A ROMÁN “DEVIZÁSOK” BEKEMÉNYÍTETTEK

A ROMÁN "DEVIZÁSOK" BEKEMÉNYÍTETTEK!

Tüntettek Romániában, olyat akarnak, (csak nem piaci árfolyamon!) amilyet a magyarok csináltak – írja az index.

Csak jeleznénk a lakájmédia számára, hogy amennyiben nem tudnák, hazánkban a bankok védelmében a forintosítási törvényt megszavaző ÖSSZES PARLAMENTI PÁRTNAK "köszönhetően" piaci árfolyamon váltják át a "deviza"-hitelnek csúfolt, sokak által vitatott tartozást forintra.

Tüntetésen követelte a romániai frankhitelesek szövetsége a hitelek lejre váltását vasárnap Bukarestben. A parlament épülete előtt összegyűlt több száz demonstráló a román kormány és jegybank közbelépését sürgette. A megmozdulás kezdeményezői előzőleg interneten tettek közzé petíciót, amelyet öt nap alatt 21 ezren írtak alá – írja az MTI.

loading...

A frankhitelesek olyan jogszabályt követelnek, amely lehetővé tenné, hogy a devizahitelesek az eredeti árfolyamnál legfeljebb 20 százalékkal magasabb árfolyamon lejre váltsák hitelüket, a kamatfeltételek és a teljeshiteldíj-mutató (THM) megváltoztatása nélkül. A tüntetők "A jegybank úgy szabályoz, ahogy a bankok diktálnak", "Az uzsorát a jegybank és az állam törvényei védik", "Eredeti árfolyamon akarunk törleszteni" feliratú táblákat emeltek a magasba, a szónokok azt hangoztatták, hogy a bankok és a jegybank is felelős a frankhitelesek nehéz helyzetéért.

A tüntetők azt állították: a szerződéskötéskor nem tájékoztatták őket az árfolyamkockázat valódi mértékéről, becsapták őket, ezért azt követelik, hogy ne hagyják magukra őket a válság terheivel. Több szónok kijelentette: nem fizetik tovább a törlesztőrészleteket a bankoknak, amíg a hatóságok nem lépnek közbe védelmükben.

A közösségi portálokon szervezett tüntetés résztvevői azt kérték a más valutákban eladósodott devizahitelesektől, csatlakozzanak mozgalmukhoz, mert ha nem váltják lejre hitelüket, könnyen hasonló helyzetbe kerülhetnek.

A bukaresti kormány múlt héten jelezte: a bajba jutott frankhitelesek számára is elérhetővé akarja tenni azt a programot, amely adókedvezménnyel bátorítja, hogy a hitelesek a futamidő meghosszabbításáról egyezzenek meg a bankokkal.

loading...

Romániában hat bank 75 ezer lakossági ügyfelét érinti a svájci frank váratlan erősödése. Az OTP Bank Romania a törlesztőrészletek kamatának 1,5 százalékkal való ideiglenes csökkentését ajánlotta fel frankhiteleseinek, a Volksbank romániai frankhitelesei pedig három hónapig tavalyi árfolyamon fizethetik törlesztőrészleteiket, a Raiffeisen romániai bankja pedig a júniusban esedékes félszázalékos kamatcsökkentés előrehozásával próbált könnyíteni frankhitelesei helyzetén.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZAADÓSOK SZÖVETSÉGÉNEK FELHÍVÁSA.
DEVIZAADÓSOK SZÖVETSÉGÉNEK FELHÍVÁSA

Alakuljon parlamenti vizsgálóbizottság A 2015.01.23.-án megtartott devizahiteles fórum szervezői, szervezetei és résztvevői csatlakoztak a Devizaadósok Szövetsége felhívásához: A Devizaadósok Szövetsége...

MAGÁNKÖZJEGYZŐI KAMARÁK A GYANÚ ÁRNYÉKÁBAN.
MAGÁNKÖZJEGYZŐI KAMARÁK A GYANÚ ÁRNYÉKÁBAN

MAGÁNKÖZJEGYZŐI KAMARÁK A GYANÚ ÁRNYÉKÁBAN Az elmúlt hónapok eseményei között, döbbenetes gyanú merült fel a magánközjegyzői kamarák háza táján. Nem...

Close