DEVIZAADÓSOK SZÖVETSÉGÉNEK FELHÍVÁSA

DEVIZAADÓSOK SZÖVETSÉGÉNEK FELHÍVÁSA.

Alakuljon parlamenti vizsgálóbizottság

A 2015.01.23.-án megtartott devizahiteles fórum szervezői, szervezetei és résztvevői csatlakoztak a Devizaadósok Szövetsége felhívásához:

A Devizaadósok Szövetsége felszólítja a parlamenti pártok közül a Jobbik és az LMP elnökeit, Vona Gábort és Schiffer Andrást, hogy együttesen és sürgősséggel parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezzék az úgynevezett devizaalapú elszámolást tartalmazó kölcsönügyletek engedélyezése, bevezetése, elterjesztése, illetve azok következtében az állampolgárok tömegeit ért károk tárgyában.A bizottság feladata kell legyen az úgynevezett „devizahitelezés” magyarországi feltárása, az annak kapcsán keletkező károk okainak az állami, és személyi felelősök megállapítása.

A devizaalapú elszámolású kölcsönügyletek kapcsán okkal feltételezhető, hogy azok egy nemzetközi csalás részei, melyben egyes bankok és korrupt állami tisztviselők érintettek. A parlamenti pártok közül a Jobbik és az LMP azok, akikről okkal feltételezhető, hogy nem érintettek ebben a nemzetközi pénzügyi csalásban, állami korrupcióban. A bizottság munkájába vonják be, a devizaadósok legitim – törvényes – érdekvédelmi egyesületeit, a kompetens fogyasztóvédelmi egyesületeket, azaz a törvényes civil jogvédőket. A lakosság devizaadósság problémája, eladósítása nem pártpolitikai, hanem nemzeti ügy. A feltáró vizsgálatok a személyi felelősségre nézve az úgynevezett „Róna listával” kell kezdődjenek. Róna Péter közgazdász – a témakör avatott szakértője – szerint a magyar gazdaság vergődésének első helyen álló oka a devizahitelezés bevezetése volt, melyért hét embert tesz felelőssé: Járai Zsigmondot, Király Júliát, Simor Andrást, Gyurcsány Ferencet, Bajnai Gordont, Oszkó Pétert és Felcsúti Pétert.
 
Hámori Gábor alelnök – Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége
Dr. Madari Tibor elnök – Pénzügyi Szervezetek Lakossági Figyelője Egyesület
Kovács László elnök – Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesület
Szabó József – Hiteles Mozgalom ügyvezető
 
Kérjük az érintett sorstársainkat és a velünk együtt érzőket, a többi devizahiteles érdekvédő szervezetet és csoportot, hogy támogassák ezt a kezdeményezést. Alakuljon parlamenti vizsgálóbizottság a devizahitelezés kivizsgálására a civil szervezetek bevonásával!
2015.01.23.FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM