CSALÁDOK ÉVE KILAKOLTATÁSOKKAL, RENDŐRSORFALLAL.

CSALÁDOK ÉVE KILAKOLTATÁSOKKAL, RENDŐRSORFALLAL.

CSALÁDOK ÉVE KILAKOLTATÁSOKKAL, RENDŐRSORFALLAL.

[good_old_share]


A magyar kormány ismét megmutatta, mennyire erős és büszke. Komoly rendőri jelenlét mellett lakoltattak ki kedden egy devizahiteles családot Budapest XVII. kerületében- számolt be a ZsurPubi.

 

A szülők gyerekeikkel együtt váltak otthontalanná, a három kiskorút még állami gondozásba is vehetik.Nincs mit szépíteni, már az országgyűlési választások előtt lehetett tudni, hogy amennyiben Orbánék maradnak, a Fidesz kegyetlenül cserben fogja hagyni a gödörbe csak úgy sunyin belökött, ezért az egyik leginkább kiszolgáltatott társadalmi réteget: a devizahitel-károsultakat.

Március eleji interjúnkban, amit Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével készítettünk, a képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a kilakoltatási moratórium szándékosan az április 8-i voksolás utánig meg lett hosszabbítva.

Nyilván nem véletlenül, hiszen rossz visszhangja lett volna még a Fidesz szektás rajongótáborán belül is, ha könnyes szemű szülőket és gyerekeket láttak volna a híradásokban. Persze még ez sem biztos ebben az őrült, agymosott propagandára kondicionált médiarendszerben, mert könnyen lehet, hogy egyszerűen be sem számoltak volna ilyen eseményekről.

Mégsem merték vállalni a kockázatot Orbán propaganda „szakemberei”, inkább jegelték a témát, így a magyarok nagy része nem látta, hogy már rég ég a ház.

2018. május 1-jén viszont véget ért a több ízben meghosszabbított téli kilakoltatási moratórium. Azóta pedig folyamatosan tartanak az önkormányzati, illetve hitellel vagy jelzáloggal terhelt magántulajdonú lakásokból történő kilakoltatások, egymás után jönnek a totális egzisztenciális megsemmisülést és kilátástalanságot jelentő akciókról szóró hírek.

Elképesztő szembesülni azzal, ami a 444 cikkében szerepel, miszerint az elmúlt években átlagosan 3-4 ezer család került utcára a moratórium lejártakor, akik többsége bedőlt jelzáloghiteles adós volt. A Mérce szerint pedig összességében körülbelül százezer magyar feje felett lebeg Damoklész kardjaként az utcára kerülés veszélye.A konkrét ügyre visszatérve: egy XVII. kerületi családi házból meglehetősen komoly rendőri biztosítás mellett lakoltatott ki a végrehajtó kedden egy háromgyermekes (8, 10 és 12 évesek) családot. ( RÉSZLETEK IDE KATTINTVA)

A szokatlan rendőri jelenlétre azért volt szükség, mert a végrehajtás előtti estén a Facebookon végigsöpört egy felhívás a kilakoltatás megakadályozására, aminek hatására többen jelezték, hogy hajlandók akár fizikailag is hátráltatni a dolgot. Végül ilyesmire nem került sor, de a helyszínen megjelent Devizahitelesek Mentőöve Egyesület aktivistái végig felháborodottan tiltakoztak. A szóbeli inzultus dacára végrehajtották az intézkedést.

Akit érdekel az egész történet, azaz hogy milyen és mekkora hitelt vett fel a családapa, itt bővebben olvashat róla.

A most keddi történet reflektorként világít rá, milyen is valójában a NER „empatikus és keresztényi lelkületű” kormánya, amely egyik legfontosabb szolgálatának tekinti az önzetlen segítségnyújtást. Történik mindez akkor, amikor kis túlzással milliószor hallhattuk már, hogy „2018. a családok éve”.

 

Novák Katalinnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkárának májusi nyilatkozta szerint a családok éve arról szól, hogy még inkább a középpontba kerüljenek a családi értékek, és még több támogatást adjanak a magyar családoknak.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Az általa elindított és a Margitszigeten megrendezett „Legszelídebb Motorosok Felvonulásán” – amin több ezer gyermek vett részt – először azzal dicsekedett, hogy a fröccsöntött kismotor Magyarországon az egyik legnagyobb mennyiségben eladott jármű, amit a magyar Neizer László építészmérnök álmodott meg. Ezután pedig azt találta mondani, hogy az eszköz „státusszimbólum”, ugyanis kifejezetten ciki, ha egy két-, három- vagy négyéves gyermeknek nincs ilyenje. Nos, igen nehéz megállni, hogy ne nyomdafestéket nem tűrő stílusban reagáljunk minderre. De minimum álljunk meg egy szóra!

Mi úgy gondoljuk, nem az a „ciki”, ha nincs egy gyereknek fröccsöntött kismotorja, hanem sokkal inkább az, hogy nemsokára Mészáros Lőrincé (= Orbán Viktoré) az egész ország, a csúcsra járatott állami gyűlöletkampányokkal teljesen megmérgezik az emberek lelkét, a szegénység egyre nagyobb méreteket ölt, egy átlagos fiatal képtelen megfizetni a budapesti albérleteket, elképesztő ütemben menekülnek el itthonról az emberek, az egészségügy problémáinak megoldására a Fidesz-kormányok több mint 8 éve kísérletet sem tesznek, a hazai kisvállalkozások sorra mennek tönkre a kiszámíthatatlan, folyton változó jogi környezet miatt, az amúgy is kiszipolyozott munkavállalók másod- és harmadállások vállalására kényszerülnek, hogy eltartsák családjaikat, a NER nyomasztóan feudális és autoriter légköre miatt pedig lassan teljes apátiába süllyed a társadalom eddig még éber része is. Na, ezek egyike sem túl szexi!

Tolja el a fröccsöntött kismotort, ha a családok évében mindez nem érdekli, kedves Novák Katalin!

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM