A KORMÁNY VALÓDI FELELŐSSÉGE – Éva Nagy

Éva Nagy: A kormány valódi felelőssége

A kormány 2/3 birtokában próbáljon megfelelni ebbéli küldetésének és népe akaratának. Ezzel a fölénnyel megtehetné azt, hogy békejobbot nyújt a baloldal szimpatizánsainak, és megpróbálja valóban megvalósítani az általa sokat emlegetett nemzeti egységet. Mert hiszek abban, hogy a baloldalnak tett gesztusokkal sokkal több és tartós szavazatot érne el, mint a gyűlöletbeszédekkel és megosztó politikával, és egyéb hatalmi trükközéssel.


Mivel az első 4 évben legalább 30 évre bebetonozta magát a hatalomba, most minden tudás és eszköz birtokában van ahhoz, hogy rendbe tegye az ország gazdasági helyzetét. Mert problémákból van elég, az elkövetkezendő 50 évre is. 
Most a 3.Orbán kormány így vagy úgy, de beírja magát a MO. történelmébe. Nem jobb lenne, ha a valódi tettek mentén tenné ezt, és nem pedig a 2/3-al nyomna át mindent erőszakkal?
Hogy Mo. népe is elégedett legyen, nemcsak a jól kitömött zsebű slep?

Mert 4 millió szegény ember, fél millió éhező kisgyerek, és más nehéz sorsú ember számára is biztosítani kellene a jövőbeni fennmaradás minimális esélyét, uram bocsá' egy szebb jövő reményét vagy legalább az illúzióját! 

Ez az elkövetkezendő négy év nagy tétje, hogy ki lesz az újabb 2/3-os hatalomgyakorlás kedvezményezettje: a slep, vagy a társadalom?


Facebook

Szólj hozzá

Hozzászólás