ÓRIÁSI DEVIZAHITEL TARTOZÁS-ELENGEDÉS SZERBIÁBAN.

ÓRIÁSI DEVIZAHITEL TARTOZÁS-ELENGEDÉS SZERBIÁBAN.

ÓRIÁSI DEVIZAHITEL TARTOZÁS-ELENGEDÉS SZERBIÁBAN.

[good_old_share]


Az OTP is fizet…

 

Sok Magyar "deviza"-károsult irigykedve nézi a környező országokat, amint azok sorban oldják meg a devizahitelekkel kapcsolatos problémákat.

loading...Hazánkban leginkább szavak szintjén működik a "megoldás". Bár az Európai Bíróság a közelmúltban két fontos ítéletet is hozott, amely egyértelműen a hazai deviza-károsultaknak kedvez, itthon valahogy mégsem akarják alkalmazni azokat.

A szerbek viszont már örülhetnek:

Hatalmas tartozás-elengedést kapnak a szerb devizahitelesek.

Szerbiában a svájcifrank-hitelesek tartozását euróra váltják, majd az így kapott összeg 38 százalékát leírják az állam, illetve a bankok terhére – döntött a szerb kormány kedden, az erről szóló törvényjavaslat pedig már a héten a parlament elé kerülhet.

Szerbiában mintegy 16 800 embernek van még svájcifrank-hitele, összesen 540 millió euró értékben.

loading...

Amennyiben a parlament is elfogadja az erről szóló törvényt, a hitelesek tartozásának 15 százalékát az állam, 23 százalékát pedig a bankok terhére írják le. A törvényjavaslat szerint a fennmaradó tartozás kamata nem haladhatja meg a 3,4 százalék plusz a három hónapos vagy hat hónapos európai irányadó bankközi kamatlábat (Euribor), ha pedig fix kamatot állapítanak meg, az nem haladhatja meg a 4 százalékot.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/A törvényjavaslat a kormány és az érdekelt felek hosszú tárgyalássorozata után született meg. A kormány döntését feltehetően segítette az is, hogy a szerbiai Legfelsőbb Semmítőszék április elején meghozott állásfoglalása szerint a bankoknak a svájci frank alapú hiteleket eurósra kell váltaniuk, és fel kell hagyniuk azoknak a hiteleseknek a kilakoltatásával, akik nem tudják törleszteni a lakáshitelüket.

A döntés az OTP-t is érinti, amely 2017-ig egy kis bank volt Szerbiában, de abban az évben a magyar bank megvette a Vojvodanskát, tavaly év végén pedig a SocGen szerb bankját is, amivel az Intesa szerb operációja mögött a második legnagyobb szerb bank lett az OTP Szerbiában.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ÖSSZEFOGÁS A DEVIZAKÁROSULTAKÉRT.
ÖSSZEFOGÁS A DEVIZAKÁROSULTAKÉRT.

ÖSSZEFOGÁS A DEVIZAKÁROSULTAKÉRT. [good_old_share] "...egyetlen embert se lehessen kilakoltatni olyan tisztességtelen szerződések alapján, amelyeket már az Európai Bíróság is elmarasztalt...a...

JOGTALANOK A FELMONDÁSOK, ÉS VELE EGYÜTT A VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁSOK.
JOGTALANOK A FELMONDÁSOK, ÉS VELE EGYÜTT A VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁSOK.

JOGTALANOK A FELMONDÁSOK, ÉS VELE EGYÜTT A VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁSOK. [good_old_share] Mi nem adósok mi  „károsultak” vagyunk!!! Ti küldtétek: Kiss János Devizakárosultak ...

Close