JOBBIK: A FIDESZ EGY NEMZETI TRAGÉDIA KÖZEPETTE AZ IDŐHÚZÁSRA JÁTSZIK

JOBBIK: A FIDESZ EGY NEMZETI TRAGÉDIA KÖZEPETTE AZ IDŐHÚZÁSRA JÁTSZIK.

Jobbik: a Fidesz egy nemzeti tragédia közepette az időhúzásra játszik

A bankoknak kedvez a Fidesz a devizahitelek ügyében

Gyimesi Gábor a devizahitelesek ügyéről beszélt: szerinte a jelenlegi eljárás súlyosan diktatórikus, mert visszamenőleges hatállyal törvénykezik a kérdésben. Az is a diktatúra felé mutat – fogalmazta meg a képviselő -, hogy a Kúria a Fidesz érdekeinek megfelelően a 2014-es választás előtt még a pénzintézeteknek kedvezett, majd a választás után kimondta, hogy tisztességtelenek a devizahitelesek szerződései.


Gyimesi úgy vélekedett, nem Orbán Viktor és a Fidesz, hanem külföldi érdekek mentén folyik a diktatúra, és a devizahiteleseket csupán az orruknál fogva vezetik, és csak az időhúzásra játszanak, miközben családok mennek tönkre. Ez a folyamat hat éve tart, ebben mind az MSZP, mind pedig a Fidesz súlyosan benne van. A képviselő hozzátette, az árfolyamgát is csak a bankoknak kedvez, mert elodázza a tartozások kifizetését. Ebben segédkezett a Fidesz azzal, hogy megszüntették az egyéni, vagy pertársasági perek lehetőségét – mert sokan már nyerés előtt álltak -, és a kormány saját hatáskörébe vonta a devizahitelesek megsegítését. 

A mostani, tisztességtelennek mondott szerződéseknél is a pénzintézetek felé hajlik a jogalkotás, hiszen a törvény négy hónapot ad a bankoknak, hogy bizonyíthassák, a szerződések nem tisztességtelenek, és mindeközben leállítják a pénzintézetek ellen irányuló pereket – fogalmazta meg Gyimesi, aki szerint ez is a diktatórikus berendezkedést erősíti.

Korábbi felvétel: Devizacsalás avagy a Parlamenti tili-toli


A Jobbik most is azt hangoztatja, hogy a hiteleket a felvételkor létező árfolyamon, forintalapon kell rögzíteni, így a hitelt felvevő ténylegesen annyit fizet, amennyit felhasznált, de a bankoknak is maradna némi profit – de nem a 400 százalékos extraprofit. 

Gyimesi úgy vélekedett, a Fidesz egy nemzeti tragédia közepette az időhúzásra játszik, hogy a bankok időt nyerhessenek saját maguk tisztázására. – PécsiStop.hu

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM