“DEVIZA”-“HITELES” PÉLDA: PERELNI, PERELNI, PERELNI…

"DEVIZA"-"HITELES" PÉLDA: PERELNI, PERELNI, PERELNI...

Lakai István: Devizahitelesek! Perelni a bankokat, perelni,, perelni,, perelni!!!

Az Erste Bank ellen beadott saját perem ismertetése, és az Erste Bank, Sasvári ügyvédi iroda segédletével kivitelezett legújabb szemét trükkje:

A Bihari ügyvédi iroda képviseletében pert indítottam az Erste bank ellen tavaly novemberében. Ez év márciusában került sor a tárgyalásra. A pert azért adtam be, hogy az egész szerződést és az ingatlanokra bejegyzett jelzálogszerződést is érvénytelenítsem. Későbbi tervem egy 30 millió Ft-os kártérítés behajtása, valamint bűntetővádi per elindítása az Erste bank ellen.

A per időpontja és helyszíne: 2014. március 20. 14 óra 30 perc Budapest, Varsányi Irén u. 40-44. I.emelet 102. ajtó

A Bíró nevét a következő hírben közlöm.

A semmiség megállapítását azért kértem, mert a Bank nem adott devizát, mégis fizettem 6 éven keresztül az árfolyamváltozásból származó töbletköltséget, amely miatt a törlesztőrészletem 150 ezer Ft-ról 245 ezer Ft-ra nőtt. A felvett hitel összege: 173 974 svájci frank.

A szerződésemben – mint minden CHF devizahiteles zerződésében- az áll, hogy a banktól kapok svájci frankot, nem pedig az, hogy forintot kapok a frank helyett, amit úgy kell visszatörlesztenem, mintha frankot kaptam volna.


Ez olyan, mintha valakinek forintot adnék kölcsön, de aranyat kérnék helyette vissza.

Az Erste el sem küldte az ügyvédjét a tárgyalásra, ehelyett, csak egy faxot küldött a bíróságnak, melyben az állt, hogy lehetőségem lett volna a szerződés megkötésekor arra, hogy devizaszámlát nyissak, ezért nem jogos a semmiség megállapítására irányuló kérelmem.

Nagyon fontos: semmi más érvet nem tudott felhozni ellenem a nagy Erste bank!!!   

Azóta kiderült, hogy tömegével próbálkoznak a Bankok ezzel a trükkel. Az állítják, hogy Te vagy én választhattunk volna, a deviza és a hitelszámla között.

Szerencsére már több olyan ítélet született, amelyben a Bíró szájon vágta az ilyen szemét hazugsággal próbálkozó magyargyilkos bankot a következő indokkal:

– ha az ügyfél valóban választhatott a deviza és a forintszámla között a szerződés aláírása idején, akkor hogy lehet, hogy a szerződésben csak devizában van meghatározva a folyósított kölcsön összege???

– ha az ügyfél tényleg a forint számlát választotta a deviza számla helyett, akkor hogy lehet az, hogy erről egyetlen árva szó sem esik a szerződésben???

– ha a Bank ezt állítja és kiderül, hogy nem igaz, az már büncselekménynek számít, mivel szándékosan félre akarta vezetni az igazságszolgáltatást, és ezért a bíróság hivatalból köteles a bank ellen bűntetőjogi  eljárást indítani.

Mindenkinek üzenem: az én perem egy teljesen átlagos per. Bárki elkezdheti a Bank megszívatását. És kötelessége is elkezdeni! Állampolgári kötelessége. És hiába nem olcsó a per, szedjétek össze rá a pénzt akárhogyan!  Megéri!

Egyáltalán nem az a kérdés, hogy Te vagy én fizetni fogunk-e? Nem fogunk fizetni, mert nem kell fizetni egy bűnözőnek. Az a kérdés, hogy szabad lábon maradnak-e az elkövetők,vagy lecsukják őket több 10 évre, ahogy az a bűnözöknél lenni szokott.


És az a kérdés, hogy a magyar népnek van-e bátorsága kártérítést kérni és kapni a több ezer öngyilkosság, a több 10 ezer válás, a több 10 ezer fizetésnélkül maradt család és a több 10 ezer tönkrement vállalkozás miatt. Ha nem, akkor gyávák vagyunk, nincs mit szépíteni. Akkor megérdemeljük, hogy jövőre 35% legyen nálunk az Áfa. ( a külfoldiek már most is röhögnek rajtunk, hogy mi mindezt tűrjük! )

Esetemben a Bíró felfüggesztette az ügyemet, amíg az Európai Bíróság nem határozza meg, hogy a magyar kormány mit tehet és mit nem, a saját országában. Kész röhej! Az ilyen bíró nevét érdemes közszemlére tenni. Meg is teszem a következő hírben.

Kedves Barátaim! Rövidesen részletezzük a bajtársaim és én, hogy miként lehet tömeges perekben rákényszeríteni Kormány Viktort arra, hogy ne féljen, hanem lépjen.  Lépjen úgy, ahogy a külföldi országok vezetői is léptek és megvédték a népüket.

Ne féljen, majd mi megvédjük ha baj van, mert nekünk nincs veszteni valónk! A saját és a gyerekeink élete a tét.

Üdvözlettel: Lakai István Hitelönvédelem

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM