“DEVIZÁSOK”! IRÁNY A BÍRÓSÁG!AZ OTP NÉGY PONTBAN MEGSÉRTETTE A HITELINTÉZETI TÖRVÉNYT

"DEVIZÁSOK"! IRÁNY A BÍRÓSÁG!AZ OTP NÉGY PONTBAN MEGSÉRTETTE A HITELINTÉZETI TÖRVÉNYT!

Devizahitel-szerződések – sok ember keresheti bíróságon az igazát

A Fővárosi Törvényszék másodfokon érvénytelennek nyilvánított egy 2007-ben kötött OTP-s devizahitel-szerződést. A bank sajtóhírek szerint a Kúriához fordul.


loading...

A Fővárosi Törvényszék ítélete szerint az OTP négy pontban megsértette a hitelintézeti törvényt, ezért egy 2007-ben kötött lakáskölcsön-szerződést érvénytelennek nyilvánított. Első fokon egyébként a bank nyert, de a másodfokú bíróság teljesen megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét, s ebből az adós került ki győztesen.


A bíróság a hitelintézeti törvény 213. paragrafus első bekezdésének b, c, d és e pontja miatt mondta ki a semmisséget. Dr. Kiss-Gáll Éva ügyvéd a Ma reggelben elmondta, hogy a kifogásolt pontok egyike az árfolyamréssel kapcsolatos: itt az a lényeg, hogy a devizahitelek folyósításakor és a törlesztéskor alkalmazott vételi és eladási árfolyam közötti rést az adóssal megfizettetik, de külön költségként általában nem tüntetik fel a szerződésben. Egy másik pont az egyoldalú szerződésmódosításokkal kapcsolatos, valamint az e pont alapján nem minden törlesztő részlet került meghatározásra a kölcsönszerződésben.


Dr. Kiss-Gáll Éva ügyvéd elmondta, hogy amennyiben semmis egy kölcsönszerződés, abban az esetben a feleknek a közös szolgáltatással el kell számolni. A banknak az ügyfél által befizetett pénzösszeggel, valamint az ügyfélnek is el kell számolni a bank felé a szolgáltatott pénzösszeggel, ami ebben az esetben forintösszeg volt.


Az ügyvéd számít arra, hogy más devizahitelesek is megkeresik, mert véleménye szerint a devizahitelesek ügye társadalmi jelenséggé nőtte ki magát, s „az emberek nagyobb erővel próbálkoznak peresíteni jogos követelésüket” – mondta. Hozzátette: nem csak ez az egy ítélet van, nagyon sok bírói ítélet született már, sok ember fogja majd a bíróságon az igazát keresni.

Forrás: Hirado.hu, HírTv

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ELHAZUDOTT MAGYAR TÖRTÉNELEM!-AVAGY MAGYAROK, TI SZA..OK VAGYTOK!
ELHAZUDOTT MAGYAR TÖRTÉNELEM! – AVAGY MAGYAROK, TI SZA..OK VAGYTOK!

Kiszely István magyarságkutató megtalálta a levéltárban a bécsi kancelláriának azt a levelét, amelyben leírják, hogy a rebellis magyaroknak olyan őstörténetet...

DR.LÉHMANN - KERÉNYI GYÖRGY VISZONTVÁLASZA.
DR.LÉHMANN – KERÉNYI GYÖRGY VISZONTVÁLASZA

Még a tegnapi napon kaptam kézhez Kerényi György főtanácsadó úrnak azt a válaszlevelét, amit a mellékletben olvasható neki címzett, egy...

Close