“DEVIZA” ÍTÉLET: TELJES SEMMISSÉG

"DEVIZA" ÍTÉLET: TELJES SEMMISSÉG!

"DEVIZA" ÍTÉLET: TELJES SEMMISSÉG

Ítélet 3 éve húzódó devizahitel-perben: teljes semmisség

Kecskemét, Kiskunmajsa, 2014. július 1. kedd (MSZF)


A Kecskeméti Törvényszék hétfőn ítéletet hirdetett Horváth Ferencné devizahiteles három éve húzódó perében, és a hitelszerződést teljesen semmisnek nyilvánította – értesült a Magyar Szociális Fórum a bankját perlő kiskunmajsai asszonytól.

Mint Horváth Ferencné tudatta, a bírónő tisztességtelennek ítélte az árfolyamkockázat teljes mértékű áthárítását az ügyfélre, és ezért nyilvánította semmissé a szerződést. Az első fokon született ítélet nem jogerős.

Hitelkárosult sorstársainak írt internetes üzenetében a pernyertes asszony arra biztatott, hogy nyújtsanak be ők is keresetet a bíróságon. A maga részéről leszögezte: „nem vagyok hajlandó fizetni az évszázad csalásáért. Ez már rég túl van a Ptk. törvényein, s a büntető kategóriába tartozik” – adott hangot véleményének. – Magyar Szociális Fórum


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM