“DEVIZA”-HITEL” AVAGY A SÜKETEK, VAKOK, ÉS NÉMÁK GYÜLEKEZETE

"DEVIZA"-HITEL" AVAGY A SÜKETEK, VAKOK, ÉS NÉMÁK GYÜLEKEZETE

Gábor Horti írása – (Forrás Facebook-Hiteltársulás) (Kérjük végig olvasni és értelmezni NCK)

"DEVIZA"-HITEL" AVAGY A SÜKETEK, VAKOK, ÉS NÉMÁK GYÜLEKEZETE

Nem veszitek észre, hogy semmi sem változik, azaz csak egyre elviselhetetlenebb lesz, ha nem teszünk lépéseket a változtatás érdekében?

Itt, a különböző FB oldalakon továbbra is rezzenéstelenül terül el a medrében az állóvíz. Mi meg ebben dagonyázunk. Áltatjuk önmagunkat, hogy bezzeg most a Kúria majd rendbe teszi, amit elcseszett, vagy majd az Alkotmánybíróság kimondja a boldogító igent, esetleg a Kormány, mindent lesöpörve az asztalról odacsap, és egy tollvonással megmenti a becsületét.

Nem, kedves barátaim. Ezek egyike sem fog megtörténni. Az viszont igen, hogy előbb, vagy utóbb mindenkit elér a fizetésképtelenség. Megkapja a banki felmondólevelet, aztán rettegve várja a végrehajtót. Utána már nem lesz számítógép, meg FB, ami előtt elmélkedhet, hogy mit is kellett volna csinálnia ahhoz, hogy ne így járjon. Akkor majd hirtelen megvilágosodik előtte, hogy valamit nagyon elcseszett. Túl sokat várt a vélt bölcsességek valóságos megtestesülésében. Ez be is fog következni, de nem az a bölcsesség, amit itt már egy éve szajkózunk, hanem az, amit ebben az írásomban közvetíteni próbálok felétek.
Ha továbbra sem vagytok hajlandók megmozdítani azt az elkényelmesedett hátsó feleteket, akkor ne csodálkozzatok azon, hogy egyszer csak valaki szétrúgja azt. Márpedig szét fogják rúgni, és az nagyon fájni fog!


Gyártottunk itt elméleteket, de nem csak mi, hanem nálunk sokkal hozzáértőbb jogászok, közgazdászok, híres vagy legalább ismert személyek. Ezeket el is juttatták az arra érdemesnek tartott szerveknek. Aztán? Történt valami? Meghatott ez bárkit is? Egy frászt!
Gyártottunk itt ideológiát, hogy ki és miért nem tud azonosulni Káslerrel, a Bankcsapdával, Póka Lacival, vagy bárkivel. Teljesen mindegy, hogy kit említek, hiszen bárkiről is legyen szó, az biztos, hogy számtalan érvet sorakoztatnak fel az okosok, hogy melyiket miért nem szabad támogatni.

Aztán a beszariság! Ez talán az egyik nyomós ok, amiért senki nem mer megmozdulni. Nézzük csak meg, hogy mi is történik, ha valaki nem beszari, és ki meri mondani azt, amit őszintén gondol, amiben hisz. Póka Laci a bankok kirakatának bezúzásával fenyegetett. Igaz, nem csinálta meg, de azért épp elég borsot tört a hatóságok orra alá. Hány évet is kapott?
Vagy Kásler Árpád, aki nem átallott kimondani, ha kell, akkor agyonlöveti a hazaárulókat. Hány évet is kapott?
Ja…. vagy még mindig szabadlábon vannak? „Ez biztosan annak köszönhető, hogy beépített ügynökök.” Vagy talán mégsem? Lehet, hogy pusztán bátor emberek, akik vállalni merik a tetteik esetleges következményeit? Mi meg itt az okosok tanácsa, mindig keressük a kibúvót, hogy melyikük mögé miért nem kívánunk felsorakozni. Lássuk be! Pusztán azért, mert beszariak vagyunk.
Talán az én számból nem hangzana olyan hitelesen, mint a hazánk egyik legelismertebb nagyságának szájából:

" GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva, ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen…"
(Gróf Széchenyi István)


Szóval kedveskéim! Nem ártana ezen elgondolkodni. Aztán, megmozdítani azt a jól elkényelmesedett koffert a derekunk meg a két lábszárunk között.

Jó lenne végre azon törni magunkat, hogy feltételek (és kifogások) nélkül csatlakozzunk be azok mögé, akik hajlandóak az ügyünkben szervezkedni, és nem félnek egy mozgalom élére állni!

Ha a monitoron keresztül látni tudnám a fenti sorok olvasóit, akkor érdekes dolgot tapasztalhatnék. Persze a fantáziám elég élénk ahhoz, hogy látatlanul is megjelenjenek előttem az arcok. Nem hiszem, hogy nagyot tévednék, amikor zavart, vagy lesütött pillantásokat, lesunyt fejeket, elkalandozó tekinteteket, és legyintő kezeket vélek látni.
Csakhogy ezek nem fognak az idők végezetéig a monitorra bámulni. Fogják helyette nézni a Duna lassú folyását a híd alól, amint a víz viszi az ürüléket és szennyet, melynek minden visszataszítósága ellenére, előbb vagy utóbb a mocskos habok közé vetik magukat.

Ui: Nem muszáj lájkolni, mert még az is lehet, hogy listázzák a bólogatókat!" Gábor Horti írása – (Facebook-Hiteltársulás)

NCK: A Nemzeti Civil Kontroll vezetőségének egységes állásfoglalása alapján, illetve korábbi együttműködési megállapodásunkat fenntartva az átvert „deviza”-„hiteleseknek” javasoljuk, hogy minden eszközzel támogassák a Haza Nem Eladó Mozgalmat.
Kérjük ezt is elolvasni és értelmezni: KATT

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM