DEVIZA-ÁTVERÉS. LEGALÁBB MI NE HAZUDJUNK ÖNMAGUNKNAK

DEVIZA-ÁTVERÉS. LEGALÁBB MI NE HAZUDJUNK ÖNMAGUNKNAK.

DEVIZA-ÁTVERÉS. LEGALÁBB MI NE HAZUDJUNK ÖNMAGUNKNAK

[cn-social-icon]

Grell Antal  B.É.CS. Érdekesnek is mondhatnánk, azokat a folyamatokat, mely zajlik Magyarországon, de benne élve, átélve súlyos, katasztrófaként lehet csak jellemezni!

 

Elsősorban kell megemlíteni a politika elszakadását a társadalomtól, mely kisajátította az élethelyzetek megoldásának "képleteit"! Nem kíván egyeztetni, párbeszédet, akár vitát folytatni, hanem megmondja a tutit! Miközben agyonszabályozza a "kis ember" életét fellegvárakat épít saját maga számára, telhetetlen nyereségvágyát próbálja kielégíteni, évről-évre!

Sajátságos életszemléletekre, társadalmi berendezkedéseket kíván, de nem lehetőségként nyújtani, hanem agresszíven, ellentmondást nem tűrve, rákényszeríteni a társadalom minden rétegére! Ha valaki ellent mer mondani, azt a gyűlölet és uszítás (Goebbels módszere szerint) megbélyegezni kívánja! (Halkan jegyzem meg a "pártiskolákban" mai napig oktatják) Mindegyikben!

Értetlenül állhatnánk a politikai kommunikáció előtt, mely képes elmagyarázni, nekünk ("tudatlan") pórnépnek, hogy nem azért vegetálunk, nem azért lehetetlenültünk el, mert egy nyerészkedő, nyereségvágyát, agyagi jóllétét soha ki nem elégítő (semmi nem elég), rablóbanda, uzsorások martalékává váltunk, hanem azért mert képtelenek vagyunk megérteni az "új társadalmi modellek" lényegét!

Az ellehetetlenített társadalmat a legkönnyebb irányítani, hiszen képtelenné válik az önvédelemre! Naponta vívja saját harcát, hogy egyáltalán életben tudjon maradni.

Sokan teszik fel a kérdést, miért nem "rezdül" a magyar társadalom egy-egy súlyos probléma, botrány kirobbanására? Sajnos a válasz egyszerűbb és sokkal megbotránkoztatóbb, mint azt gondolná bárki is!

A lehetőségek, pontosabban az élettér Állami szűkítésével, elérhető, hogy a nagy-többség, saját, húsba-vágó, mindennapi megélhetését fenyegető problémákkal legyen elfoglalva. Gyalázatos munkahelyi bánásmód! Mindennapi gyárakban kiskirályokká "kitenyésztett" ifjak zsarnokságának elviselése, megtorlásokkal, egyénként való szembenézése.

Az állami fegyverzet, egyszerűbb, de annál hatékonyabb!  Csak a félelmet kell generálni!

Féljenek az emberek a munkahelyük elvesztésétől. Féljenek az otthonuk elvesztésétől. Féljenek a hatóságoktól. Féljenek az ellátásuk elvesztésétől. Nem utolsó sorban féljenek az Államtól!

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Sajátságos és elképesztőnek is nevezhető, hogy ma Magyarországon, ha meglát valaki egy rendőrt, akkor nem megnyugodva veszi tudomásul, hogy biztonságban van, hanem nyugtalanná és idegessé válik. Kétségei támadnak, hogy nem-e követett el valamilyen szabálysértés, nála vannak.e a papírjai! Ez abnormális reakció, de ez a valóság!

Tehát ne nagyon csodálkozzon senki, hogy hiába kívánja felhívni a figyelmet egy-egy rendszerhibára, súlyos visszaélésre, a társadalom "hallgat"!

Kíméletlenül elbántak százezrekkel, a devizahitelezéssel, pedig nekik kitüntetés járt volna, hiszen az államcsőd elkerülését nekünk köszönhetik! Lassan, de biztosan elhagynak orvosaink, betegápolóink, nővéreink, rezidenseink, szakembereink, fiataljaink, de a társadalom bénultan "hallgat"!

Hogy fordulhatott ez elő kérdezhetnénk? A válasz lesújtóbb, mint a fentebb felsorolt problémák összessége!

Az állami kényszeruralom legegyszerűbb kiépítéséhez függővé, kiszolgáltatottá kell tenni a lakosság lehető legnagyobb rétegét! Ezt sikerült megvalósítani a devizahitelezéssel, pontosabban az államérdekből való uzsoráztatással. Így a kiszolgáltatottá vált társadalmi réteg, nem politizál, nem kérdez, hanem csak megpróbál túlélni!

Az ellenállókat, el kell üldözni, megfizetett "érdekvédelemmel" felmorzsolni, lejáratni, ha szükséges hatósági vizsgálatokkal "foglalkoztatni"!

Állítólag azért váltottunk rendszert, hogy ne így kelljen élnünk?

Sokan büszkék, hogy a rendszerváltás békés úton zajlott Magyarországon.Én azt mondom, mai tapasztalataim alapján, hogy patakokban kellet volna folyón a vér! Néhányan megbotránkozhatnak kijelentésemen, de kérdezem:

Kért-e valaha a Legfelsőbb Bíróság (Kúria), Legfőbb ügyész a Magyar társadalomtól bocsánatot, elévülhetetlen bűneik miatt?

Én csak egyet kérek mindenkitől, (lehet gyűlölni, lehet szeretni "gondolatpótlóim" okán, csak ne legyen közömbösség) kezdje meg az ellenállás fokozatainak gyakorlását! Nem az otthonok melegében kell dühöngeni, hanem, ha kell több-százezer panaszt megfogalmazni az illetékes minisztériumoknak! (egészségügy, oktatás, közmunka, leszázalékolás)

Ha pedig "megedződöttek" sokan, akkor képesek leszünk, egy időben, egy helyen találkozni, mert lehetséges ( a mai folyamatokat figyelve) szükség lesz egy valódi rendszerváltásra!

Grell Antal  B.É.CS.

ui_a jogállamot azok képesek megteremteni, akik a saját erkölcsösségükkel képesek, az állam erkölcstelenségét "korrigálni"! [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM