DEVIZAHITEL – ÁLLAMI KÁRTÉRÍTÉS, ALAPJA A BÍRÓK SOROZATOS TÖRVÉNYSÉRTÉSE.

loading...

DEVIZAHITEL – ÁLLAMI KÁRTÉRÍTÉS, ALAPJA A BÍRÓK SOROZATOS TÖRVÉNYSÉRTÉSE.

Email


Járvás Éva – Minden eddig elvesztett devizás per, ok az állam elleni kártérítési per indítására.
"Pp. 24. § (1) A pertárgy értékének megállapításánál a keresettel érvényesített követelés vagy más jog értéke irányadó"

Már az illeték kiszabásánál is törvénysértés, ha nem a kölcsön értéke határozza meg az illeték alapját, hanem a bank által kreált érték, ami eleve vitatott.

Szerintem a kölcsön jogviszony alapján kellene a pertárgy értéket megállapítani, csak ehhez tudni kellene, hogy a kölcsönszerződés egy pénzértékre szóló megállapodás, és minden ettől eltérő követelés jogalap nélküli követelés.

Miért jutott ez eszemben? Pl az állam elleni kártérítés miatt a sok vesztes per esetén. Az illeték kiszabása jogalap nélküli követelésre és ráadásul a jogalap nélküli követelés megfizettetése adóssal súlyos törvénytelenségek sorozata.

A Ptk 204. § (1) bekezdés a) pontja szerint: „Bírósági úton nem lehet érvényesítenia) a játékból vagy fogadásból eredő követeléseket, kivéve ha a játékot vagy fogadást állami engedély alapján bonyolítják le;

(3) Azt, hogy a követelés bírósági úton nem érvényesíthető, hivatalból kell figyelembe venni.”

Ha a keresetnek nem volt tárgya a jogalap nélküli követelés bizonyítása, a bírónak akkor is hivatalból kellett volna észlelni az árfolyam-spekulációt, ami szerencsejáték jellege miatt bírói úton nem érvényesíthető. – Járvás Éva.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Email

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás