JOBBIK: A FIDESZ EGY NEMZETI TRAGÉDIA KÖZEPETTE AZ IDŐHÚZÁSRA JÁTSZIK

loading...

Jobbik: a Fidesz egy nemzeti tragédia közepette az időhúzásra játszik

A bankoknak kedvez a Fidesz a devizahitelek ügyében

Gyimesi Gábor a devizahitelesek ügyéről beszélt: szerinte a jelenlegi eljárás súlyosan diktatórikus, mert visszamenőleges hatállyal törvénykezik a kérdésben. Az is a diktatúra felé mutat – fogalmazta meg a képviselő -, hogy a Kúria a Fidesz érdekeinek megfelelően a 2014-es választás előtt még a pénzintézeteknek kedvezett, majd a választás után kimondta, hogy tisztességtelenek a devizahitelesek szerződései.


Gyimesi úgy vélekedett, nem Orbán Viktor és a Fidesz, hanem külföldi érdekek mentén folyik a diktatúra, és a devizahiteleseket csupán az orruknál fogva vezetik, és csak az időhúzásra játszanak, miközben családok mennek tönkre. Ez a folyamat hat éve tart, ebben mind az MSZP, mind pedig a Fidesz súlyosan benne van. A képviselő hozzátette, az árfolyamgát is csak a bankoknak kedvez, mert elodázza a tartozások kifizetését. Ebben segédkezett a Fidesz azzal, hogy megszüntették az egyéni, vagy pertársasági perek lehetőségét – mert sokan már nyerés előtt álltak -, és a kormány saját hatáskörébe vonta a devizahitelesek megsegítését. 

A mostani, tisztességtelennek mondott szerződéseknél is a pénzintézetek felé hajlik a jogalkotás, hiszen a törvény négy hónapot ad a bankoknak, hogy bizonyíthassák, a szerződések nem tisztességtelenek, és mindeközben leállítják a pénzintézetek ellen irányuló pereket – fogalmazta meg Gyimesi, aki szerint ez is a diktatórikus berendezkedést erősíti.

Korábbi felvétel: Devizacsalás avagy a Parlamenti tili-toli


A Jobbik most is azt hangoztatja, hogy a hiteleket a felvételkor létező árfolyamon, forintalapon kell rögzíteni, így a hitelt felvevő ténylegesen annyit fizet, amennyit felhasznált, de a bankoknak is maradna némi profit – de nem a 400 százalékos extraprofit. 

Gyimesi úgy vélekedett, a Fidesz egy nemzeti tragédia közepette az időhúzásra játszik, hogy a bankok időt nyerhessenek saját maguk tisztázására. – PécsiStop.hu

Email

Szólj hozzá

Hozzászólás