléseket, kivéve ha a játékot vagy fogadást állami engedély alapján bonyolítják le;

(3) Azt, hogy a követelés bírósági úton nem érvényesíthető, hivatalból kell figyelembe venni.”

Ha a keresetnek nem volt tárgya a jogalap nélküli követelés bizonyítása, a bírónak akkor is hivatalból kellett volna észlelni az árfolyam-spekulációt, ami szerencsejáték jellege miatt bírói úton nem érvényesíthető. – Járvás Éva.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM