CSALÁS-E A “DEVIZA”-HITEL?

CSALÁS-E A "DEVIZA"-HITEL?
loading...

CSALÁS-E A "DEVIZA"-HITEL?

[good_old_share]


Csalás-e a deviza alapú hitelezés? – Szeged és környéke devizában nyilvántartottak csoportja.
Gyanútlan Balek Úr bemegy a bankba, mert céljai elérésére szüksége lenne egy kis pénzre; kölcsönt szeretne felvenni. A bank közli vele, hogy tudok neked adni kölcsönt, de csak úgy, hogy a kölcsön tőkeösszegét devizában is nyilvántartásba veszem, átszámítom (nem átváltom) svájci frankra. Így kedvezőbb kamat mellett tudok kölcsönözni neked.

Az üzlet létrejön és ezekkel a feltételekkel megkötik a szerződést: vagyis a folyósított 100.000.- Ft kölcsönt, 100 Ft/CHF árfolyam mellett a bank is nyilvántartásba veszi, lesz belőle 1.000.- CHF.

loading...

Mit is jelent ez? 100.000.- Ft= 1.000.- CHF.

Ahhoz, hogy világos legyen az árfolyam szerepe, vegyünk egy példát!

A szerződés szerint a kölcsön 6 hónapig türelmi idős, semmit sem kell fizetni, de az árfolyam elszáll és 200 FT/CHF lesz az árfolyam. Hogyan érinti ez a Bank nyilvántartását, mi és hogyan változik ebben az egyenletben?

A bank szerint mi már devizával tartozunk, azaz azt szeretné, ha 10 tőketörlesztésünkhöz vennénk tőle alkalmanként 100-100 CHF-et napi árfolyamon. Igen ám, de ettől a pillanattól ez már nem kölcsön, hanem egy Forex-Trade ügylet, aminek az a lényege, hogy egyik fél arra vállal kötelezettséget, hogy meghatározott jövőbeli időpontokban, adott napi árfolyamon, vesz a másik féltől adott mennyiségű devizát (10*100 CHF).

Hogy is néz ki ekkor már az előbbi nyilvántartás a bank szerint?
200.000.- Ft= 1.000.- CHF 
Vagyis ugyan keletkezik 100.000.- Ft árfolyam nyereség a tőkén, de azt már NEM FOLYÓSÍTJA, viszont követelni szeretné!

Igaz lehet-e ez? 

 

Ezt az egyenletet kellene megoldanunk ahhoz, hogy ne változzon az ÉRTÉK, vagyis adós, ugyanannyival tartozzon, mint amennyit kapott: 1.000.- CHF * 100 Ft/CHF = x CHF * 200.- Ft.

Egyszerűsítsük az egyenletet, osszuk el mindkét oldalt 200.- Ft-tal, hogy kifejezzük az egyenletből „X” értékét: 1.000.- CHF * 100 Ft/CHF: 200 Ft = X CHF = 500 CHF

Mennyi lesz akkor a tényleges adós tartozás a kölcsön tőkében? Nem 1.000.- CHF, hanem 500 CHF.

Ha nem ezt tesszük, akkor felborítjuk a kölcsönszerződés napján létrejött egyezőséget, egyenletet. Tehát egyenlegcsalást követ el a bank!

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A videó után a cikk folytatódik!
De megtehetné-e ezt a hatályos magyar törvények szerint? 

A számviteli törvény értelmében : „Nem alkalmazható a valós értéken történő értékelés (59./A § (7))”:

•    lejáratig tartott pénzügyi eszközökre
•    a gazdálkodás által keletkeztetett kölcsön- és más követelésre

Vagyis a válasz: NEM, mert a VALÓS ÉRTÉKEN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKELÉS (NAPI ÁRFOLYAMOKKAL VALÓ SZORZÁST JELENTENÉ), DE MINT LÁTHATÓ, AZ SZÁMÁRA TILOS!!!!

 

NEMCSAK A MATEMATIKA, DE A SZÁMVITEL SZABÁLYAI SZERINT IS NEM 1.000.-, HANEM CSAK 500 CHF  Balek Úr tartozása, vagyis az összes kamatszámítás is valótlan egyenlegre épül és EGYENLEGCSALÁSON ALAPUL! – Szeged és környéke devizában nyilvántartottak csoportja.

[good_old_share]

loading…


Read previous post:
A PEREKBEN FELFÜGGESZTIK A VÉGREHAJTÁSOKAT! OSZD MEG!
A PEREKBEN FELFÜGGESZTIK A VÉGREHAJTÁSOKAT! OSZD MEG!

A PEREKBEN FELFÜGGESZTIK A VÉGREHAJTÁSOKAT! OSZD MEG! [good_old_share] Most érkezett (2017-07-17)  O S Z D   M E G !!!...

KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁST VISSZAVONÓ OKIRAT TULAJDONOSOK FIGYELEM!
KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁST VISSZAVONÓ OKIRAT TULAJDONOSOK FIGYELEM!

KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁST VISSZAVONÓ OKIRAT TULAJDONOSOK FIGYELEM! [good_old_share] Kötelezettségvállalást visszavonó okirat tulajdonosok figyelem! - Horváth Rudolf.   A bankok tovább trükköznek, ezért...

Close